En yakın Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.
HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02
HİZMETLERİMİZ
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servisi olarak kombilerin bakımlarını ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Adnan Menderes Mahallesi Alarko Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.
Kombi cihazları sürekli olarak bakım ve onarım gerektiren cihazlardır. Yılda en az bir defa bu cihazların bakımlarını yaptırmak gerekmektedir. Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servisi olarak yıllık cihaz bakımlarını yapmaktayız.
Kombiler her ne kadar her eve ve ortama uygun cihazlar olsalar da bazı konularda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kombi satın alırken özellikle bazı konularda çok dikkatli olmak gerekmektedir. Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Servisi olarak kombi alırken zararlı çıkmamak için bazı tavsiyelerde bulunacağız.
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servisi: Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kombi alınırken mutlaka marka ve fiyat araştırması yapılarak en uygun olan marka ve fiyat tercih edilmelidir. Fakat ilk olarak kombinin kurulumun yapılacağı alanın hacmi ve ısı yalıtımı yönünden uygunluğuna bakılmalı ve ona göre pazar araştırmasına başlanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise, kombinin takılacağı alanın hacmi, havalandırma durumu, baca durumu ve ısı kaybı unsurlarıdır.
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Servisi: Kombilerin Takılacağı Alanın Hacmi
Hermetik kombi veya bacalı kombi açık yanma hücreli cihazlardır. Kombi cihazı yanma işlemini ortam havasını kullanarak yerine getirirler. Bunun için bu tip cihazların montajının yapılacağı alanın minimum 10 m³ hacminde olması gerekmektedir.
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servisi: Havalandırma Durumu
Özellikle kurulacak kombi cihazları hermetik ve bacalı ise kurulmadan önce mutlaka bulundukları yerin havalandırmasının yeterli olup olmadığına bakılmalıdır. Bunu nedeni bu cihazların bulundukları ortamların havasını kullanmalarıdır. Cihazın kurulacağı alan alan uygun kesite sahip bir dış mekan dan menfez yardımıyla sürekli olarak havalandırılmalıdır. Menfez kesitleri cihaz kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Hermetik kombilerde yanma için gerekli olan temiz havayı sağlayacak bir baca kiti bulunmaktadır. Bu kit sayesinde dış atmosferden dış baca yardımıyla alınır ve fan yardımıyla iç baca kullanılarak gaz yine dış atmosfere bırakılır. Bacalı kombilerde ise eğer kapalı bir alana montaj yapılacaksa temiz hava gereksinimi için 32 ve 65cm² kesitlerinde birer adet menfez bulundurulmalıdır.
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Kombi Servisi: Baca Durumu
Eğer seçilecek kombi bacalı ise kurulacağı alanda atık gazın dışarı atılması için uygun kesite sahip müstakil veya şönt tip bir baca bulunması gerekmektedir. Atık gaz bağlantı borusu uygunluğu kontrol edildikten sonra sızdırmazlığını sağlayarak bacaya montajı yapılmalıdır. Hermetik kombiler için atık gazın dış atmosfere atılması için özel bir baca bağlantısına gerek yoktur. Hermetik kombilerde atık gaz bağlantı kiti uygun konumda ve ölçüde monte edilmelidir.
Adnan Menderes Arnavutköy Alarko Servisi: Isı Kaybı
Kombilerin montajının yapılacağı konutun ısı kaybı, içinde bulunduğu bölgenin iklim koşulları ve binanın ısı yalıtımı dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Ülkemizde kullanılan kombiler genellikle 20,000 kcal/h ve 24,000 kcal/h kapasitelerinde üretilirler. Konut için hesaplanan ısı ihtiyacı dikkate alınarak uygun kapasiteli cihaz belirlenmelidir.
Arnavutköy Alarko Kombi Servisi sektördeki tecrübesi ve bilgisiyle uzun yıllardır lider kombi servis firmalarından birisidir. Arnavutköy Kombi Servisi olarak, Arnavutköy Merkez, Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy (Boyalık), Haraççı, Arnavutköy Köyleri, Taşoluk mahallelerinde her marka ve modelde kombilere bakım ve onarım hizmeti veriyoruz.
Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.
Alarko Kombi Arıza Kodları
Alarko Kombi E47 Hatası: Yüksek tesisat suyu basıncı sorunudur.
Bar seviyesinin 2.5 ya da 3 barı geçmesi yüksek basınç anlamına gelir. Basıncın yüksek olduğunu fark ettikten sonra basınç değerini normale getirmeniz gerekir. Basıncı düşürmek için kombiye en yakın olan kaloriferin havasını alabilirsiniz.
Alarko Kombi E04 Arızası: Düşük basınç sorunudur.
Bu arıza Alarko Seradens, Seradens Premix model kombilerde bu kodla görülmektedir. Bu hata ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Basıncı yükseltmek için doldurma musluğunu kullanmalısınız. Kombinin sol altında bulunan mavi veya siyah renkteki doldurma musluğunu çevirerek basınç değerinin 1.5 bara gelmesini sağlayın. İşlem sonrasında su doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. İşlemin arından kombinizi resetleyin.
Alarko Kombi E16 Arızası: Fan sorunudur.
Bu arıza Alarko Seredens, Seradens Premix model kombilerde bu kodla görülür. E16 Alarko kombi arıza kodu ile karşılaştıysanız öncelikle kombi bacasının yerinden çıkmadığından emin olun. Kombi bacası çıkış ağzını kapatan veya tıkayan poşet vb. yabancı madde olmadığından emin olun. Son olarak kombiyi resetleyin. Sorun hala devam ediyorsa servisi arayın.
Alarko Kombi PA30 Arızası: Kombide gaz ya da iyonun yokluğunda meydana gelen arızadır.
Bu arıza kodu Alarko’nun eski model kombilerinde görülmektedir. Bu arıza ile karşılaştığınızda kombiye gaz gelip gelmediğini kontrol edin.
Alarko Kombi E5 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.
Sensörün arızalı olması, sensör borularında nemlenme olması ya da sensör bağlantılarında problem olması sebebi ile olabilir. Arıza teşhisi ve çözümü için servis aranmalıdır.
Alarko Kombi 50 Arızası: Kalorifer NTC’si sorunudur.
Bu arıza kalorifer sensöründe bir sorun olduğu anlamına gelir. 50 LED’inin yanıp sönmesi arızası ile karşılaştığınızda cihaza müdahale etmemeli arızanın net tespiti ve çözümü için servis desteği almalısınız.
Alarko Serena Kombi Arıza Kodları
Eski Modellerde:
E01 Arızası: Ateşleme sorunudur.
E01 arızası ile karşılaştığınızda evdeki gaza bakmalısınız. Gaz vanaları kapalı ise açın. Gaz vanaları açık ve kombiye de gaz geliyorsa kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında arıza hala sürüyorsa problem anakart, gaz armatörü ya da elektrotlar ile alakalı olabilir. servisten destek alın.
E02 Arızası: Emniyet termostatı sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda öncelikle cihazı resetleyin. Ardından tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açın. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorun düzelmediyse tesisat veya kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Alarko servisinden destek alın.
H20 Arızası: Düşük basınç sorunudur.
Çok sık karşılaşılan bu arıza meydana geldiğinde cihaza ihtiyacı olan suyu basmak gerekir. Kombinin sağ altında monteli olarak bulunan siyah doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli ve tesisata 1.5 bar kadar su basılmalıdır. Düzelme olmazsa cihaza reset atın.
E05 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda cihaza müdahale etmemeli arızanın net tespiti ve çözümü için Alarko servis desteği almalısınız.
E06 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.
Bu arıza durumunda sensör borularında nemlenme, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Teknik açıdan arızanın net olarak teşhis edilmesi ve çözümlenmesi adına mutlaka Alarko servisinden yardım almalısınız.
Alarko Kombi E14 Arızası: E14 arızası hava akış sorunudur.
Alarko kombilerde E14 arızası sadece Serena kombi modelinde yaşanmaktadır. Diğer Alarko kombilerde bu sorun farklı bir kodla anlatılır. Bu sorunun temelinde baca tıkanıklığı, bacanın yerinden çıkması, prosestat arızası, fan arızası, baca sensörü arızası olabilir. Bu sorunların çözümü için Alarko servisinden yardım almanız gerekir.
E22 Arızası: Parametre ayarlarında meydana gelen sorundur.
Parametre ayarlarının bozuk olduğu anlamına gelen bu arıza durumunda mutlaka Alarko servisinden destek almalısınız.
E35 Arızası: Alev yokluğu sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda cihaza reset atın. Buna rağmen arızada düzelme olmazsa arıza tespit ve onarımı için mutlaka Alarko servisi arayın.
Yeni Modellerde:
F0 Arızası: Düşük tesisat basıncı sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Kombinin sağ altında monteli bulunan mavi doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli basınç göstergesi yeşile gelene kadar kombiye su basılmalıdır. İşlemin ardından doldurma musluğu kapattığınızdan emin olun. Ardından kombiyi resetleyin.
F1 Arızası: Aşırı ısı limit termostat sorunudur.
Bu sorun yaşandığında genellikle ekranda reset yazısı ve anahtar sembolü de olur. Bu arıza kodu ile karşılaştığınızda kalorifer ve petek vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı durumdaysa açın. Vanalar açık durumdaysa kombiyi resetleyin.
F2 Arızası: Sıcak su sensörü sorunudur.
Sensör bağlantılarında kopma-kısa devre varsa, sensör arızalıysa, sensör borularında nemlenme varsa bu sorun yaşanabilir. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi için Alarko servisinden yardım almalısınız.
F3 Arızası: Kalorifer sensörü sorunudur.
Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza herhangi bir işlem yapmadan Alarko servisini arayın.
F4 Arızası: Ateşleme denemesi olmasına rağmen alev olmaması sorunudur.
Bu gibi arızalarla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinize gaz geldiğinden emin olun. Gaz gelmesine rağmen arıza devam ediyorsa cihazınızı resetleyin.
F5 Arızası: Fark basınç anahtar sorunudur.
Bu arıza, hava akışına yardımcı olan prosestat, fan ya da anakart gibi parçalarda sorun olduğu anlamına gelebilir. Bu arıza ile karşılaştığınızda herhangi bir işlem yapmadan Alarko servisini arayın.
Alarko Trendy-D Kombi Arıza Kodları
F0 Arızası: Cihazın suyunun azalması veya bitmesi sorunudur.
>>> Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Öncelikle cihazın su basıncını kontrol edin. Gösterge soldaki kırmızıya yakınsa basınç düşük anlamına gelir. Kombinin sol altındaki siyah renkteki doldurma musluğunu sola çevirerek gösterge yeşilin ortasına gelene kadar su basın.
F1 Arızası: Limit termostat sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda reset ve İngiliz anahtarı resmi de belirir. Kombiye reset atın, petek vanalarını kontrol edin, kombi su basıncını kontrol edin.
F2 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka Alarko servisi arayın.
F3 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Böyle bir durumda cihaza müdahalede bulunmadan tespit yapılması ve arızanın çözümlenmesi için Alarko servisi arayın.
F5 Arızası: Hava prosestatı sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Hava akış sorunu olarak da adlandırılan arıza durumudur. F5 arızası ile karşılaştığınızda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan Alarko servisi aramalısınız.
Alarko Trendy Kombi Arıza Kodları
Alarko Trendy kombi modellerinde ekran bulunmaz. LED’lerin yanma durumlarına göre arızalar farklı anlamlara gelir. Bu arıza kodları Alarko Trendy TY 20 HE/ TY 20 AE model kombiler için geçerlidir.
80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Alev yok sorunudur.
70 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Aşırı sıcaklık sorunudur.
60 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Atık gaz sistem kilitlenmesi sorunudur.
60 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Atık gaz sistemi sorunudur.
60 ve 70 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Tesisatta su veya su dolaşımı olmaması sorunudur.
50 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Kullanım suyu NTC sorunudur.
40 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Kalorifer NTC sorunudur.