En yakın Arnavutköy Baykan Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Arnavutköy Baykan Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Arnavutköy Baykan Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapar. Arnavutköy Baykan Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.

Ev ve iş yerlerinde daha çok kullanılan kombiler, günlük ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılarlar. Özellikle kış aylarında hayatın merkezinde olan kombilerin düzenli olarak bakımlar yapılmaktadır. Bu nedenle yetkili servis olarak Baykan kombilere servis hizmeti veriyoruz.

Kombiler, ısınma için kullanacağı suyun nasıl ısıtıldığı şekline göre tek eşanjörlü ya da çift eşanjörlü olarak ikiye ayrılırlar. Arnavutköy Baykan Servisi olarak bu yazıda çift eşanjörlü kombilerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağız.

Çift eşanjörlü kombiler, Bir akışkandan diğerine ısı transferi edebilmek amacı ile yapılmış bir alet yani ısı değiştirici olarak da tanımlanabilir. Kombilerde çift eşanjörün amacı, kullanacağınız suda bulunan kirecin kapalı devre kalorifer tesisatının geçeceği eşanjörden uzak tutulmasıdır. Kombiler çalışırken, ısınma suyunu ayrı eşanjörde, kullanılacak suyu ayrı bir plakalı eşanjörde ısıtır. Böylece ana ısıtıcı eşanjörü sürekli olarak çalışarak taze şebeke suyunun girmesini engeller ve ana eşanjörün kireçlenme riskini sıfıra indirmiş olur.

Arnavutköy Baykan Yetkili Servisi: Çift Eşanjörlü Kombiler Nasıl Çalışır?

Kombiler, kalorifer devresi içerisinde bulunan suyun tesisat içerisinde sürekli döndürülmesi ve pompalar sayesinde devredilmesi sayesinde radyatörlerin ısınması mantığıyla çalışır. Isınma esnasında kullanılacak su çalışma esnasında şebekeden bir kez çekilir ve ardından kombi ve petek sistemleri arasında sürekli devir daim edilir. Çift eşanjörlü kombiler ise suyu kullanılacağı esnada çeker. Böylece kombi içerisinde bulunan 3 yollu vana çekilen duyu içerideki diğer 2 eşanjörde bulunan suyu ısıtmak için kullanır. Bu durum kombi içerisinde kireç oluşumunu da önler.

Arnavutköy Baykan Yetkili Servisi olarak, çift eşanjörlü kombileri tek eşanjörlü kombilerden ayıran en önemli fark da budur diyebiliriz. Kombinin en önemli parçası eşanjördür, onun sayesinde ısıtılan su gerekli olan bölümlere ulaştırılır. Kaliteli ve iyi olan kombilerde çift eşanjör bulunmaktadır bu sayede radyatörlere ve kullanım için gönderilen su farklı alanlardan pompalanmış olmaktadır. Tek eşanjörlü kombilerde ise sadece ana eşanjörün içinden sürekli taze şebeke suyunun geçmesi alevle ısıtılması gerektiğinden eşanjörün iç kısmının kireç tabakasıyla kaplanmasına sebep olur. Oluşan kireç tabakası eşanjörde ısı iletilmesini engelleyerek ısınma masraflarınızı arttırmaya hem de cihazın zarar görmesine sebep olur.

Çift eşanjörlü kombilerde ise, sıcak su üretilmesi için 2 adet eşanjör kullanılmaktadır. Bu sayede ana eşanjörün içerisinde sıcak su sürekli devir daim eder. Böylece hem ısınma alanında hem de sıcak su ihtiyacı duyulan alanlarda sürekli bir sıcak su akışı sağlanmaktadır. Arnavutköy Baykan servisi olarak kombi tercih ederken çift eşanjörlü tercih etmenizi öneririz. Böylece içeride sürekli sıcak su dönüşünü garantilemiş ve hem enerjiden hem de elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

Arnavutköy Baykan Kombi Servisi hizmeti veren yetkili servis olarak kombilerle ilgili her türlü sorun ve problemde hizmet vermeye hazırız. Dilediğiniz zaman kombilerle ilgili her konuda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Arnavutköy Baykan Kombi Servisi sektördeki tecrübesi ve bilgisiyle uzun yıllardır lider kombi servis firmalarından birisidir. Arnavutköy Kombi Servisi olarak, Arnavutköy Merkez, Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy (Boyalık), Haraççı, Arnavutköy Köyleri, Taşoluk mahallelerinde her marka ve modelde kombilere bakım ve onarım hizmeti veriyoruz.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Baykan Kombi Arıza Kodları

E01 Arıza kodu / 80°C Arızası: Alev oluşumunda sorun. Kombi brülöründe yanma olmadığı zaman Baykan kombi ekranında E01 arıza kodu görülür. Bu durumda kombiye gaz geldiğinden emin olmalısınız. Kombi gaz yolları açık olduktan sonra resetleme işlemi yapın. Resetleme işlemi sonrasında arıza devam ederse elektronik anakart, gaz valfi, iyonizasyon veya ateşleme elektrodu arızalı olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servisi arayın.

E02 Arıza kodu / 60°C Arızası: Hava akış problemi. Hermatik kombi modellerinde daha çok rastlanır. Atık gaz sisteminde sorun olduğu anlamına gelir. Kombi resetlenir arızanın devamı sonucunda servisi aramalısınız. Arıza anakart arızası, fan motoru arızası yada hava akış şalter arızası olabilir. Bacalı kombilerde baca tıkalı olabilir, baca çekmiyor yada baca sensöründe arıza olabilir.

E03 Arıza kodu / 30°C Arızası: Isıtma sensörü arızası. Kalorifer sensörü ile alakalı arıza hata kodu. Kalorifer sensörü boru ve kablolarla bağlantılı olduğu için borulardaki su sızmalarında etkilenip nem yada kablolardaki kısa devre, kopma gibi durumlarda da bu sorun yaşanabilir. Servisi aramalısınız.

E04 Arıza kodu / 40°C Arızası: Kullanım suyu sensör hatası. Sıcak su sensörü arızalandığında bu arıza kodu görülür. Büyük ihtimalle sensör özelliğini yitirmiş olabilir değişmesi gerekir. Sensör değişimi için servis çağırmalısınız.

E05 Arıza kodu / 30+40°C Arızası: Modülatör sorunu. Bu arıza kodu ile karşılaşırsanız servis talebinde bulunmalısınız. Modülatör ile alakalı bir sorun olabilir. Arızanın nedeni elektronik anakart ile alakalı olabilir.

E06 Arıza kodu / 70°C Arızası: Aşırı ısınma arızası. Kalorifer tesisatındaki su sıcaklığının yüksek olduğunu belirtir. Öncelikle tesisat vanaları ve petek vanalarını kontrol edin. Vanalar açık konumda ise pompa arızası olabilir, kalorifer tesisatı kirden tıkanmış olabilir. Peteklerin temizlenmesi gerekebilir. Bu sebeplerin kesin çözümü için servis çağırmalısınız.

E07 Arıza kodu / 60+80°C Arızası: Devirdaim, sikülasyon sorunu. Kombi kalorifer dolaşımında sorun olduğu zaman E07 arıza kodu görülür. Kalorifer tesisatında bulunan devir daim, sirkülasyon pompasında arıza olabilir. Pompanın sıkışması, arızalanması ya da devir düşürmesi gibi sebepler olabilir. Kalorifer filtresi kirden tıkalı olabilir petek temizliği gerekebilir. Arızanın teşhisi ve çözümü için servisi arayın.

E08 Arıza kodu / 50°C Arızası: Kalorifer devresi düşük su basıncı. Kalorifer tesisatı içerisinde bulunan su basınç miktarı istenilen seviyede olmadığı zaman E08 arıza kodu görülür. Kombi dolum musluğunu açarak su basıncını 1,5 bar seviyesine getirmelisiniz. Arıza büyük ihtimalle giderilecektir. Arızanın devam etmesi halinde servis arayın. Su basınç sensörü arızalı veya kablolarda kopma olabilir.

E09 Arıza kodu / 70°C Arızası: Aşırı ısınma. Limit termostat arızası diyebiliriz. Kombi su sıcaklığı 100°C üzerinde olduğu zaman E08 arıza kodu görülür. Kombide aşırı sıcaklık hissettiğinde devreye girer ve cihazı emniyete alır. Bu arıza limit termostatın aşırı ısınması sebebi ile devrede olduğunu belirtir. Bu arıza ile karşılaşınca kalorifer vanaları ve tesisat vanalarını kontrol edin. Vanalar açık konumda olması gerekir. Vanalar açık, reset sonrası arıza devam ederse ana eşanjör, devir daim motoru yada üç yollu vana arızası olabilir. Kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.

Arnavutköy Kombi Servisi Hizmet Noktaları

• Adnan Menderes Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Anadolu Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Arnavutköy Merkez Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Atatürk Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Baklalı Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Balaban Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Boğazköy Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Bolluca Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Boyalık Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Çilingir Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Deliklikaya Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Dursunköy Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Durusu Merkez Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Hacımaşlı Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Hadımköy Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Haraççı Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Hastane Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Hicret Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• İmrahor Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• İslambey Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Karaburun Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Karlıbayır Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Mavigöl Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Nenehatun Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Ömerli Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Sazlıbosna Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Taşoluk Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Tayakadın Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Terkos Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Yassıören Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Yavuz Selim Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Yeniköy Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Yeşilbayır Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
• Yunus Emre Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi