En yakın Ataşehir Arçelik Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.
HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(850) 340 00 93
HİZMETLERİMİZ
Ataşehir Arçelik Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri
Ataşehir Arçelik Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapan kombi servisidir. Kombiler düzenli bakımları yapılmadığında kullanıcılara bazı sorunlar çıkarırlar.
Kombilerin arızaları bazen kullanıcıya büyük maliyetler çıkarabilir. Bu nedenle Ataşehir Arçelik Kombi Servisi tarafından düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kombi çeşitleri kendi içlerinde farklı farklı özelliklere göre ayrılırlar. Bu yazıda hermetik ve yarı hermetik kombilerin özelliklerin inceleyeceğiz.
Kombileri kendi içlerinde yarı hermetik ve hermetik olarak ayıran unsur kullanılan kompresördür. Kompresörleri de birbirinden içlerindeki farklar ayırır. Kompresörler farklı uygulamalar için farklı şekillerde, fonksiyonlarda ve özelliklerde bulunmaktadır. Hermetik ve yarı hermetik kombileri birbirinden ayıran en önemli etken çalışma şekilleridir. Ataşehir Arçelik Kombi Servisi olarak bu yazıda hermetik ve yarı hermetik kombileri belirleyen kompresörler çeşitlerini ve özelliklerini yazacağız.
Kompresör çeşitleri; pistonlu, rotary, scroll, vidalı, santrifüj olarak beşe ayrılır. Bu kompresörlerden bazıları elektrik motorları ile kullanılmaktadır. Elektrik motoru ile çalışan kompresörlerde üç farklı çeşit bulunur. Ataşehir Arçelik Kombi Servisi olarak bu çeşitler; hermetik ve yarı hermetik çeşitleri olarak sıralayabiliriz.
Hermetik: Elektrik motoru ile kompresör aynı izole kabindedir.
Yarı-Hermetik: Motor kompresörle birlikte aynı kabindedir ancak, bu kabin vida veya conta kullanılarak açılabilir;
Ataşehir Arçelik Kombi Servisi: Hermetik Kombileri Yarı hermetik Kombilerden Ayıran Temel Farklar Nelerdir?Bakım Olanağı: Hermetik kombiler kapalı kabin özelliğine sahiptir. Bu nedenle bakım için açılamazlar. Bu nedenle elektrik motoru arıza verdiğinde tek yol kompresörün değişmesi olacaktı. Bu da kullanıcıya çıkacak maliyeti artırır. Eğer Ataşehir Arçelik Servisi yetkililerine düzenli olarak bakım yaptırırsanız kombilerin arızalarının büyümesinin önüne geçebilirsiniz. Yarı hermetik kombiler ise tam aksine, valflere, pistonlara ve motor gibi diğer bileşenlere ulaşımı olduğundan, birçok durumda tamir edilebilir. Burada önemli olan açıldıktan sonra contaların değişimidir.
Kaçak Durumu: Ataşehir Arçelik Servisi yetkililerine göre hermetik kompresörlerin en büyük avantajı çok düşük soğutucu sıvısı kaçağı durumu ve ihtimalidir. Bu durum genellikle yarı hermetik kombilerde sık görülmektedir.
Yağlama Durumu: Hermetik kombilerde, yağlama merkez kaç kuvveti ile sağlanır, bu şekilde yağın dolaşımı sağlanır. Buna karşılık yarı-hermetik kompresörler içinde yağ pompası bulundurur ve bu nedenle zorunlu yağlama yaparlar. Bu modellerde, krank deposunda biriken yağ, pompa ile çekilerek, yağın rulmanlara, bağlantı kollarına ve piston pinlerine ulaşmasını sağlayan kanallara dağıtılır.
Yetkili servis olarak Ataşehir Arçelik Kombi Servisi hizmeti de vermekteyiz. Arçelik marka kombilerle ilgili her türlü bakım, arıza ya da onarım konusunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.
Ataşehir Kombi Servisi sektördeki tecrübesi ve bilgisiyle uzun yıllardır lider kombi servis firmalarından birisidir. Ataşehir Kombi Servisi olarak, Aşık Veysel Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Esatpaşa Mahallesi, Ferhatpaşa Mahallesi, Fetih Mahallesi, İçerenköy Mahallesi, İnönü Mahallesi, Kayışdağı Mahallesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, Mevlana Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi, Örnek Mahallesi, Yeni Çamlıca Mahallesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yenişehir Mahalleleri için her marka ve modelde kombilere bakım ve onarım hizmeti veriyoruz.
Kombi tamir, bakım ve onarım işlemleri hakkında bilgi ve randevu almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Arçelik Kombi Arıza Kodları
Arçelik DGK 20 HK LCD , Arçelik DGK 20 HR LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodları, Arçelik DGK BI LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodları
A01 arıza kodu : Arçelik kombi ateşleme arızası, bu sorun ile karşılaştığınızda kombinizin yanında bulunan ve doğalgaz saati üstünde bulunan gaz vanasını kontrol ediniz cihazınısı resetledikten sonra arıza devam ederse servisimizi arayınız.
A03 arıza kodu : Arçelik kombi emniyet termostat arızası, 105 derece limit termostadı arızası. Suyun çok ısınması yada termostatın arızalı olması nedeniyle ortaya çıkar. Sistem soğutuldaktan sonra,reset işlemi ile tekrar çalıştırmayı deneyiniz. Arıza kodu hala görüntüleniyorsa servisimizi arayınız.
Arçelik DGK 20 HK LCD Kombi Arıza Kodu
E01 arıza kodu: Kombinize gaz gelmediği yada cihazın ateşleme devresiyle alakalı arıza kodudur resetleme işlmeminde sonra servisimizi arayabilirsiniz.
E02 arıza kodu : Aşırı ısınma veya 105 derece limit ter. hatası.Petek vanalarını kontrol ediniz eğer vanalar açık ise servisimize ulaşınız.
E03 arıza kodu :Kombinizin devreye girerken yeterli hava basıncını oluşturamadığı anlamına gelir.Cihazınızın baca ucu açık ise (fan motoru,hava prostadı,elektronik devre kartı arızası olabilir)servisimize ulaşabilirsiniz.
E04 arıza kodu : Kombinizin alevi düzenli dağıtamadığı emniyet hatası ( Arçelik DGK 20 HR BI LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodu )
E05 arıza kodu : Kombi petek gidiş suyu sensör arızası ( Arçelik kombi kalorifer sensör arızası ), sensör ve bağlantıları kontrol edilmeli, arızalı ise sensör değiştirilmelidir.
E06 arıza kodu : Arçelik sıcak su sensör (NTC) arızası sensör ve bağlantılarını kontrol ediniz. Arızalı ise sensörü değiştiriniz.
E10 arıza kodu : Arçelik kombi düşük su basıncı arızası, Arçelik kombi bar göstergesi üzerinden basıncı kontrol ediniz. Su basıncı 1.5 – 1.8 bar olacak şekilde ayarlayınız.
E25 / E26 arıza kodu : Kombizin aşırı ısınma arızasına geçtiğini gösteren arıza kodudur.Petek vanaları kontrol edildikten sonra sistemin soğuması beklenip cihaz resetlenmelidir.Arıza devamında servisimize ulaşabilirsiniz.
E35 arıza kodu : Kombinizin alevi düzenli dağıtmadığını gösteren arıza kodudur servisimizi arayınız.
E96 arıza kodu :Düşük voltaj hatası.Servisimizi arayınız.
Arçelik DGK 26 KB LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodları
E01 arıza kodu : Kombinize gelen gaz hattıdaki ve doğalgaz saatinizde bulunan gaz vanasını kontrol ediniz.(Ocağınızı yakarak gaz geldiğinden emin olabilirsiniz.)Vanaların açık olması ve arızanın devam etmesi durumunda servisimize ulaşınız.
E02 arıza kodu :Aşırı ısınma veya 105 derece limit ter. hatası.Petek vanalarını kontrol ediniz eğer vanalar açık ise servisimize ulaşınız.
E03 arıza kodu : Kombinizin devreye girerken yeterli hava basıncını oluşturamadığı anlamına gelir.Cihazınızın baca ucu açık ise (fan motoru,hava prostadı,elektronik devre kartı arızası olabilir)servisimize ulaşabilirsiniz.
E04 arıza kodu : Kombinizin alevi düzenli dağıtamadığı emniyet hatası ( Arçelik DGK 20 HR BI LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodu )
E05 arıza kodu :Kombi petek gidiş suyu sensör arızası ( Arçelik kombi kalorifer sensör arızası ), sensör ve bağlantıları kontrol edilmeli, arızalı ise sensör değiştirilmelidir.
E06 arıza kodu : Arçelik sıcak su sensör (NTC) arızası sensör ve bağlantılarını kontrol ediniz. Arızalı ise sensörü değiştiriniz.
E10 arıza kodu : Arçelik kombi düşük su basıncı arızası, Arçelik kombi bar göstergesi üzerinden basıncı kontrol ediniz. Su basıncı 1.5 – 1.8 bar olacak şekilde ayarlayınız.
E25 arıza kodu : Kombizin aşırı ısınma arızasına geçtiğini gösteren arıza kodudur.Petek vanaları kontrol edildikten sonra sistemin soğuması beklenip cihaz resetlenmelidir.Arıza devamında servisimize ulaşabilirsiniz.
E35 arıza kodu : Düzensiz alev dağılımı arızası.
E80 arıza kodu : Elektronik devre arızası.
E97 arıza kodu : Yanlış enerji beslemesi elektrik frekansı,
E98 / E99 arıza kodu : Ana kontrol panosu lektriksel arıza,
Arçelik DGK 20 HP LCD Kombi Arıza Kodları, Arçelik DGK 26 HP LCD Kombi Arıza Kodları, Arçelik DGK 20 HPT LCD Kombi Arıza Kodları
E ile gösterilen arızalar resetlenebilir arıza durumlarıdır. Reset işlemi için RESET ( K4 ) tuşuna basınız.
E01 arıza kodu :Kombinize gelen gaz hattıdaki ve doğalgaz saatinizde bulunan gaz vanasını kontrol ediniz.(Ocağınızı yakarak gaz geldiğinden emin olabilirsiniz.)Vanaların açık olması ve arızanın devam etmesi durumunda servisimize ulaşınız.
E02 arıza kodu : Kombinize yetersiz gaz gelmesi yada alevin düzenli dağılmaması nedeniyle oluşan arıza kodudur.
E03 arıza kodu :Aşırı ısınma veya 105 derece limit ter. hatası.Petek vanalarını kontrol ediniz eğer vanalar açık ise servisimize ulaşınız.
E04 / E05 / E06 arıza kodu : Kombinizin devreye girerken yeterli hava basıncını oluşturamadığı anlamına gelir.Cihazınızın baca ucu açık ise (fan motoru,hava prostadı,elektronik devre kartı arızası olabilir)servisimize ulaşabilirsiniz.
E08 arıza kodu : Kombinizin yanma esnasında oluşan alevi (iyonizasyon) görmemesinden oluşan arıza kodudur.
E09 arıza kodu : Kombinizin gaz valfi arızası.
E12 / E21 arıza kodu : Kombinizin elektronik devre kartı arızası
E82 arıza kodu : Kombinizin alevi görmeme (iyonizasyon) arızası,
F02 arıza kodu : Hatalı alev oluşumu
F13 arıza kodu : Kombinizi bloke olması durumunda Reset kilitlenmesi, cihazın sigortasını kapatıp açınız,yada fişini çekip takınız.
F22 arıza kodu : Düşük voltaj arızası,
F23 arıza kodu : Kombinizin devreye girerken yeterli hava basıncını oluşturamadığı anlamına gelir.Cihazınızın baca ucu açık ise (fan motoru,hava prostadı,elektronik devre kartı arızası olabilir)servisimize ulaşabilirsiniz.
F25 arıza kodu : Kombinizin elektronik devre kartı arızası.
F31 arıza kodu :Kombi petek gidiş suyu sensör arızası ( Arçelik kombi kalorifer sensör arızası ), sensör ve bağlantıları kontrol edilmeli, arızalı ise sensör değiştirilmelidir.
F32 arıza kodu : Kombinize bağlı olan dış hava sensörü arızası.(Dış hava sensörü kullanmıyorsanız servisimizi arayınız.)
F33 arıza kodu : Arçelik sıcak su sensör (NTC) arızası sensör ve bağlantılarını kontrol ediniz. Arızalı ise sensörü değiştiriniz.
F37 arıza kodu : Arçelik kombi düşük su basıncı arızası, Arçelik kombi bar göstergesi üzerinden basıncı kontrol ediniz. Su basıncı 1.5 – 1.8 bar olacak şekilde ayarlayınız.
F59 arıza kodu : Kombinizin gaz valf arızalı olduğunu gösteren arıza kodudur.Servisimizi arayınız.
Arçelik DGK Y 20 LCD Yoğuşmalı Kombi Arıza Kodları, Arçelik DGK Y 24 LCD Yoğuşmalı Kombi Arıza Kodları
A01 arıza kodu : Kombinize gelen gaz hattıdaki ve doğalgaz saatinizde bulunan gaz vanasını kontrol ediniz.(Ocağınızı yakarak gaz geldiğinden emin olabilirsiniz.)Vanaların açık olması ve arızanın devam etmesi durumunda servisimize ulaşınız.
A02 arıza kodu : Brülör kapalı sinyali varken alev var, Elektrot ve kart arızası mevcut olabilir.
A03 arıza kodu : Aşırı sıcaklık korumasının (105 derece limit ter.) devreye girmesi, Sistemde hava varsa,petek suyu sirkülasyonunda sorun varsa ve ısıtma sensörü arızalı ise ortaya çıkar.
A06 arıza kodu : Ateşleme sonrası alev yetersizliği, gaz ayarları kontrol edilmeli, gaz sistemi kontrol edilmeli.
A15 arıza kodu : F05 arızasının 5 kez tekrarlanması durumunda cihazı blokaj eden arıza kodudur.
A41 arıza kodu : Sensörlerin konumlandırılması, sensörlerin boru ile bağlantısı kesilmiş veya kabloları kopuk olabilir.
F05 arıza kodu :Kombinizin devreye girerken yeterli hava basıncını oluşturamadığı anlamına gelir.Cihazınızın baca ucu açık ise (fan motoru,hava prostadı,elektronik devre kartı arızası olabilir)servisimize ulaşabilirsiniz.
F10 arıza kodu : Kombinizin Petek gidiş sensörü arızası, Sensör arızalı yada bağlantıları kopuk olabilir.
F11 arıza kodu : Kombinizin sıcak su sensörü arızası, Sensör ve bağlantıları kontrol edilmelidir.
F14 arıza kodu : Kombinizin petek gidiş sensörü arızası, Sensör arızalı yada kablo tesisatında kopuk olabilir.
F34 arıza kodu : Düşük voltaj arızası, besleme gerilimi 190V ’dan düşük
F35 arıza kodu :Kombinize gelen şebeke elektriği frekansı yetersiz.
F37 arıza kodu : Arçelik kombi düşük su basıncı arızası, Arçelik kombi bar göstergesi üzerinden basıncı kontrol ediniz. Su basıncı 1.5 – 1.8 bar olacak şekilde ayarlayınız.
F42 arıza kodu : Isıtma sensöründe okuma hatası, sensör arızalı
F43 arıza kodu :Aşırı sıcaklık korumasının (105 derece limit ter.) devreye girmesi, Sistemde hava varsa,petek suyu sirkülasyonunda sorun varsa ve ısıtma sensörü arızalı ise ortaya çıkar.
F50 arıza kodu : Kombinizin kablo tesisatı kısa devre.Kablolarda kopukluk var.
E35 arıza kodu :Düzensiz alev dağılımı arızası.
E96 arıza kodu : Arçelik kombi düşük voltaj arızası ( Arçelik DGK 20 HR BI LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodu )
Arçelik DGK 26 KB LCD Çift Eşanjörlü Kombi Arıza Kodları
E01 arıza kodu : Gaz beslemesi blokajı arızası,
E02 arıza kodu : Emniyet termostat sensörü arızası,
E03 arıza kodu : Baca termostat sensörü arızası (Yanlızca bacalı cihazlar için)
E04 arıza kodu : Geçici alev kaybı güvenlik arızası,
E05 arıza kodu : Kalorifer sensörü arızası,
E06 arıza kodu : Sıcak su sensörü arızası,
E10 arıza kodu : Düşük su basıncı arızası,
E25 arıza kodu : Maksimum sıcaklık uyarısı, Kombi pompası sıkışmış olabilir.
E35 arıza kodu : Alev oluşumu arızası,
E80 arıza kodu : Devresel kontrol sistemi arızası,
E97 arıza kodu : Düşük voltaj hatası.
Ataşehir Kombi Servisi Hizmet Noktaları
•Aşık Veysel Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Atatürk Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Barbaros Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Esatpaşa Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Ferhatpaşa Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Fetih Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•İçerenköy Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•İnönü Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Kayışdağı Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Küçükbakkalköy Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Mevlana Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Mimar Sinan Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Mustafa Kemal Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Örnek Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Yeni Çamlıca Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Yeni Sahra Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi
•Yenişehir Mahallesi Arçelik Kombi Yetkili Servisi