En yakın Bakırköy Airfel Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Bakırköy Airfel Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Bakırköy Airfel Kombi Servisi kombilerin ihtiyacı olan bakımı yapar. Kombiler sürekli bakım yapılmadığında ısıtma sorunu yaşayan cihazlardır. Kullanımında üçüncü senesini doldurmuş kombilerin yılda en az bir kez Bakırköy Airfel Kombi Servisi tarafından bakımı yapılmalıdır. Aksi halde kombiler hem ısı hem de enerji konusunda sorunlar yaşanmasına neden olabilir.

Kombiler ile ilgili olarak kullanıcılarını düşündüren farklı farklı konular vardır. Bu konuların başında kombi kullanımından nasıl tasarruf edileceği, kombi kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve kombilerin hangi ayarda kullanılırken daha verimli çalıştığı gelmektedir. Yetkili servis olarak bu yazıda kombi kullanıcılarının kombilerle ilgili merek ettikleri soruları yanıtlayacağız.

Kombiler Bütün Gece Yanmalı Mı?

Kombi kullanıcıları enerjiden ve faturadan tasarruf etmek için genellikle geceleri kombileri kapatırlar. Fakat bu bilgi doğru bilinen yanlışlardandır. Kombiler gece kapatılmamalıdır. Bunun yerine gün içinde kullanılan ısıdan daha düşük bir ısıya ayarlanarak bırakılmalıdır. Böylece oda duvarları soğumaz ve kombi sabah çalıştırıldığında ekstra ısı tüketmeye gerek duymaz.

Kombileri Bütün Gün Açık Tutmak Zararlı Mıdır?

Kombilerin sürekli açık kalması herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Aksine yararı vardır. Isı kaybı artmaz böylece kombi ortamı ideal ısıya getirirken ekstra enerji harcamak zorunda kalmaz.

Kombi Sürekli Açık Fakat Yeterli Isı Alınamıyor. Bakırköy Airfel Kombi Servisi İle İletişime Geçilmeli Mi?

Kombi kullanıcılarının en çok merak ettiği konu da sürekli açık olmasına rağmen yeterli ısı alınamaması durumudur. Bunun pek çok sebebi olabilir. Örneğin; kombinin kapasitesi düşüktür, bina izolasyonu kötüdür, ya da sistemde bir arıza vardır. Mesela dairede bulunan radyatörler eksik ise ya da pompa basınç debisi düşük ise yine aldığınız verim düşük olacaktır. Yani bu durumda kombi sürekli açık diye her zaman en iyi sonucu alırsınız diyemeyiz. Bu durum fark edildiğinde Bakırköy Airfel Kombi Servisi ile iletişime geçmesinde yarar var.

Kısa Süreliğine Kapatılan Kombiler Açıldığında Yakıt Tüketimi Artar Mı?

Kombiler kısa süreliğine kapatıp geri açılsa da fazlaca yakıt harcarlar. Örneğin; sürekli 50 derecede çalışan bir kombi yarım saatliğine kapandı. Kapandığı andan itibaren kombi de enerji düşmesi başlayacaktır. Yeniden açıldığında ise kombi tekrar 50 dereceye çıkmak için ekstra enerji ve ısı tüketmeye başlayacaktır. Kombinin ideal sıcaklığına yeniden gelmesi için enerji harcadığı sürede yakıt tasarrufu sağladığınızı düşünürken tam tersi yakıt sarfiyatına neden olursunuz. Bakırköy Airfel Kombi Servisi olarak biz kombilerinizi sürekli olarak çalıştırmanızı ve sadece geceleri gün içinde kullandığınız ayardan 1-2 derece daha kısık ısı da çalıştırmanızı öneririz

Bakırköy Kombi Servisi sektördeki tecrübesi ve bilgisiyle uzun yıllardır lider kombi servis firmalarından birisidir. Bahkırköy Kombi Servisi olarak Ataköy 1. Kısım Mahallesi
Ataköy 2-5-6. Kısım Mahallesi
Ataköy 3-4-11. Kısım Mahallesi
Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mahallesi
Basınköy Mahallesi
Cevizlik Mahallesi
Kartaltepe Mahallesi
Osmaniye Mahallesi
Sakızağacı Mahallesi
Şenlikköy Mahallesi
Yenimahalle Mahallesi
Yeşilköy Mahallesi
Yeşilyurt Mahallesi
Zeytinlik Mahallesi
Zuhuratbaba Mahalleleri için her marka ve modelde kombilere bakım ve onarım hizmeti veriyoruz.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Airfel Kombi Arıza Kodları

Airfel Digifel Kombi Arıza Kodları

C20 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza mevcut. Tesisat gidiş suyu borusunun üzerinde bulunan sensör arıza yapmış ya da kısa devre mevcut. Bu sebeple böyle bir arızayla karşılaşıyorsanız servisimiz ile iletişime geçiniz.

C40 Arıza Kodu : Kalorifer dönüş suyu sensöründe arıza mevcut. Tesisat dönüş suyu borusunun üzerinde bulunan sensör arıza yapmış ya da kısa devre olmuş olabilir. Servis müdahalesi gerekir.

C28 Arıza Kodu : Baca gazı sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Baca gazı sıcaklığını kontrol eden bu sensör arızalanırsa, kombi bu hata kodunu verir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

C78 Arıza Kodu : Kombi kalorifer devresi su basıncını kontrol etmekle görevli su basınç sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

C50 Arıza Kodu : Plakalı eşanjörün üst kısmında bulunan sensör arızalanmış. Bu durumda sıcak su almanız zorlaşabilir. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

C1 05 Arıza Kodu : Hava atma programının devrede olduğunu bildiren koddur. Bu arıza kodu ekranda belirdikten sonra ekranda anahtar işareti belirlenir. Belli bir süre sonra kombi normal çalışmasına devam eder.

C1 11 Arıza Kodu : Maksimum sıcaklık seviyesinin aşıldığını gösterir. Sensörler den okunan ısı değeri maksimumu aşmışsa ekranda bu arıza kodu belirir. Resetleme işlemi yapın ve bir süre bekleyin. Sık sık bu durumla karşılaşırsanız servisimizi arayınız.

C1 10 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sıcaklığının maksimum seviyeye ulaştığını hisseden limit termostat devreye girerek kombiyi emniyet amaçlı devre dışı bırakır. Daha sonrasında cihaz bu hatayı verir. Resetleme işlemi yapınız. Eğer düzelmez ise servisimiz ile iletişime geçiniz.

C1 33 Arıza Kodu : Kombide ateşleme arızasının olduğunu belirten koddur. Cihaz gaz vanalarını kontrol ediniz;açık konumda ise kombinize reset işlemi yapınız. Düzelmez ise ; Cihazın gaz valfi, iyonizasyonu veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz

C1 17 Arıza Kodu : Kombinin içindeki su basıncının 2,5 bar seviyesini aştığını belirten koddur. Kombi bu şekilde çalışırsa içindeki parçalar zarar görebilir. Peteklerinizin hava alma kısmından su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar ayarlayınız.

C1 18 Arıza Kodu : Kombinizin kalorifer devresi su basıncının düşük olduğunu belirten koddur. Bu durumda kombi çalışmaz ve verim sağlamaz. Su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

C1 29 Arıza Kodu : Fan motoru arızası. Kombiniz çalışmaya başladığı zaman bu hata kodunu veriyorsa ; fan motoru çalışmıyor demektir. Tamiri veya değişmesi gerekir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

C1 30 Arıza Kodu : Baca gazı sıcaklığının 80 yada 90 derece olduğunu belirten hata kodudur. Yoğuşma suyu giderinde veya bacasında tıkanma varsa bu arızayı verir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

C1 56 Arıza Kodu : Voltajın düşük olduğunu belirten hata kodudur. Tüketici voltaj düzenleyici regülatör taktırması gerekir. Eğer voltajlarda devamlı dalgalanma olursa cihaz ana kartı zarar görür. Konuyla ilgili olarak servisimizi arayınız.

Airfel Ecofel Kombi Arıza Kodları

1.LED yanıp sönmekte, 2.LED yanıyor, 3.LED yanmıyorsa ;Kombinizin kalorifer devresi su basıncı düşük durumda. Su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız.

1.LED yanmıyor, 2.LED yanıyor ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombide ateşleme var fakat alev oluşmuyor. Bu kodda cihaz ateşleme yapmayı dener fakat alev almadığından çalışmaz. Haliyle kullanıcı ne sıcak su alabilir ne de petekleri kullanabilir. Bu durumda birkaç kez reset işlemi yapınız, alev almazsa gaz valfi, iyonizasyonu veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

1.LED ve 2.LED yanıyor, 3.LED yanmıyorsa ; cihazın ısı seviyesi maksimuma ulaşmış ve limit termostat devreye girerek kombiyi olası zararlardan korumak için devre dışı bırakmıştır. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Bir süre bekleyin. Kombi normale dönecektir.

1.LED yanmıyor, 2.LED ve 3.LED yanıyorsa; kombinizde atık gaz arızası var demektir ve kullanıcının müdahale edebileceği bir durum olmadığından servis müdahalesi gerekir.

1.LED yanmıyor ve 2.LED ve 3.LED yanıp sönüyorsa ; Kalorifer devresi sensöründe arıza mevcut. Bu durumda kullanıcı peteklerden verim almayabilir ve sensörün değişmesi gerekebilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

1.LED ve 2.LED yanıp sönüyor 3.LED yanmıyorsa ;Kombinizin kullanım sıcak su sensöründe arıza var demektir. Kullanıcı sıcak su alamayabilir. Servisimiz ile irtibata geçiniz.

1.LED yanıp sönüyor, 2.LED yanmıyor ve 3.LED yanıp sönmekte ise ; İyonizasyon elektrodu alevin oluşmadığı için cihazı devreden çıkarıyor. Gaz vanalarını kontrol ediniz. Gaz geliyorsa ;iyonizasyon elektrodu, gaz valfi veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

1.LED 2.LED ve 3.LED yanıyorsa; pompa blokajı anlamına gelen hata kodunda pompanız arızalı olabilir. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

1.LED, 2.LED ve 3.LED yanıp sönüyorsa ; kombinin kalorifer ve sıcak su kısmının çalışmasını beklemeden tuşlara basılarak yapılan testtir. Bu işlemi teknisyen yapar. Mod tuşlarına basarak kombiyi çalıştırır.

1.LED ve 2.LED yanmıyor, 3.LED yanıp sönüyorsa ; Peteklerin çalışma talebi olduğunu belirtir. Normal bir durumdur. Kombi normal çalışmasını göstermektedir.

1.LED yanıp sönüyor, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombi kullanım suyu isteğinde olduğunu bildirmektedir. Normal bir durumdur. Sorun yoktur.

1.LED ve 2.LED yanıp sönüyor, 3.LED yanmıyorsa ; Kombinizin donmaya karşı koruma modunda olduğunu göstermektedir. Normal bir durumdur. Sorun yoktur

1.LED yanıp sönüyor, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombi normal çalışmasını göstermektedir. Normal bir durumdur.

1.LED yanıyor, 2.LED yanmıyor, 3.LED yanıyorsa ; Kombinin kalorifer ve sıcak su modülünde aktif olduğunu göstermektedir. Normal bir durumdur.

1.LED ve 2.LED yanmıyor, 3.LED yanıyorsa ; Kombiniz kalorifer ve sıcak modülünde pasif durumda. Cihazda arıza yoktur. Normal çalışmasını göstermektedir.

1.LED yanıyor, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Cihazınız kalorifer ve sıcak su konumunda aktif durumda. Cihazda arıza yoktur. Kombi normal çalışmasını göstermektedir.

1.LED, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombinizin kalorifer ve sıcak su modülü beklemede veya pasif durumda. Cihazınızda arıza yoktur. Normal çalışmasını yapmaktadır.

Airfel Family Cond Kombi Arıza Kodları

10 Arıza Kodu : Alev oluşumunda arıza mevcut. Cihaza bir kaç kez reset atınız. Düzelmez ise ; iyonizasyonunda, gaz valfinde veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

11 Arıza Kodu : Kombinin parazit alev yaptığını gösteren koddur. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Bir süre bekleyin. Kombiniz normale dönecektir.

12 Arıza Kodu : Kombi kendiliğinden kapanmış ve tekrar çalışmaya başlamış. Sürekli olursa, servisimize başvurunuz.

13 Arıza Kodu : Gaz giriş basıncı en düşük seviyede. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Düzelmez ise servisimiz ile iletişime.

14 Arıza Kodu : Gaz giriş basıncı hissedilemiyor. Gaz valfi veya elektronik kartında sorun olabilir. Servis müdahalesi gerekir.

15 Arıza Kodu : Kombinin çalışma sistemini kesen ve korumaya alan stand-by modülü devreye girmiş. Servis çağırmanız gerekir.

20 Arıza Kodu : Aşırı ısınma veya brülör termostatında sorun olabilir. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Düzelmez ise servisimiz ile iletişime geçiniz.

21/22 Arıza Kodu : Duman sondasında kısa devre veya en yüksek sıcaklık meydana gelmiş. Kullanıcı müdahale edemez. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

24/25 Arıza Kodu : Kombinin giriş sondasında en yüksek sıcaklık olduğunu belirten hata kodudur. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum söz konusu olmadığından servis müdahalesi gerekir.

26/27 Arıza Kodu : Cihazın dönüş sondasında en yüksek sıcaklığın oluştuğunu belirten hata kodudur. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

28 Arıza Kodu : Giriş ve çıkış sondası açık durumda kalmış. Servis çağırmanız gerekir. Kullanıcının müdahale etmemesi gerekmektedir.

29 Arıza Kodu : Baca sondası açık kalmış durumda. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

30/31/36/38 Arıza Kodu : Bu arıza kodlarının hepsi aynı anlamı taşımaktadır. Hava basınç prosestatı ve duman çıkışı arızasıdır. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum söz konusu olmadığından servis müdahalesi gerekir.

33/34 Arıza Kodu : Fan motorunun durmaksızın devamlı devir başında olduğunu belirten koddur. Fan motorunun tamiri veya değişmesi gerekebilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

35/37 Arıza Kodu : Fan motorunun devir sonuna geldiğini, veya en yüksek hızda çalıştığını belirten koddur. Airfel teknik servisi ile iletişime geçiniz.

40 Arıza Kodu : Kalorifer devresi su basıncı yüksek seviyede. Şayet su basıncı 2,5 barı aştı ise kombiniz bu arızayı verir. Peteklerinizin üst köşelerinde bulunan hava alma müşirinden su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

41 Arıza Kodu : Kombinizin kalorifer devresi su basıncı düşük durumda. Su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

42 Arıza Kodu : Kombinizde su basınç anahtarı arızası mevcut. Konuyla alakalı olarak servisimizi arayınız.

50/59 Arıza Kodu : Elektronik panosunda sorun olduğunu belirten koddur. Servis ile irtibata geçerek sorunun çözümü için yardım isteyiniz.

60 Arıza Kodu : Kullanım sıcak su sensörünün arızalı olduğunu belirten koddur. Kullanıcı sıcak su ihtiyacını karşılamayabilir. Servis müdahalesi gerekir.

70/72 Arıza Kodu : Ana sonda açık veya kısa devre yapmış durumda. Sorunun çözümü için servis ile iletişime geçiniz.

71 Arıza Kodu : Giriş sonda sıcaklığı en yüksek seviyede. Servise başvurunuz.

77 Arıza Kodu : Limit termostat ta düşük sıcaklık mevcut. Kombinize birkaç kez reset işlemi yapınız. Düzelmez ise servisimiz ile iletişime geçiniz.

78/79 Arıza Kodu : Giriş ve çıkış diferansiyel arızası mevcut. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum olmadığından servis müdahalesi gerekir.

80/82 Arıza Kodu : Kombi normal çalışmıyor. Arızaya geçmiş durumda. Sorunun çözümü için servis ile iletişime geçiniz.

81/83 Arıza Kodu : Cihaz arızaya geçmiş. Reset işlemi yapınız. Bir süre bekleyiniz. Kombiniz düzelecektir.

92/93 Arıza Kodu : Yoğuşma suyu sensörü hasar görmüş. Cihaz arıya geçebilir. Servis çağırmanız gerekmektedir.

94/95 Arıza Kodu : Yoğuşma suyu sensörü açık devre. Servis müdahalesi gerektiren bir durum söz konusudur.

JO Arıza Kodu : Elektronik kart bağlantılarının yanlış yapıldığını belirten koddur. Servis çağırmanız gereken bir durumdur.

J1 Arıza Kodu : Kablolu uzaktan kumanda birleşmesi mevcut. Servis çağırınız.

Bakırköy Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Ataköy 1.Kısım Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Ataköy 2-5-6. Kısım Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Ataköy 3-4-11. Kısım Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Ataköy 7-8-9-10.Kısım Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Basınköy Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Cevizlik Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Kartaltepe Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Osmaniye Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Sakızağcı Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Şenlikköy Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Yenimahalle Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Yeşilköy Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Yeşilyurt Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Zeytinlik Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Zuhuratbaba Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi