En yakın Beylikdüzü Baykan Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi olarak kombilerin bakımlarını ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.

Kombi cihazları sürekli olarak bakım ve onarım gerektiren cihazlardır. Yılda en az bir defa bu cihazların bakımlarını yaptırmak gerekmektedir. Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi olarak yıllık cihaz bakımlarını yapmaktayız.

Kombiler her ne kadar her eve ve ortama uygun cihazlar olsalar da bazı konularda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kombi satın alırken özellikle bazı konularda çok dikkatli olmak gerekmektedir. Beylikdüzü Baykan Yetkili Servisi olarak kombi alırken zararlı çıkmamak için bazı tavsiyelerde bulunacağız.

Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi: Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kombi alınırken mutlaka marka ve fiyat araştırması yapılarak en uygun olan marka ve fiyat tercih edilmelidir. Fakat ilk olarak kombinin kurulumun yapılacağı alanın hacmi ve ısı yalıtımı yönünden uygunluğuna bakılmalı ve ona göre pazar araştırmasına başlanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise, kombinin takılacağı alanın hacmi, havalandırma durumu, baca durumu ve ısı kaybı unsurlarıdır.

Beylikdüzü Baykan Yetkili Servisi: Kombilerin Takılacağı Alanın Hacmi

Hermetik kombi veya bacalı kombi açık yanma hücreli cihazlardır. Kombi cihazı yanma işlemini ortam havasını kullanarak yerine getirirler. Bunun için bu tip cihazların montajının yapılacağı alanın minimum 10 m³ hacminde olması gerekmektedir.

Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi: Havalandırma Durumu

Özellikle kurulacak kombi cihazları hermetik ve bacalı ise kurulmadan önce mutlaka bulundukları yerin havalandırmasının yeterli olup olmadığına bakılmalıdır. Bunu nedeni bu cihazların bulundukları ortamların havasını kullanmalarıdır. Cihazın kurulacağı alan alan uygun kesite sahip bir dış mekan dan menfez yardımıyla sürekli olarak havalandırılmalıdır. Menfez kesitleri cihaz kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Hermetik kombilerde yanma için gerekli olan temiz havayı sağlayacak bir baca kiti bulunmaktadır. Bu kit sayesinde dış atmosferden dış baca yardımıyla alınır ve fan yardımıyla iç baca kullanılarak gaz yine dış atmosfere bırakılır. Bacalı kombilerde ise eğer kapalı bir alana montaj yapılacaksa temiz hava gereksinimi için 32 ve 65cm² kesitlerinde birer adet menfez bulundurulmalıdır.

Beylikdüzü Baykan Kombi Servisi: Baca Durumu

Eğer seçilecek kombi bacalı ise kurulacağı alanda atık gazın dışarı atılması için uygun kesite sahip müstakil veya şönt tip bir baca bulunması gerekmektedir. Atık gaz bağlantı borusu uygunluğu kontrol edildikten sonra sızdırmazlığını sağlayarak bacaya montajı yapılmalıdır. Hermetik kombiler için atık gazın dış atmosfere atılması için özel bir baca bağlantısına gerek yoktur. Hermetik kombilerde atık gaz bağlantı kiti uygun konumda ve ölçüde monte edilmelidir.

Beylikdüzü Baykan Yetkili Servisi: Isı Kaybı

Kombilerin montajının yapılacağı konutun ısı kaybı, içinde bulunduğu bölgenin iklim koşulları ve binanın ısı yalıtımı dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Ülkemizde kullanılan kombiler genellikle 20,000 kcal/h ve 24,000 kcal/h kapasitelerinde üretilirler. Konut için hesaplanan ısı ihtiyacı dikkate alınarak uygun kapasiteli cihaz belirlenmelidir.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Baykan Kombi Arıza Kodları

E01 Arıza kodu / 80°C Arızası: Alev oluşumunda sorun. Kombi brülöründe yanma olmadığı zaman Baykan kombi ekranında E01 arıza kodu görülür. Bu durumda kombiye gaz geldiğinden emin olmalısınız. Kombi gaz yolları açık olduktan sonra resetleme işlemi yapın. Resetleme işlemi sonrasında arıza devam ederse elektronik anakart, gaz valfi, iyonizasyon veya ateşleme elektrodu arızalı olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servisi arayın.

E02 Arıza kodu / 60°C Arızası: Hava akış problemi. Hermatik kombi modellerinde daha çok rastlanır. Atık gaz sisteminde sorun olduğu anlamına gelir. Kombi resetlenir arızanın devamı sonucunda servisi aramalısınız. Arıza anakart arızası, fan motoru arızası yada hava akış şalter arızası olabilir. Bacalı kombilerde baca tıkalı olabilir, baca çekmiyor yada baca sensöründe arıza olabilir.

E03 Arıza kodu / 30°C Arızası: Isıtma sensörü arızası. Kalorifer sensörü ile alakalı arıza hata kodu. Kalorifer sensörü boru ve kablolarla bağlantılı olduğu için borulardaki su sızmalarında etkilenip nem yada kablolardaki kısa devre, kopma gibi durumlarda da bu sorun yaşanabilir. Servisi aramalısınız.

E04 Arıza kodu / 40°C Arızası: Kullanım suyu sensör hatası. Sıcak su sensörü arızalandığında bu arıza kodu görülür. Büyük ihtimalle sensör özelliğini yitirmiş olabilir değişmesi gerekir. Sensör değişimi için servis çağırmalısınız.

E05 Arıza kodu / 30+40°C Arızası: Modülatör sorunu. Bu arıza kodu ile karşılaşırsanız servis talebinde bulunmalısınız. Modülatör ile alakalı bir sorun olabilir. Arızanın nedeni elektronik anakart ile alakalı olabilir.

E06 Arıza kodu / 70°C Arızası: Aşırı ısınma arızası. Kalorifer tesisatındaki su sıcaklığının yüksek olduğunu belirtir. Öncelikle tesisat vanaları ve petek vanalarını kontrol edin. Vanalar açık konumda ise pompa arızası olabilir, kalorifer tesisatı kirden tıkanmış olabilir. Peteklerin temizlenmesi gerekebilir. Bu sebeplerin kesin çözümü için servis çağırmalısınız.

E07 Arıza kodu / 60+80°C Arızası: Devirdaim, sikülasyon sorunu. Kombi kalorifer dolaşımında sorun olduğu zaman E07 arıza kodu görülür. Kalorifer tesisatında bulunan devir daim, sirkülasyon pompasında arıza olabilir. Pompanın sıkışması, arızalanması ya da devir düşürmesi gibi sebepler olabilir. Kalorifer filtresi kirden tıkalı olabilir petek temizliği gerekebilir. Arızanın teşhisi ve çözümü için servisi arayın.

E08 Arıza kodu / 50°C Arızası: Kalorifer devresi düşük su basıncı. Kalorifer tesisatı içerisinde bulunan su basınç miktarı istenilen seviyede olmadığı zaman E08 arıza kodu görülür. Kombi dolum musluğunu açarak su basıncını 1,5 bar seviyesine getirmelisiniz. Arıza büyük ihtimalle giderilecektir. Arızanın devam etmesi halinde servis arayın. Su basınç sensörü arızalı veya kablolarda kopma olabilir.

E09 Arıza kodu / 70°C Arızası: Aşırı ısınma. Limit termostat arızası diyebiliriz. Kombi su sıcaklığı 100°C üzerinde olduğu zaman E08 arıza kodu görülür. Kombide aşırı sıcaklık hissettiğinde devreye girer ve cihazı emniyete alır. Bu arıza limit termostatın aşırı ısınması sebebi ile devrede olduğunu belirtir. Bu arıza ile karşılaşınca kalorifer vanaları ve tesisat vanalarını kontrol edin. Vanalar açık konumda olması gerekir. Vanalar açık, reset sonrası arıza devam ederse ana eşanjör, devir daim motoru yada üç yollu vana arızası olabilir. Kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.

Beylikdüzü Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Adnan Kahveci Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Barış Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Büyükşehir Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Cumhuriyet Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Dereağzı Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Gürpınar Mahallesi Baykanm Kombi Yetkili Servisi
•Kavaklı Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Marmara Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Sahil Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi
•Yakuplu Mahallesi Baykan Kombi Yetkili Servisi