En yakın Eyüp Demirdöküm Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi

Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi kombilerin bakımını ve onarımını gerçekleştirirler. Özelikle kış aylarında kombiler, evlerin ısınma ihtiyacını karşılarlar. Kombilerin düzenli olarak bakımları ve onarımları yapılmalıdır. Düzenli bakım ve onarımı yapılan kombiler enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Aksi halde enerji kaybına neden olurlar.

Kombiler merkezi ısıtma (kalorifer devresi) sistemindeki kapalı devre ısıtma suyunu ve sıcak kullanım suyu ihtiyacını, ilave bir su deposuna ihtiyaç duymadan temin eden (sürekli akış halindeki kullanım suyunu ısıtan), doğalgaz veya LPG ile kullanılabilen cihazlardır.

Kombiler, çift fonksiyonlu cihazlardır. Yani hem merkezi ısıtma hem de sıcak su sağlama işlemine sahiptirler. Kullanım alanlarına dair herhangi bir kısıtlama ya da sınırlama yoktur. Apartmanlarda, müstakil evlerde ya da diğer yapılarda rahatlıkla kullanılabilir. Montajı, kurulumu ve kullanımı oldukça rahattır. Her insanın rahatlıkla kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Üretici firmanın ve cihazların dağıtımını gerçekleştiren firmaların belirlediği şartlar dikkate alınarak, Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi tarafından kurulumu gerçekleştirilebilir.

Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi: Bacalı Kombiler Nedir?

Kombilerin kendi içlerin bazı çeşitleri vardır. Bu çeşitlerden biri de bacalı kombilerdir. Bacalı kombilere B tipi kombiler denmektedir. Bu cihazlara, açık yanma odalı cihazlarda denmektedir. Açık yanma odalı denmesinin sebebi; yanma için gerekli havayı bulundukları ortamdan almaları ve atık gazları baca aracılığı ile atmalarıdır. Bu nedenle bacı kombiler, evin içindeki odalara, banyo ve tuvaletlere, açık balkonlara ve havalandırılma durumu olmayan yerlere monte edilemez.

B tipi cihazlar müstakil bacalara ve yetkili gaz kuruluşlarınca bir kısıtlama yok ise şönt bacalara bağlanabilir. Adi bacalarda ortak kullanım söz konusu olduğundan B tipi cihazlar bu tür bacalara bağlanamaz. Her bir ısıl kw için 1 m³ hacim olmalıdır. Yani 24 kw'lık bacalı bir cihazın oda hacmi en az 24 m³ olmalıdır. Cihaz mümkün olduğu kadar baca çıkış deliği yakınına Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi tarafından monte edilmelidir. Yatay boru mesafesi en fazla 2,5 m olmalıdır. Atık gaz çıkış borusu, baca en kesitini daraltmayacak şekilde ve en az 3°'lik bacaya doğru yükselen bir eğim ile monte edilmelidir.

B tipi cihazlar, havalandırılması zorunlu yerlere konulmak isteniyorsa mutlaka o bölüme ventilasyon elemanı yani menfez konulmalıdır. Yönetmelikler gereği iki adet menfez açılması gerekmektedir. Biri altta zemin döşemesinin hemen üstüne, diğeri ise zemin döşemeden 1,8 metre yukarısında olmalıdır. Yanma durumunun yeteri miktarda sağlanması için cihaz, iyi havalandırılan ve sürekli temiz hava sirkülasyonu bulunan bir alana monte edilmelidir.

Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi: Hermetik Kombiler Nedir?

Bir diğer kombi çeşidi ise hermetik kombilerdir. Hermetik kombilere C tipi kombiler denmektedir. B tipi cihazların aksine, açık değil kapalı yanma odalı cihazlardır. Kombinin yanması için gerekli olan hava dışarıdan alınır ve atık gazlar dışarı atılır. Bu nedenle çok kullanışlıdır. Montaj yeri ya da havalandırma alanı oluşturma gibi herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. Dış atmosfere duvarı bulunan herhangi bir yere konulması yeterlidir. Hermetik kombilerin bacaları, mutlaka atmosfere açık hava sirkülasyonu olan yerlere Eyüp Demirdöküm Kombi Servisi tarafından açılmalıdır.

C tipi hermetik cihazlarda yatay çıkış ağızları, cihaza yağmur suyu vb. şeylerin girmemesi için, dış tarafta aşağıya doğru %1-2 eğimle(tercih %2) monte edilmelidir. Hermetik cihazlarda yaygın olarak kullanılan Ø60/100 boru sistemi ile yatayda tek dirsek ile ortalama 3 metreye kadar kullanılabilir.

Ancak boru çapları seçimi değiştirilerek orijinal Ø 80/125 boru sistemi kullanılarak dirsek olmadan boru mesafesi dikeyde 8 m'ye kadar çıkabilir. Her bir dirsek kullanılması yatayda ve dikeyde gidebilecek boru uzunluğu mesafesinin 1 metre kısalmasına neden olur.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Demirdöküm Kombi Arıza Kodları

Demirdöküm F0 Arıza Kodu: Su basıncının düşük veya suyun olmadığını gösterir. Su basıncı 1-2 bar aralığına gelene kadar kombiye su takviyesi yapmanız sorunun çözülmesini sağlayacaktır.

Demirdöküm OC Arıza Kodu: Dış hava sensörünün devreye girdiğini gösterir. Cihaz bir süre sonra kendiliğinden çalışmaya devam etmezse cihaza reset atarak normal bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Reset atıldığı halde sorun devam ediyorsa servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.

Demirdöküm CC Arıza Kodu: Prosestatın ya da baca sensörünün devre dışı bırakıldığını gösterir. Cihaz bir süre sonra kendiliğinden düzelecektir. Bir süre sonra kendiliğinden düzelmezse servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.

Demirdöküm F1 Arıza Kodu: Aşırı ısınma olduğunu gösterir. Limit termostatın değiştirilmesi sorunun çözülmesini sağlayacaktır. Millenium Plus, İsofast, Themafast, Vinto modellerinde bu kodun görünmesi kombinin ateşleme ile ilgili sorunu olduğu anlamına gelmektedir.

Demirdöküm F2 Arıza Kodu: Ntc sensörü arızalı olduğundan kombinin sıcak su performansı düşüktür. Sensörün değiştirilmesi gerekmektedir. İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde bu kodun görünmesi hava akış probleminden kaynaklanmaktadır. Hava prosestatının tamiri ve değişimi sorunu ortadan kaldıracaktır.

Demirdöküm F3 Arıza Kodu: Hava prosestatında arıza olduğunu gösterir. Prosestatın tamiri veya değişimi problemin çözülmesini sağlayacaktır. Sargon Condense modelinde bu kodun görünmesi kalorifere giden tesisat suyu sensöründe arıza olduğu anlamına gelmektedir.

Demirdöküm F4 Arıza Kodu: Ateşlemede sorun olduğunu gösterir. Gaz valfi veya iyonizasyonla ilgili bir sıkıntı olması muhtemeldir. Bu durumda cihaza gaz gelmeme ihtimali çok yüksektir.

Demirdöküm F5 Arıza Kodu: Hava prosestatında arıza olduğunu gösterir. Tamir veya değişimle problemin ortadan kalkması mümkün olabilmektedir. İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde bu hatanın görünmesi aşırı ısınma problemi olduğunu söyleyebiliriz. Limit termostatının arızalı olma ihtimali yüksektir. Termostatın değiştirilmesiyle sorun ortadan kalkacaktır.

Demirdöküm F6 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü devresinde yaşanan sorunda bu hata ekranda belirir. Bu durumda servisin çağrılması gerekmektedir. Solaris, Sargon Premix, Sargon Condense, Nitron, Aden modellerindeki F6 hatası baca sensörü veya hava prosestanın arızalı olduğunu göstermektedir. Millenium Plus ve Atron modellerinde görülen F6 hatası ise sıcak su sensörünün arızalı olduğu durumlarda görülmektedir.

Demirdöküm F7 Arıza Kodu: Atron modelinde meydana gelen F7 hatası gaz armatüründeki sorun nedeniyle kombinin ateşleme problem yaşadığı anlamına gelmektedir. İsofast modelinde sıcak su sensöründeki arızadan dolayı kombinin sıcak su alınamadığı durumlarda F7 hatası belirir. Nitron modelinde beliren F7 hatası hava akışı sensörlerindeki arızadan kaynaklanmaktadır. Sargon Premix modelinde prosestat arızalarında F7 hatası alınabilmektedir.

Demirdöküm F8 Arıza Kodu: Themafast, İsofast, Atron modellerinde bu arızanın görülmesi tesisat gidiş suyu sensöründeki arızaya işaret etmektedir. Nitron ve Sargon Premix modellerinde bu kod fan motoru arızasından kaynaklanabilmektedir.

Demirdöküm F9 Arıza Kodu: Atron’da bu kod hava prosestatının arızalı olduğunu gösterir. İsofast modelinde sıcak su sensörünün arızalandığını gösterir. Millenium Plus ve Vinto modelinde kalorifere sıcak su gönderilemediğinde bu arıza kodu görünür. Nitron’da kablo bağlantılarındaki sorundan kaynaklanmaktadır. Sargon Premix modelinde fanın sürekli çalıştığı durumlarda bu arıza kodu görülür. Themafast modelinde su basıncını ölçen sensör arızalandığında F9 arıza kodu belirir.

Demirdöküm F10 Arıza Kodu: Basıncın düşük olduğunu gösteren uyarı kodudur. Basıncın 1,5 bar seviyesine getirilmesiyle sorun çözülür. İsofast modelinde kalorifere giden suyun dönüş sıcaklığını ölçen sensörün arıza yapması durumunda bu hata kodu meydana gelmektedir.

Demirdöküm F11 Arıza Kodu: Anakartın arızalandığını gösteren hata kodudur. Atron ve Nitron modellerinde bu hatanın görülmesi su akışında problem olduğunu göstermektedir.

Demirdöküm F12 Arıza Kodu: Ekran kartı arızalarında F12 kodu görülür. Ancak Atron ve Nitron modellerinde bu hatanın görülmesi voltajın 165 Voltun altında olduğunu gösterir. Bu durumda regülatör kullanılarak kombinin voltaj düşüklüğünden zarar görmesi engellenmektedir.

Demirdöküm F13 Arıza Kodu: Kombinin anakartında problem olduğunu gösterir. Anakartın tamiri veya değişimi gerçekleştirilerek arıza giderilir. Atron modelinde bu hata kodunun görülmesi ise kalorifere giden ve gelen suyun sıcaklığını ölçen sensörlerin değerleri arasında farkın olmasından kaynaklanmaktadır.

Demirdöküm F14 Arıza Kodu: Kalorifer sıcaklığının 95 derecenin üstüne çıktığı durumda kombi bu hata kodunu verir. Bu durumda kombiye müdahale etmeden servis tarafından tamir edilmesi sağlanmalıdır.

Demirdöküm F15 Arıza Kodu: Gaz mekanizmasının arızalandığını gösterir. Step motorunda sorun olduğuna işaret eder. Arızalı parçanın tamiri veya değişimi ile sorun ortadan kaldırılabilir.

Demirdöküm F16 Arıza Kodu: Kombi kapalı olduğu halde ateşlemenin devam ettiği durumda bu hata belirir.

Demirdöküm F17 Arıza Kodu: Dairedeki voltaj düşüklüğünde kombi F17 hata kodunu ekrana yansıtır. Regülatör takılarak kombinin voltaj dalgalanmalarından etkilenmesinin önüne geçilebilir.

Demirdöküm F18 Arıza Kodu: Ekran kartında sorun olduğunu belirtir. Servi tarafından tamiri veya değişimi gerçekleştirilerek sorundan kurtulmak mümkün olabilmektedir.

Demirdöküm F19 Arıza Kodu: Sıcak su sensöründeki arızada bu kod belirir. Bu arızada sıcak su karşılanamaz ve peteklerin ısınmasında sorun yaşanır. Servis çağrılarak kombideki arızanın giderilmesi gerekmektedir.

Demirdöküm F20 Arıza Kodu: Ekran kartıyla anakartın uyumsuzluğunda bu kod belirir. Eğer bu parçalardan biri değiştiyse ayarlarının yapılması sorunu giderecektir. Hala sorun devam ederse parçalardan birinin arızalı olduğunu söyleyebiliriz.

Demirdöküm F21 Arıza Kodu: Kombinin basıncının azaldığını belirten arıza kodudur. Eğer bu kodu İsofast kombinizde görürseniz su dolaşımında problem olduğu anlamına gelmektedir.

Demirdöküm F22 Arıza Kodu: Basıncın olması gerekenden yüksek olduğu durumlarda bu hata belirir. Bu durumda kombinin içinden su çekilerek basıncın 1,5 bar seviyesine inmesi sağlanarak sorun ortadan kaldırılır.

Demirdöküm F23 Arıza Kodu: Kalorifer devresinin sıcaklığının 5 dereceden daha hızlı bir şekilde arttığı durumda bu arıza kodu belirir. Bu durumda kombiye reset atılarak sorunun çözümü sağlanabilir. Eğer reset atıldığı halde sorun devam ediyorsa servis aracılığıyla kombinin arızasının giderilmesi gerekmektedir.

Eyüpsultan Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•5.Levent Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Ağaçlı Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Akpınar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Akşemsettin Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Alibeyköy Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Çırçır Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Çiftalan Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Defterdar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Düğmeciler Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Emniyettepe Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Göktürk Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Esentepe Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Güzeltepe Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Işıklar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•İhsaniye Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•İslambey Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Karadolap Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Merkez Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mimarsinan Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mithatpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Nişanca Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Odayeri Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Pirinççi Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Rami Cuma Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Rami Yenimahalle Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Silahtarağa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Sakarya Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Topçular Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Yeşilpınar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi