En yakın Fatih Protherm Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Fatih Protherm Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Fatih Protherm Kombi Servisi kombilerin bakımını ve onarımını gerçekleştirirler. Özelikle kış aylarında kombiler, evlerin ısınma ihtiyacını karşılarlar. Kombilerin düzenli olarak bakımları ve onarımları yapılmalıdır. Düzenli bakım ve onarımı yapılan kombiler enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Aksi halde enerji kaybına neden olurlar.

Kombiler merkezi ısıtma (kalorifer devresi) sistemindeki kapalı devre ısıtma suyunu ve sıcak kullanım suyu ihtiyacını, ilave bir su deposuna ihtiyaç duymadan temin eden (sürekli akış halindeki kullanım suyunu ısıtan), doğalgaz veya LPG ile kullanılabilen cihazlardır.

Kombiler, çift fonksiyonlu cihazlardır. Yani hem merkezi ısıtma hem de sıcak su sağlama işlemine sahiptirler. Kullanım alanlarına dair herhangi bir kısıtlama ya da sınırlama yoktur. Apartmanlarda, müstakil evlerde ya da diğer yapılarda rahatlıkla kullanılabilir. Montajı, kurulumu ve kullanımı oldukça rahattır. Her insanın rahatlıkla kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Üretici firmanın ve cihazların dağıtımını gerçekleştiren firmaların belirlediği şartlar dikkate alınarak, Fatih Protherm Kombi Servisi tarafından kurulumu gerçekleştirilebilir.

Fatih Protherm Kombi Servisi: Bacalı Kombiler Nedir?

Kombilerin kendi içlerin bazı çeşitleri vardır. Bu çeşitlerden biri de bacalı kombilerdir. Bacalı kombilere B tipi kombiler denmektedir. Bu cihazlara, açık yanma odalı cihazlarda denmektedir. Açık yanma odalı denmesinin sebebi; yanma için gerekli havayı bulundukları ortamdan almaları ve atık gazları baca aracılığı ile atmalarıdır. Bu nedenle bacı kombiler, evin içindeki odalara, banyo ve tuvaletlere, açık balkonlara ve havalandırılma durumu olmayan yerlere monte edilemez.

B tipi cihazlar müstakil bacalara ve yetkili gaz kuruluşlarınca bir kısıtlama yok ise şönt bacalara bağlanabilir. Adi bacalarda ortak kullanım söz konusu olduğundan B tipi cihazlar bu tür bacalara bağlanamaz. Her bir ısıl kw için 1 m³ hacim olmalıdır. Yani 24 kw'lık bacalı bir cihazın oda hacmi en az 24 m³ olmalıdır. Cihaz mümkün olduğu kadar baca çıkış deliği yakınına Fatih Protherm Kombi Servisi tarafından monte edilmelidir. Yatay boru mesafesi en fazla 2,5 m olmalıdır. Atık gaz çıkış borusu, baca en kesitini daraltmayacak şekilde ve en az 3°'lik bacaya doğru yükselen bir eğim ile monte edilmelidir.

B tipi cihazlar, havalandırılması zorunlu yerlere konulmak isteniyorsa mutlaka o bölüme ventilasyon elemanı yani menfez konulmalıdır. Yönetmelikler gereği iki adet menfez açılması gerekmektedir. Biri altta zemin döşemesinin hemen üstüne, diğeri ise zemin döşemeden 1,8 metre yukarısında olmalıdır. Yanma durumunun yeteri miktarda sağlanması için cihaz, iyi havalandırılan ve sürekli temiz hava sirkülasyonu bulunan bir alana monte edilmelidir.

Fatih Protherm Kombi Servisi: Hermetik Kombiler Nedir?

Bir diğer kombi çeşidi ise hermetik kombilerdir. Hermetik kombilere C tipi kombiler denmektedir. B tipi cihazların aksine, açık değil kapalı yanma odalı cihazlardır. Kombinin yanması için gerekli olan hava dışarıdan alınır ve atık gazlar dışarı atılır. Bu nedenle çok kullanışlıdır. Montaj yeri ya da havalandırma alanı oluşturma gibi herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. Dış atmosfere duvarı bulunan herhangi bir yere konulması yeterlidir. Hermetik kombilerin bacaları, mutlaka atmosfere açık hava sirkülasyonu olan yerlere Fatih Protherm Kombi Servisi tarafından açılmalıdır.

C tipi hermetik cihazlarda yatay çıkış ağızları, cihaza yağmur suyu vb. şeylerin girmemesi için, dış tarafta aşağıya doğru %1-2 eğimle(tercih %2) monte edilmelidir. Hermetik cihazlarda yaygın olarak kullanılan Ø60/100 boru sistemi ile yatayda tek dirsek ile ortalama 3 metreye kadar kullanılabilir.

Ancak boru çapları seçimi değiştirilerek orijinal Ø 80/125 boru sistemi kullanılarak dirsek olmadan boru mesafesi dikeyde 8 m'ye kadar çıkabilir. Her bir dirsek kullanılması yatayda ve dikeyde gidebilecek boru uzunluğu mesafesinin 1 metre kısalmasına neden olur.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Protherm Kombi Arıza Kodları

Protherm Leopard F0 Arızası: Tesisat sisteminde bulunan su basıncının düşmesi ile f0 hası alınır. Bu hatayı düzeltmek için kombinize 1,5 bar su doldurunuz.

Protherm Leopard F1 Hatası: Alev oluşmaması arıza kodudur. Hataya neden olan bir kaç parça vardır. Bunlar gaz valfi, ana kart, iyon arızalarıdır. Limit termostat devre dışında kalmış olabilir. Teknik servis kontrolünde net olarak ortaya çıkar.

Protherm Leopard F2 Arızası: Sıcak kullanım suyu hattı üzerinde bulunan NTC arızasıdır.

Protherm Leopard F9 Hatası: Proses tat kontak hatasıdır.

Protherm Leopard F3 Arızası: Kalorifer gidiş sensoru kısa devre veya kablo kopuk.

Protherm Leopard F4 Hatası: Gaz yokluğu veya İyonizasyon hatasıdır.

Protherm Leopard F5 Arızası: Hava akışı hatası

Protherm Leopard F6 Hatası: Kalorifer dönüşü sensoru kontrol ediniz.

Protherm Leopard F10 Arızası: Tesisat suyu basınç hatasıdır. Basınç anahtarını ve su seviyesine bakın.

Protherm Leopard F11 Hatası: Tesisatta devridaim hatası

Protherm Leopard F12 Arızası: Düşük voltaj hatası, Genellikle Ana kart arızası çıkmaktadır.

Protherm Lynx24 & Protherm Lynx 28 kombi arıza kodları

Ab Kodu: Antiblokaj durumu. Bu bir arıza değil koruma fonksiyonudur. Kombiye elektrik geliyor ama yine de çalışmıyorsa devir daim pompası 6 saatte bir 15 saniye kadar otomatik olarak çalışarak sıkışma oluşumunu engeller. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ekranda bu ibare yer alır. Ayrıca aynı durum üç yollu vana 6 saatte bir konum değiştirerek sıkışmayı engellediğinde de olur. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiği zaman da ekranda aynı ibare yer alır.

Fr Kodu: Kombiye gelen elektriğin kesilmesi durumunda kombi çalışmasını durdurur. Elektrik geldiğinde ise yeniden devreye girerek çalışır. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ise ekranda bu ibare yer alır.

F01 Arıza Kodu Aşırı Isınma Sorunu: Tesisat su sıcaklığının 98°C nin üstüne çıktığı veya eşanjör bölgesindeki sıcaklığın 130°C üzerine çıktığı durumlarda bu sorun yaşanır. Cihaz bu durumda bloke halindedir. Ekranda da hata kodu ile beraber “RESET” sembolü yanıp söner. Bu arıza durumunda önce kalorifer vanalarını ve kombi altındaki tesisat vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanalar kapalı şekilde ise açmalısınız. Buna rağmen arıza durumu devam ediyorsa eğer “RESET” yazan butona bir kez basmalısınız. Bu uygulama neticesinde de sonuç aynı ise resetleme işlemini maksimum 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Sonuç yine de aynı ise bu durumda Protherm Servisi aramalısınız. Böyle bir arıza durumunda; ana eşanjörde kireç-tıkanma, pompada sıkışma, kalorifer filtresinde tıkanma, kalorifer tesisatında tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma gibi durumlar söz konusu olabilir. Teşhis ve çözüm için servisi arayın.

F02 Arıza Kodu Sıcak Su Sensör Arızası: Bu arıza durumunda Lynx model kombi sıcak su vermeyecektir. Sıcak su sensöründe, sensör kablolarında veya borularında sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

F03 Arıza Kodu Tesisat Gidiş Sensör Arızası: Tesisat gidiş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu arıza durumunda sensörde, sensör kablolarında ya da borularında problem olabilir. Tespitin yapılması ve arızanın çözümlenmesi adına mutlaka servisi arayın.

F04 Arıza Kodu İyonizasyon-Ateşleme Arızası: Ekranda “RESET” sembolü ile birlikte bu hata kodu belirir. Böyle bir sorunda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalısınız. Gaz vanalarını kontrol edebilir, açık olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Kombinize gaz geliyor ise “RESET” düğmesine bir kez basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Sonuç değişmiyorsa bu durumda Protherm Servisi’ni aramalısınız. Bu gibi arıza durumlarında; iyonizasyon ateşleme elektrodunda,anakartta, gaz valfinde sorun olabilmektedir. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu bulmak adına servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Bu yüzden mutlaka servisi aramalısınız.

F05 Arıza Kodu Hava Akış Anahtarı Arızası: Protherm Lynx model kombiler hermetik olduğu için hava akışı fan ile sağlanır. Yalnız kombide ava akış anahtarı prosestattır. Bu arıza durumunda hava akışı sağlayan; fan, prosestat ya da elektronik kartta sorun olabilir. Baca (hava akım borusu) yerinden çıktığında veya uzatıldığında (baca yetersiz olup uzatma işlemi yapıldığında) da aynı sorun yaşanabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F06 Arıza Kodu Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası: Tesisat dönüş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda tesisat dönüş suyu sensöründe arıza, sensör borularında nem, sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

F09 Arıza Kodu Prosestatta Kısa Devre Sorunu: Fan çalışmadığı halde prosestat kontaklarının kapalı durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun prosestat ile alakalıdır. Düşük ihtimalle de olsa sorun elektronik kartta olabilir. Bu yüzden arızanın yerinde uzmanı tarafından görülmesi gerekir. Bu arıza durumunda mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F10 Arıza Kodu Tesisat Devresi Su Basınç Sorunu: Tesisat su basınının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce basıncın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Lynx kombi çalışır durumda iken “RESET” butonuna 2 saniye kadar basılı tuttuğunuzda ekranda basınç değeri (bar seviyesi) belirecektir. Buna göre basınç düşük ise (1 barın altında) su basmalı, basınç yüksek ise (2,5 barın üstünde) yüksek basıncı düşürmelisiniz. Basınç düşük ise sağ alttaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar seviyesi 1,5 olana kadar su basmalısınız. Basınç yüksek ise Lynx kombiye en yakın kalorifer havasını alarak basıncı düşürmelisiniz. İşlemleri yapmak oldukça basittir. Yalnız yapamadığınız durumlarda ya da uygulama sonrasında sorunun düzelmediği durumlarda mutlaka uzman yardımı alın.

F11 Arıza Kodu Sirkülasyon Sorunu: Tesisat gidiş-dönüş sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı 40°C olduğu zaman bu hata kodu ekranda yanıp sönecektir. Bu arıza durumunda kombi altındaki vanaların ve kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Kontrol etmeli kapalı ise açık konuma getirmelisiniz. Buna rağmen arıza durumu devam etmekte ise cihazı birkaç kez resetleyebilirsiniz. Pompa ile alakalı sorun olabilir. Pompa sıkışmış veya devir düşürüyor olabilir, kalorifer tesisatında veya filtresinde tıkanma olabilir. Net teşhis için uzman yardımı almalısınız.

F12 Arıza Kodu Düşük Voltaj Sorunu: Şebeke geriliminin 165 V ın altına düştüğü durumlarda bu sorun yaşanır. Reset gerektiren bir arıza durumu değildir çünkü cihaz otomatik resetlenecektir. Şebeke gerilimi 165 V ın üstüne çıktığı zaman yani voltaj yükseldiği zaman sorun düzelebilir. Düzelme durumu olmaz ise düşük voltaj sebebi ile elektronik kart yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Protherm Servisi arayarak bu konudaki yardımları almalısınız. Yalnız sorunun tekrardan yaşanmaması adına mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanın.

F13 Arıza Kodu Tesisat Devresi Sensörleri Sıcaklık Farkı: Tesisat dönüş suyu sıcaklığı tesisat gidiş suyu sıcaklığından 7°C fazla olur ise ekranda bu hata kodu belirir. Bu gibi durumlarda net tespit ve çözüm için mutlaka Protherm Servisi aranmalı yardım alınmalıdır

Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV Kombi İçin arıza kodları

Protherm Panther F0 arızası: Kalorifer sistemindeki suyun azalmasıdır. Bu durumda kombinizi mode tuşuna basarak saat ibaresine getirip 1,5 bar su doldurun.

Protherm Panther F1 hatası: Alev oluşmaması arızasıdır. Bu hata koduna bir kaç neden olabilir. Gaz valfi, limit termostat, elektronik kart veya ateşleme grubu arızalarıdır.

Protherm Panther F2 arızası: Kalorifer NTC sensoru arızasıdır. Teknik servis çağırınız.

Protherm Panther F3 hatası: Cihazın aşırı ısınması ile görülür. Bu aşırı ısınmaya bir kaç neden olabilir. Birinci neden pompa çalışmıyor olabilir.

Protherm Panther F5 arızası: Dış hava sensoru hatasıdır. Dış ortamda genellikle sensor bulunmamaktadır. Cihazın panelden tuşları kullanılarak ayarları yapıp düzeltilebilir.

Fatih Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Aksaray Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Akşemsettin Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•AlemdarAli Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kuşçu Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Atikali Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Ayvansaray Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Balabanağa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Balat Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Beyazıt Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Binbirdirek Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Cankurtaran Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Cerrahpaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Cibali Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Demirtaş Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Derviş Ali Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Eminsinan Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Hacıkadın Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Hasekisultan Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Hırka-i Şerif Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Hobyar Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Hoca Gıyasettin Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Hocapaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•İskenderpaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kalenderhane Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Karagümrük Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Katip Kasım Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kemalpaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Küçükayasofya Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kocamustafapaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mercan Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mesihpaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mevlanakapı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mimar Hayrettin Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mimar Kemalettin Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mollafenari Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mollagürani Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mollahüsrev Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Muhsinehatun Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Nişanca Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Rüstempaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Saraçishak Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Sarıdemir Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Seyyid Ömer Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Silivrikapı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Sultanahmet Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Sururi Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Süleymaniye Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Sümbülefendi Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Şehremini Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Şehsuvarbey Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Tahtakale Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Tayahatun Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Topkapı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Yavuzsinan Mahallesi ProthermiKombi Yetkili Servisi
•Yavuz Sultan Selim Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Yedikule Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Zeyrek Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi