En yakın Taksim Ariston Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67

Taksim Ariston Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Taksim Ariston Kombi Yetkili Servisi, her daim kullandığınız kombilerin bakımını ve onarımını düzenli olarak yapmaktadır. Kombiler, bakımları yapılmadığı takdirde kullanışlı bir cihaz olmaktan çıkmaktadır.

Bakımları yapılmadığı zaman kombiler, ev ekonomisine zarar vermektedirler. Kombilerde çok karşılaşılan sorunlardan biri Su basıncı düşmesi problemidir. Sık olarak ortaya çıkan bu problem sizi korkutmasın. Çözüm gayet basit ve kolaydır. Taksim Ariston Kombi Servisi olarak sizin için hazırladığımız basit çözüm önerilerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Taksim Ariston Kombi Yetkili Servisi: Kombilerin Su Basıncı Neden Düşer? Kombi Su Basıncı Nasıl Ayarlanır?

Öncelikle, kombinizin su basıncının 2 ya da 3 ayda bir düşmesinin gayet normal olduğunu söyleyelim. Eğer kombi su basıncı bundan daha sık aralıklarla düşüyorsa yetkili servisi arayarak kombinizi kontrol ettirmeniz gerekir. “Kombi su basıncı neden düşer?” sorusunun farklı cevapları vardır:

Tesisatta bir kaçak olabilir ve bu kaçak, su kaybına neden olup kombi su basıncını düşürebilir. Kombi çalışmıyorken su basıncının düşmesinin nedeni, genleşme tankında azot gazının eksikliği olabilir. Yetkili servis tarafından tanka azot gazı eklenerek bu sorun çözülebilir. Tank delinmişse bu tankın değiştirilmesi gerekir.

Ana eşanjörün delik olması suyun buharlaşıp yok olmasına ve bu sebeple su basıncının düşmesine neden olabilir. Ana eşanjörün değişimi bu sorunun çözümü için zorunludur. Kombinin içindeki bağlantıların su kaçırması, su basıncının düşmesinin bir diğer nedenidir. Parça değişimi yapılarak bu problem çözülebilir.

Peki, kombi su basıncı nasıl arttırılır? Bu işlemi yapmak oldukça kolay olduğundan Taksim Ariston Kombi Servisi’ ne başvurmnıza garek kalmadan kendinizde yapabilirsiniz. Kombinizin altında bulunan küçük vanayı (musluğu) çevirerek kombiye su ekleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, vanayı açtıktan sonra bar göstergesini kontrol etmek ve basıncın 2 barın üzerine çıkmasına izin vermemektir.

Taksim Ariston Kombi Servisi: Kombilerin Su Basıncı Neden Artar? Kombi Su Basıncı Nasıl Düşürülür?

Eğer kombinizin su basıncı 2 barın üzerindeyse bu basıncın fazla olduğu anlamına gelir. Yapmanız gereken su basıncının düşmesini sağlamaktır. Eğer, su basıncını düşürdükten sonra birkaç gün ya da hafta içerisinde basınç yeniden yükseliyorsa yetkili servise danışmalısınız. Peki, kombi su basıncı neden artar?

Kombinizin basıncını ayarlamak için su eklediğiniz sırada musluğu tam olarak kapatmamış olabilirsiniz ya da musluğunuz bozulmuş olabilir. Bu da kombinize ekstra su basmanıza neden olur ve kombi su basıncı artar.

Genleşme tankının içindeki azotun bitmesi kombi çalışırken su basıncının yükselmesine neden olur. Bu durumda kombiye azot basılarak bu sorun çözülebilir. Eşanjörün delinip tesisat suyunun şebeke suyuyla karışması kombi basıncının artmasının bir diğer nedenidir. Bu durumda kombi eşanjörünün değişimi yapılmalıdır. Kombi basıncını düşürmek için evinizdeki herhangi bir radyatörün havasını almalı ve ardından buradan su tahliyesine izin vermelisiniz. Taksim Ariston Kombi Servisi ihtiyacınız olduğu her an kombinizin bakımını ve onarımını gerçekleştirebilir.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.