En yakın Zekeriyaköy Vaillant Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Zekeriyaköy Vaillant Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Evlerin ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılayan araçlardan birisi de kombilerdir. Kombiler genellikle doğalgaz ile kullanılmalarının yanında LPG ve LNG ile de çalışabilirler. Zekeriyaköy Vaillant Kombiler az yer kaplayan, montajı, bakımı ve kullanımı son derece kolay olan araçlardır. Ancak kolay kullanımına rağmen bazı noktalara dikkat edilmesi ve kombilerin periyodik bakımlarının zamanında yapılması hem kombilerin arızalanmasını engelleyerek ömürlerini uzatır hem de enerji tasarrufu sağlar.

Zekeriyaköy Vailant Doğalgaz Kombisi Nasıl Kullanılır?

Zekeriyaköy Vaillant doğalgaz kombisi, üzerinde bulunan düğmeler veya dijital kontrol paneli kullanılarak yaz veya kış konumlarından birine alınarak çalıştırılır. Kış konumunda kombi evin hem ısıtma tesisatına hem de kullanım suyu tesisatına sıcak su sağlar. Yaz konumunda ise ısıtma tesisatına sıcak su sağlanmaz.

Doğalgaz kombisinden tesisata verilen besleme suyun sıcaklığı petekli sistemlerde en fazla 70 °C, yerden ısıtmalı sistemlerde ise en fazla 55 °C olacak şekilde evin büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır.

Doğalgaz kombisi kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi, kombide ve tesisatta bulunan suyun basınç değerinin 1-1,5 bar arasında tutulmasıdır. Bunun için montajdan sonraki ilk ay her hafta, sonrasında ise her ay düzenli olarak kombi üzerindeki manometreden su basıncı kontrol edilmelidir. Manometreden okunan basınç değerinin 1 barın altına düştüğü durumlarda kombinin su vanası açılarak kombiye su basılması gerekir. Zekeriyaköy Vaillant Kombiye su basılması içinse kombinin bekleme konumunda ve soğuk olması gerekir. Basınç değeri gereğinden düşük olursa tesisatta yeterince su bulunmadığı için sistem sağlıklı bir şekilde çalışamaz. Su basıncı fazla olduğunda ise kombinin genleşme tankı yeterince kullanamaz. Zekeriyaköy Vaillant Kombi vanasının açık bırakıldığı durumlarda su basıncı 3 barı geçtiğinde, kombideki emniyet ventili sayesinde fazla su kombiden tahliye edilir.

Zekeriyaköy Vaillant Kombi Nasıl Tasarruf Edilir?

Ortamın ısınmasının ardından, kombinin tasarruf yapmak amacıyla kısa aralıklarla kapatılması ve açılması kombiye zarar vererek ömrünü kısaltır. Ayrıca kombinin her açılışı fazla miktarda doğalgaz tüketimine sebep olacaktır. Bu durumlarda Zekeriyaköy Vaillant kombiye zarar vermemek için kombinin kapatılması yerine, düşük sıcaklığa alınarak devamlı çalıştırılması gerekir. Ayrıca dijital ve programlanabilir kombilerde çalışma saatleri ayarlanarak da kombinin istenilen saatlerde çalışması ile tasarruf sağlanabilir. Kombilerle birlikte oda termostatları kullanılması da enerji tasarrufu sağlar. İstenilen odaya yerleştirilen oda termostatları, oda istenilen sıcaklığa geldiğinde çalışmayı durdurarak tasarruf sağlar.

Uzun süre evden uzak kalınacak durumlarda kombi elektrik ve gaz beslemesi açık kalacak şekilde kapatılabilir. Bu şekilde soğuk günlerde Zekeriyaköy Vaillant kombinin emniyet sistemi devreye girerek kombinin ve tesisatın donmasını engeller. Ancak birkaç gün için evden uzaklaşıldığında kombinin kapatılması yerine minimum sıcaklıkta çalışır vaziyette bırakılması daha doğrudur. Bu şekilde kombi düşük miktarda enerji harcayarak evin belirli bir sıcaklığın altına düşmesini engeller ve eve dönüldüğünde evi ısıtmak hem daha kısa sürer hem de bunun için daha az gaz harcanır.

Kombiye bağlı tesisat borusunda bir filtre bulunur. Bu filtrede zamanla tesisat suyundaki tortular ve pislikler birikip suyun akışını engeller. Bu sebeple filtrenin belirli aralıklarla yerinden sökülüp suda yıkanarak temizlenmesi gerekir. İngiliz anahtarı ile rahatlıkla sökülen filtrenin temizliği oldukça kolaydır ancak gerekli bilgiye sahip olmayanların bu işi kombi servisine yaptırmaları gerekir. Bunun haricinde en az yılda bir defa kombilerin periyodik bakımlarının yetkili servislerine yaptırılması gerekir. Periyodik bakımlarda kombinin tüm bölümleri kontrol edilip gerekli bölümlerin ve filtrelerin temizliği yapılarak kombinin en sağlıklı şekilde çalışmaya devam etmesi sağlanır.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.