En yakın Esenler Protherm Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.
HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02
HİZMETLERİMİZ
Esenler Protherm Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri
Esenler Protherm Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapar. Esenler Protherm Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.
Ev ve iş yerlerinde daha çok kullanılan kombiler, günlük ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılarlar. Özellikle kış aylarında hayatın merkezinde olan kombilerin düzenli olarak bakımlar yapılmaktadır. Bu nedenle yetkili servis olarak Protherm kombilere servis hizmeti veriyoruz.
Kombiler, ısınma için kullanacağı suyun nasıl ısıtıldığı şekline göre tek eşanjörlü ya da çift eşanjörlü olarak ikiye ayrılırlar. Esenler Protherm Servisi olarak bu yazıda çift eşanjörlü kombilerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağız.
Çift eşanjörlü kombiler, Bir akışkandan diğerine ısı transferi edebilmek amacıyla yapılmış bir alet yani ısı değiştirici olarak da tanımlanabilir. Kombilerde çift eşanjörün amacı, kullanacağınız suda bulunan kirecin kapalı devre kalorifer tesisatının geçeceği eşanjörden uzak tutulmasıdır. Kombiler çalışırken, ısınma suyunu ayrı eşanjörde, kullanılacak suyu ayrı bir plakalı eşanjörde ısıtır. Böylece ana ısıtıcı eşanjörü sürekli olarak çalışarak taze şebeke suyunun girmesini engeller ve ana eşanjörün kireçlenme riskini sıfıra indirmiş olur.
Esenler Protherm Yetkili Servisi: Çift Eşanjörlü Kombiler Nasıl Çalışır?Kombiler, kalorifer devresi içerisinde bulunan suyun tesisat içerisinde sürekli döndürülmesi ve pompalar sayesinde devredilmesi sayesinde radyatörlerin ısınması mantığıyla çalışır. Isınma esnasında kullanılacak su çalışma esnasında şebekeden bir kez çekilir ve ardından kombi ve petek sistemleri arasında sürekli devir daim edilir. Çift eşanjörlü kombiler ise suyu kullanılacağı esnada çeker. Böylece kombi içerisinde bulunan 3 yollu vana çekilen duyu içerideki diğer 2 eşanjörde bulunan suyu ısıtmak için kullanır. Bu durum kombi içerisinde kireç oluşumunu da önler.
Esenler Protherm Yetkili Servisi olarak, çift eşanjörlü kombileri tek eşanjörlü kombilerden ayıran en önemli fark da budur diyebiliriz. Kombinin en önemli parçası eşanjördür, onun sayesinde ısıtılan su gerekli olan bölümlere ulaştırılır. Kaliteli ve iyi olan kombilerde çift eşanjör bulunmaktadır bu sayede radyatörlere ve kullanım için gönderilen su farklı alanlardan pompalanmış olmaktadır. Tek eşanjörlü kombilerde ise sadece ana eşanjörün içinden sürekli taze şebeke suyunun geçmesi alevle ısıtılması gerektiğinden eşanjörün iç kısmının kireç tabakası ile kaplanmasına sebep olur. Oluşan kireç tabakası eşanjörde ısı iletilmesini engelleyerek ısınma masraflarınızı arttırmaya hem de cihazın zarar görmesine sebep olur.
Çift eşanjörlü kombilerde ise, sıcak su üretilmesi için 2 adet eşanjör kullanılmaktadır. Bu sayede ana eşanjörün içerisinde sıcak su sürekli devir daim eder. Böylece hem ısınma alanında hem de sıcak su ihtiyacı duyulan alanlarda sürekli bir sıcak su akışı sağlanmaktadır. Esenler Protherm servisi olarak kombi tercih ederken çift eşanjörlü tercih etmenizi öneririz. Böylece içeride sürekli sıcak su dönüşünü garantilemiş ve hem enerjiden hem de elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.
Esenler Protherm Kombi Servisi hizmeti veren yetkili servis olarak kombilerle ilgili her türlü sorun ve problemde hizmet vermeye hazırız. Dilediğiniz zaman kombilerle ilgili her konuda bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.
Protherm Kombi Arıza Kodları
Protherm Leopard F0 Arızası: Tesisat sisteminde bulunan su basıncının düşmesi ile f0 hası alınır. Bu hatayı düzeltmek için kombinize 1,5 bar su doldurunuz.
Protherm Leopard F1 Hatası: Alev oluşmaması arıza kodudur. Hataya neden olan bir kaç parça vardır. Bunlar gaz valfi, ana kart, iyon arızalarıdır. Limit termostat devre dışında kalmış olabilir. Teknik servis kontrolünde net olarak ortaya çıkar.
Protherm Leopard F2 Arızası: Sıcak kullanım suyu hattı üzerinde bulunan NTC arızasıdır.
Protherm Leopard F9 Hatası: Proses tat kontak hatasıdır.
Protherm Leopard F3 Arızası: Kalorifer gidiş sensoru kısa devre veya kablo kopuk.
Protherm Leopard F4 Hatası: Gaz yokluğu veya İyonizasyon hatasıdır.
Protherm Leopard F5 Arızası: Hava akışı hatası
Protherm Leopard F6 Hatası: Kalorifer dönüşü sensoru kontrol ediniz.
Protherm Leopard F10 Arızası: Tesisat suyu basınç hatasıdır. Basınç anahtarını ve su seviyesine bakın.
Protherm Leopard F11 Hatası: Tesisatta devridaim hatası
Protherm Leopard F12 Arızası: Düşük voltaj hatası, Genellikle Ana kart arızası çıkmaktadır.
Protherm Lynx24 & Protherm Lynx 28 kombi arıza kodları
Ab Kodu: Antiblokaj durumu. Bu bir arıza değil koruma fonksiyonudur. Kombiye elektrik geliyor ama yine de çalışmıyorsa devir daim pompası 6 saatte bir 15 saniye kadar otomatik olarak çalışarak sıkışma oluşumunu engeller. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ekranda bu ibare yer alır. Ayrıca aynı durum üç yollu vana 6 saatte bir konum değiştirerek sıkışmayı engellediğinde de olur. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiği zaman da ekranda aynı ibare yer alır.
Fr Kodu: Kombiye gelen elektriğin kesilmesi durumunda kombi çalışmasını durdurur. Elektrik geldiğinde ise yeniden devreye girerek çalışır. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ise ekranda bu ibare yer alır.
F01 Arıza Kodu Aşırı Isınma Sorunu: Tesisat su sıcaklığının 98°C nin üstüne çıktığı veya eşanjör bölgesindeki sıcaklığın 130°C üzerine çıktığı durumlarda bu sorun yaşanır. Cihaz bu durumda bloke halindedir. Ekranda da hata kodu ile beraber “RESET” sembolü yanıp söner. Bu arıza durumunda önce kalorifer vanalarını ve kombi altındaki tesisat vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanalar kapalı şekilde ise açmalısınız. Buna rağmen arıza durumu devam ediyorsa eğer “RESET” yazan butona bir kez basmalısınız. Bu uygulama neticesinde de sonuç aynı ise resetleme işlemini maksimum 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Sonuç yine de aynı ise bu durumda Protherm Servisi aramalısınız. Böyle bir arıza durumunda; ana eşanjörde kireç-tıkanma, pompada sıkışma, kalorifer filtresinde tıkanma, kalorifer tesisatında tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma gibi durumlar söz konusu olabilir. Teşhis ve çözüm için servisi arayın.
F02 Arıza Kodu Sıcak Su Sensör Arızası: Bu arıza durumunda Lynx model kombi sıcak su vermeyecektir. Sıcak su sensöründe, sensör kablolarında veya borularında sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.
F03 Arıza Kodu Tesisat Gidiş Sensör Arızası: Tesisat gidiş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu arıza durumunda sensörde, sensör kablolarında ya da borularında problem olabilir. Tespitin yapılması ve arızanın çözümlenmesi adına mutlaka servisi arayın.
F04 Arıza Kodu İyonizasyon-Ateşleme Arızası: Ekranda “RESET” sembolü ile birlikte bu hata kodu belirir. Böyle bir sorunda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalısınız. Gaz vanalarını kontrol edebilir, açık olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Kombinize gaz geliyor ise “RESET” düğmesine bir kez basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Sonuç değişmiyorsa bu durumda Protherm Servisi’ni aramalısınız. Bu gibi arıza durumlarında; iyonizasyon ateşleme elektrodunda,anakartta, gaz valfinde sorun olabilmektedir. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu bulmak adına servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Bu yüzden mutlaka servisi aramalısınız.
F05 Arıza Kodu Hava Akış Anahtarı Arızası: Protherm Lynx model kombiler hermetik olduğu için hava akışı fan ile sağlanır. Yalnız kombide ava akış anahtarı prosestattır. Bu arıza durumunda hava akışı sağlayan; fan, prosestat ya da elektronik kartta sorun olabilir. Baca (hava akım borusu) yerinden çıktığında veya uzatıldığında (baca yetersiz olup uzatma işlemi yapıldığında) da aynı sorun yaşanabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F06 Arıza Kodu Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası: Tesisat dönüş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda tesisat dönüş suyu sensöründe arıza, sensör borularında nem, sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.
F09 Arıza Kodu Prosestatta Kısa Devre Sorunu: Fan çalışmadığı halde prosestat kontaklarının kapalı durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun prosestat ile alakalıdır. Düşük ihtimalle de olsa sorun elektronik kartta olabilir. Bu yüzden arızanın yerinde uzmanı tarafından görülmesi gerekir. Bu arıza durumunda mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F10 Arıza Kodu Tesisat Devresi Su Basınç Sorunu: Tesisat su basınının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce basıncın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Lynx kombi çalışır durumda iken “RESET” butonuna 2 saniye kadar basılı tuttuğunuzda ekranda basınç değeri (bar seviyesi) belirecektir. Buna göre basınç düşük ise (1 barın altında) su basmalı, basınç yüksek ise (2,5 barın üstünde) yüksek basıncı düşürmelisiniz. Basınç düşük ise sağ alttaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar seviyesi 1,5 olana kadar su basmalısınız. Basınç yüksek ise Lynx kombiye en yakın kalorifer havasını alarak basıncı düşürmelisiniz. İşlemleri yapmak oldukça basittir. Yalnız yapamadığınız durumlarda ya da uygulama sonrasında sorunun düzelmediği durumlarda mutlaka uzman yardımı alın.
F11 Arıza Kodu Sirkülasyon Sorunu: Tesisat gidiş-dönüş sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı 40°C olduğu zaman bu hata kodu ekranda yanıp sönecektir. Bu arıza durumunda kombi altındaki vanaların ve kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Kontrol etmeli kapalı ise açık konuma getirmelisiniz. Buna rağmen arıza durumu devam etmekte ise cihazı birkaç kez resetleyebilirsiniz. Pompa ile alakalı sorun olabilir. Pompa sıkışmış veya devir düşürüyor olabilir, kalorifer tesisatında veya filtresinde tıkanma olabilir. Net teşhis için uzman yardımı almalısınız.
F12 Arıza Kodu Düşük Voltaj Sorunu: Şebeke geriliminin 165 V ın altına düştüğü durumlarda bu sorun yaşanır. Reset gerektiren bir arıza durumu değildir çünkü cihaz otomatik resetlenecektir. Şebeke gerilimi 165 V ın üstüne çıktığı zaman yani voltaj yükseldiği zaman sorun düzelebilir. Düzelme durumu olmaz ise düşük voltaj sebebi ile elektronik kart yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Protherm Servisi arayarak bu konudaki yardımları almalısınız. Yalnız sorunun tekrardan yaşanmaması adına mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanın.
F13 Arıza Kodu Tesisat Devresi Sensörleri Sıcaklık Farkı: Tesisat dönüş suyu sıcaklığı tesisat gidiş suyu sıcaklığından 7°C fazla olur ise ekranda bu hata kodu belirir. Bu gibi durumlarda net tespit ve çözüm için mutlaka Protherm Servisi aranmalı yardım alınmalıdır
Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV Kombi İçin arıza kodları
Protherm Panther F0 arızası: Kalorifer sistemindeki suyun azalmasıdır. Bu durumda kombinizi mode tuşuna basarak saat ibaresine getirip 1,5 bar su doldurun.
Protherm Panther F1 hatası: Alev oluşmaması arızasıdır. Bu hata koduna bir kaç neden olabilir. Gaz valfi, limit termostat, elektronik kart veya ateşleme grubu arızalarıdır.
Protherm Panther F2 arızası: Kalorifer NTC sensoru arızasıdır. Teknik servis çağırınız.
Protherm Panther F3 hatası: Cihazın aşırı ısınması ile görülür. Bu aşırı ısınmaya bir kaç neden olabilir. Birinci neden pompa çalışmıyor olabilir.
Protherm Panther F5 arızası: Dış hava sensoru hatasıdır. Dış ortamda genellikle sensor bulunmamaktadır. Cihazın panelden tuşları kullanılarak ayarları yapıp düzeltilebilir.
Esenler Kombi Servisi Hizmet Noktaları
•Birlik Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi•Çifte Havuzlar Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Davut Paşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Fatih Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Fevzi Çakmak Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Havaalanı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kazım Karabekir Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kemer Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Menderes Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Mimar Sinan Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Namık Kemal Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Nine Hatun Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Oruçreis Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Tuna Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Turgut Reis Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Yavuz Selim Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi