En yakın Fatih Demirdöküm Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Fatih Demirdöküm Kombi Servisi

Fatih Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi kombilerin yaz kış bakımını yapan kombi servisidir. Kombilerin bakımı ve onarımını yaptırmak tasarruf açısından çok önemlidir. Bakımı yapılan kombiler, diğer kombilere oranla daha fazla enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Soğuk geçen kış aylarında çok yakarak az ödemek için Fatih Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi görevlilerine mutlaka kombi bakımı yaptırılmalıdır.

Yetkili servis olarak Fatih Demirdöküm Kombi Servisi ağımızda, kombi kullanıcılarına hem tasarruf hem de enerji tüketimini azaltmak açısından bazı öneriler sunmaktayız. Sizin için hazırladığımız bu önerilerle siz de hem paranızdan tasarruf edebilirsiniz hem de daha çok ısınabilirsiniz.

Fatih Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi: Kombi Ayarlarında Tasarruf Nasıl Yapılır?

Doğalgaz dışarıdan temin edildiği için ülkemizde oldukça pahalı satılan bir ısınma yöntemidir. Doğalgaz faturaları ekonomik olarak bizi oldukça zorluyorlar. Bizden o yüzden sürekli yeni tasarruf yolları aramaya girdik. Bu konumuzda az yakan kombilerin ayarlarını doğru şekilde yapmanız için bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kombi Kullanımda Yapılan Yanlış Ve Doğrular

Kombinin sıcaklık ayarını 40 derecenin altına kesinlikle düşürmeyin. 30 derece gibi alt seviyelere çektiğinizde faturanıza ne yazık ki azalmak yerine artacaktır.40 derecenin altına alınan kombi daha çok ısıtmak için güç harcayacaktır. Doğu bölgeleri daha soğuk olduğu için bu sıcaklık ayarı 50 derecelere kadar çıkmalıdır.

Tasarruf etmek için gece kombiyi kapatmayın. Geceleri kapayıp sabah kombiyi yeniden çalıştırdığında gereksinim duyduğu gaz ve elektriği iki kat harcayacaktır. Tasarruf edeyim derken daha çok kaynak tüketmiş olacaksınız.

Fatih Demirdöküm Kombi Servisi olarak size kombi seçiminde kaliteli firmaların ürettiklerinden almanızı öneriyoruz. Daha ucuz diye daha çok rağbet gören Çin malları alırken size kar yaptıracak ama faturanın da oldukça kabarmasına neden olacaktır.

Az Yakan Kombiden Tasarruf Etme Yöntemleri

• Sıcaklığı 40 derecenin altına düşürmeyin, • Gece yatarken kombiyi kapatmayın, • Kombinizi güvenilir markalardan secin,

Kısacası az yakan kombin özel bir ayarı yoktur. Önemli olan doğru şekilde kullanmaktır.

Doğalgaz; hem çevreci, hem de uygun fiyatlı bir ısınma alternatifi olduğundan her geçen gün ülkemizde daha da yaygınlaşıyor. Kapalı mekan ısıtmasının yanı sıra su ısıtma ve ocak sistemlerinde de kullanılan doğal gazdan tasarruf etmek için bazı yöntemlerin uygulanması gerekiyor.

Fatih Demirdöküm Kombi Servisi: İdeal Ortam Sıcaklığını Belirleyin

Soğuk geçen kış aylarında doğal gazla ısınan evlerde tasarruf yapabilmek için öncelikle ihtiyaç duyulan iç mekan sıcaklığının belirlenmesi gerekiyor. Normal koşullarda evin oturma odası, mutfak gibi bölümleri için 20°C sıcaklık yeterli oluyor. Fakat evde küçük çocuk veya hasta varsa bu sıcaklık genellikle biraz daha yükseltiliyor.

Kış aylarında 15°C’ye kadar düşen ortam sıcaklığını artırmak için kombiyi 50-60°C’de çalıştırmak gerekiyor. Ortamın ısınması için gereken süre kombinin türüne, performansına, peteklerin boyutuna, evin büyüklüğüne, hava sıcaklığına ve evin yalıtım durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Fatih Demirdöküm Kombi Servisi: Yakıt Tasarrufu Sağlamak İçin Kombinizi Kısık Ayarda Tutun

Fatih Demirdöküm Kombi Servisi’nin araştırmalarına göre, kullanıcılar doğal gaz tasarrufu sağlamak adına evden çıkarken ve gece yatarken kombilerini tamamen kapatıyorlar. Bu durum başlangıçta tasarruf etmek açısından mantıklı bir hareket gibi görünse de özellikle yalıtımsız evlerde; ortam sıcaklığının, ideal değerin 10°C kadar altına düşmesine neden oluyor. Sonrasında sıcaklığı yükseltmek için kombinin daha yüksek sıcaklıkta daha uzun süre çalışması gerekiyor.

Tamamen kapatılan kombi, sistemde dolaşan suyu ayarlanan sıcaklık değerine getirebilmek için daha fazla enerji tüketiyor. Bu durum, doğal gaz faturalarının artmasına yol açıyor. Ayrıca kışın hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü durumlarda, açık balkonda bulunan kombiler tamamen kapatıldığında borulardaki su donabiliyor. Donan su; doğal gaz borularının patlamasına, dolayısıyla ek masrafların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu yüzden doğal gazı verimli kullanmanın ve yakıt tasarrufu sağlanmanın püf noktası, kombi sıcaklığını düşük ayarda tutmak olarak görülüyor.

Fatih Demirdöküm Kombi Servisi: Oda Termostatlarından Yararlanın

Ortamı istenen sıcaklıkta tutabilmek için kombinin hangi sıcaklık değerine getirilmesi ve bu değerde ne kadar süre çalıştırılması gerektiği, çeşitli ortam koşullarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Örneğin hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü günlerde, aşırı soğuyan evi ısıtmak için kombinin yüksek ayarda 2-3 saat çalışması gerekiyor. Kombiyi uzun süre yüksek ayarda çalıştırmak yoğuşma veriminin düşmesine yol açtığından enerji sarfiyatını artırıyor.

Sıcaklığı dengede tutmak için manuel olarak yapılan kombi ayarında, sıcaklık değerindeki her 1°C’lik artış, %6 oranında daha fazla yakıt tüketimine neden oluyor. Bu nedenle uzmanlar, verimliliğin artırılması ve ideal sıcaklığın sağlanması için oda termostatlarının kullanılmasını öneriyor. Termostatlar, kullanıcılar tarafından belirlenen ortam sıcaklığına göre kombinin sıcaklık derecesinin ayarlanmasını sağlıyor. Böylece evin sıcaklığı sabit kalırken, kombi de en yüksek verimlilik değerinde çalışıyor.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Demirdöküm Kombi Arıza Kodları

Demirdöküm F0 Arıza Kodu: Su basıncının düşük veya suyun olmadığını gösterir. Su basıncı 1-2 bar aralığına gelene kadar kombiye su takviyesi yapmanız sorunun çözülmesini sağlayacaktır.

Demirdöküm OC Arıza Kodu: Dış hava sensörünün devreye girdiğini gösterir. Cihaz bir süre sonra kendiliğinden çalışmaya devam etmezse cihaza reset atarak normal bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Reset atıldığı halde sorun devam ediyorsa servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.

Demirdöküm CC Arıza Kodu: Prosestatın ya da baca sensörünün devre dışı bırakıldığını gösterir. Cihaz bir süre sonra kendiliğinden düzelecektir. Bir süre sonra kendiliğinden düzelmezse servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.

Demirdöküm F1 Arıza Kodu: Aşırı ısınma olduğunu gösterir. Limit termostatın değiştirilmesi sorunun çözülmesini sağlayacaktır. Millenium Plus, İsofast, Themafast, Vinto modellerinde bu kodun görünmesi kombinin ateşleme ile ilgili sorunu olduğu anlamına gelmektedir.

Demirdöküm F2 Arıza Kodu: Ntc sensörü arızalı olduğundan kombinin sıcak su performansı düşüktür. Sensörün değiştirilmesi gerekmektedir. İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde bu kodun görünmesi hava akış probleminden kaynaklanmaktadır. Hava prosestatının tamiri ve değişimi sorunu ortadan kaldıracaktır.

Demirdöküm F3 Arıza Kodu: Hava prosestatında arıza olduğunu gösterir. Prosestatın tamiri veya değişimi problemin çözülmesini sağlayacaktır. Sargon Condense modelinde bu kodun görünmesi kalorifere giden tesisat suyu sensöründe arıza olduğu anlamına gelmektedir.

Demirdöküm F4 Arıza Kodu: Ateşlemede sorun olduğunu gösterir. Gaz valfi veya iyonizasyonla ilgili bir sıkıntı olması muhtemeldir. Bu durumda cihaza gaz gelmeme ihtimali çok yüksektir.

Demirdöküm F5 Arıza Kodu: Hava prosestatında arıza olduğunu gösterir. Tamir veya değişimle problemin ortadan kalkması mümkün olabilmektedir. İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde bu hatanın görünmesi aşırı ısınma problemi olduğunu söyleyebiliriz. Limit termostatının arızalı olma ihtimali yüksektir. Termostatın değiştirilmesiyle sorun ortadan kalkacaktır.

Demirdöküm F6 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü devresinde yaşanan sorunda bu hata ekranda belirir. Bu durumda servisin çağrılması gerekmektedir. Solaris, Sargon Premix, Sargon Condense, Nitron, Aden modellerindeki F6 hatası baca sensörü veya hava prosestanın arızalı olduğunu göstermektedir. Millenium Plus ve Atron modellerinde görülen F6 hatası ise sıcak su sensörünün arızalı olduğu durumlarda görülmektedir.

Demirdöküm F7 Arıza Kodu: Atron modelinde meydana gelen F7 hatası gaz armatüründeki sorun nedeniyle kombinin ateşleme problem yaşadığı anlamına gelmektedir. İsofast modelinde sıcak su sensöründeki arızadan dolayı kombinin sıcak su alınamadığı durumlarda F7 hatası belirir. Nitron modelinde beliren F7 hatası hava akışı sensörlerindeki arızadan kaynaklanmaktadır. Sargon Premix modelinde prosestat arızalarında F7 hatası alınabilmektedir.

Demirdöküm F8 Arıza Kodu: Themafast, İsofast, Atron modellerinde bu arızanın görülmesi tesisat gidiş suyu sensöründeki arızaya işaret etmektedir. Nitron ve Sargon Premix modellerinde bu kod fan motoru arızasından kaynaklanabilmektedir.

Demirdöküm F9 Arıza Kodu: Atron’da bu kod hava prosestatının arızalı olduğunu gösterir. İsofast modelinde sıcak su sensörünün arızalandığını gösterir. Millenium Plus ve Vinto modelinde kalorifere sıcak su gönderilemediğinde bu arıza kodu görünür. Nitron’da kablo bağlantılarındaki sorundan kaynaklanmaktadır. Sargon Premix modelinde fanın sürekli çalıştığı durumlarda bu arıza kodu görülür. Themafast modelinde su basıncını ölçen sensör arızalandığında F9 arıza kodu belirir.

Demirdöküm F10 Arıza Kodu: Basıncın düşük olduğunu gösteren uyarı kodudur. Basıncın 1,5 bar seviyesine getirilmesiyle sorun çözülür. İsofast modelinde kalorifere giden suyun dönüş sıcaklığını ölçen sensörün arıza yapması durumunda bu hata kodu meydana gelmektedir.

Demirdöküm F11 Arıza Kodu: Anakartın arızalandığını gösteren hata kodudur. Atron ve Nitron modellerinde bu hatanın görülmesi su akışında problem olduğunu göstermektedir.

Demirdöküm F12 Arıza Kodu: Ekran kartı arızalarında F12 kodu görülür. Ancak Atron ve Nitron modellerinde bu hatanın görülmesi voltajın 165 Voltun altında olduğunu gösterir. Bu durumda regülatör kullanılarak kombinin voltaj düşüklüğünden zarar görmesi engellenmektedir.

Demirdöküm F13 Arıza Kodu: Kombinin anakartında problem olduğunu gösterir. Anakartın tamiri veya değişimi gerçekleştirilerek arıza giderilir. Atron modelinde bu hata kodunun görülmesi ise kalorifere giden ve gelen suyun sıcaklığını ölçen sensörlerin değerleri arasında farkın olmasından kaynaklanmaktadır.

Demirdöküm F14 Arıza Kodu: Kalorifer sıcaklığının 95 derecenin üstüne çıktığı durumda kombi bu hata kodunu verir. Bu durumda kombiye müdahale etmeden servis tarafından tamir edilmesi sağlanmalıdır.

Demirdöküm F15 Arıza Kodu: Gaz mekanizmasının arızalandığını gösterir. Step motorunda sorun olduğuna işaret eder. Arızalı parçanın tamiri veya değişimi ile sorun ortadan kaldırılabilir.

Demirdöküm F16 Arıza Kodu: Kombi kapalı olduğu halde ateşlemenin devam ettiği durumda bu hata belirir.

Demirdöküm F17 Arıza Kodu: Dairedeki voltaj düşüklüğünde kombi F17 hata kodunu ekrana yansıtır. Regülatör takılarak kombinin voltaj dalgalanmalarından etkilenmesinin önüne geçilebilir.

Demirdöküm F18 Arıza Kodu: Ekran kartında sorun olduğunu belirtir. Servi tarafından tamiri veya değişimi gerçekleştirilerek sorundan kurtulmak mümkün olabilmektedir.

Demirdöküm F19 Arıza Kodu: Sıcak su sensöründeki arızada bu kod belirir. Bu arızada sıcak su karşılanamaz ve peteklerin ısınmasında sorun yaşanır. Servis çağrılarak kombideki arızanın giderilmesi gerekmektedir.

Demirdöküm F20 Arıza Kodu: Ekran kartıyla anakartın uyumsuzluğunda bu kod belirir. Eğer bu parçalardan biri değiştiyse ayarlarının yapılması sorunu giderecektir. Hala sorun devam ederse parçalardan birinin arızalı olduğunu söyleyebiliriz.

Demirdöküm F21 Arıza Kodu: Kombinin basıncının azaldığını belirten arıza kodudur. Eğer bu kodu İsofast kombinizde görürseniz su dolaşımında problem olduğu anlamına gelmektedir.

Demirdöküm F22 Arıza Kodu: Basıncın olması gerekenden yüksek olduğu durumlarda bu hata belirir. Bu durumda kombinin içinden su çekilerek basıncın 1,5 bar seviyesine inmesi sağlanarak sorun ortadan kaldırılır.

Demirdöküm F23 Arıza Kodu: Kalorifer devresinin sıcaklığının 5 dereceden daha hızlı bir şekilde arttığı durumda bu arıza kodu belirir. Bu durumda kombiye reset atılarak sorunun çözümü sağlanabilir. Eğer reset atıldığı halde sorun devam ediyorsa servis aracılığıyla kombinin arızasının giderilmesi gerekmektedir.

Fatih Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Aksaray Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Akşemsettin Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•AlemdarAli Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Kuşçu Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Atikali Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Ayvansaray Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Balabanağa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Balat Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Beyazıt Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Binbirdirek Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Cankurtaran Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Cerrahpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Cibali Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Demirtaş Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Derviş Ali Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Eminsinan Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Hacıkadın Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Hasekisultan Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Hırka-i Şerif Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Hobyar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Hoca Gıyasettin Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Hocapaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•İskenderpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Kalenderhane Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Karagümrük Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Katip Kasım Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Kemalpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Küçükayasofya Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Kocamustafapaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mercan Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mesihpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mevlanakapı Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mimar Hayrettin Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mimar Kemalettin Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mollafenari Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mollagürani Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mollahüsrev Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Muhsinehatun Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Nişanca Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Rüstempaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Saraçishak Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Sarıdemir Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Seyyid Ömer Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Silivrikapı Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Sultanahmet Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Sururi Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Süleymaniye Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Sümbülefendi Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Şehremini Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Şehsuvarbey Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Tahtakale Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Tayahatun Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Topkapı Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Yavuzsinan Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Yavuz Sultan Selim Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Yedikule Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Zeyrek Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi