En yakın Kağıthane Alarko Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.
HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
HİZMETLERİMİZ
Kağıthane Alarko Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri
Kağıthane Alarko Kombi Servisi kombilerin bakımını, gerekli ise tamir ve onarımını yapan bir kombi servisidir. Kombiler periyodik olarak bakıma ihtiyacı olan cihazlardır.
Kombilerin bakımları yapılmazsa bazı sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunlar özellikle kış mevsiminde ortaya çıktığında kombi sahibi uzun süreler ısınma ihtiyacını karşılayamayabilir. Kağıthane Alarko Servisi olarak kış aylarında mağdur olmamak için mutlaka kombi bakımlarının düzenli olarak yapılmasını önermekteyiz.
Kağıthane Alarko Yetkili Servisi: Kombi Bakımları Neden Önemlidir?1- Kombi bakımı yaptırmak can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir. Bakımları yapılmayan kombiler insan sağlığını tehlikeye atabilirler. Ayrıca cihaz güvenliği de sağlanamaz. Kağıthane Alarko Servisi olarak belirtmeliyiz ki bakımları yapılmayan kombiler sadece sorun çıkarmazlar. Olası bir arıza durumu tespit edilemeyeceği gibi gaz kaçakları var ise onlarında tespiti yapılamaz. Bu yüzden arıza meydana geldiğinde tehlikeli bir durum yaşanması da olası bir ihtimal haline gelir. Kombi her ne marka ya da modelde olursa olsun mutlaka yılda en az 1 defa bakımı yapılmalıdır. Alanında uzman kişiler tarafından yapılan bakımlar kombilerin büyük sorunlar çıkarmasının da önüne geçer.
2- Kombi bakımı yaptırmak kombiden iyi verim almak adına da çok önemlidir. Kombiler düzenli bakımları yapıldığı müddetçe devamlı olarak kullanıcıların beklentilerini karşılarlar. Kağıthane Alarko Servisi olarak meydana gelen arızaları göz önüne bulundurduğumuzda genelinin bakımsızlıktan meydana geldiğini söyleyebiliriz. Cihazlarda meydana gelen birçok teknik arızanın sebebi bakımlarının yapılmaması ve bu nedenle de parçaların zamanla bozulmasından kaynaklanır. Bu nedenle kombi bakımları kullanıcılar için en önemli konuların başında gelmelidir. Eğer kombiden sürekli olarak yüksek bir verim bekleniyorsa, cihazın bakımları asla ihmal edilmemelidir.
3- Kombilerin düzenli bakım yapılmasının diğer önemli sebebi de sürekli sorun yaşanmayacak olmasıdır. Kombi kullanıcıları genellikle cihazlarda sürekli sorun yaşamaktan şikayet ederler. Bunun nedeni de aslında bakımsızlıktır. Bakımsız kalan kombiler mevcut olan küçük sorunlar fark edilip erken müdahale edilemediği için zamanla daha büyük arızalara yol açarlar. Kağıthane Alarko Servisi olarak bu sorunları yaşamak yerine önceden tespit ve müdahale yapılması gerektiğini yeniden tekrarlamalıyız.Bu nedenle de bakımın ne kadar önemli bir uygulama olduğu yeniden belirtmemizde fayda var.
Kombi bakımı basit bir işlem olarak görülebilir. Fakat önerilen her zaman uygulamanın uzmanı tarafından yapılmasıdır. Bu konudaki önerileri dikkate alarak işin uzmanından yardım almanızı tavsiye ederiz. Kağıthane Alarko Servis hizmeti veren yetkili servis kombilerle ilgili her sorunda kullanıcılara destek vermektedir.
Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.
Alarko Kombi Arıza Kodları
Alarko Kombi E47 Hatası: Yüksek tesisat suyu basıncı sorunudur.
Bar seviyesinin 2.5 ya da 3 barı geçmesi yüksek basınç anlamına gelir. Basıncın yüksek olduğunu fark ettikten sonra basınç değerini normale getirmeniz gerekir. Basıncı düşürmek için kombiye en yakın olan kaloriferin havasını alabilirsiniz.
Alarko Kombi E04 Arızası: Düşük basınç sorunudur.
Bu arıza Alarko Seradens, Seradens Premix model kombilerde bu kodla görülmektedir. Bu hata ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Basıncı yükseltmek için doldurma musluğunu kullanmalısınız. Kombinin sol altında bulunan mavi veya siyah renkteki doldurma musluğunu çevirerek basınç değerinin 1.5 bara gelmesini sağlayın. İşlem sonrasında su doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. İşlemin arından kombinizi resetleyin.
Alarko Kombi E16 Arızası: Fan sorunudur.
Bu arıza Alarko Seredens, Seradens Premix model kombilerde bu kodla görülür. E16 Alarko kombi arıza kodu ile karşılaştıysanız öncelikle kombi bacasının yerinden çıkmadığından emin olun. Kombi bacası çıkış ağzını kapatan veya tıkayan poşet vb. yabancı madde olmadığından emin olun. Son olarak kombiyi resetleyin. Sorun hala devam ediyorsa yetkili servisi arayın.
Alarko Kombi PA30 Arızası: Kombide gaz ya da iyonun yokluğunda meydana gelen arızadır.
Bu arıza kodu Alarko’nun eski model kombilerinde görülmektedir. Bu arıza ile karşılaştığınızda kombiye gaz gelip gelmediğini kontrol edin.
Alarko Kombi E5 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.
Sensörün arızalı olması, sensör borularında nemlenme olması ya da sensör bağlantılarında problem olması sebebi ile olabilir. Arıza teşhisi ve çözümü için yetkili servis aranmalıdır.
Alarko Kombi 50 Arızası: Kalorifer NTC’si sorunudur.
Bu arıza kalorifer sensöründe bir sorun olduğu anlamına gelir. 50 LED’inin yanıp sönmesi arızası ile karşılaştığınızda cihaza müdahale etmemeli arızanın net tespiti ve çözümü için servis desteği almalısınız.
Alarko Serena Kombi Arıza Kodları
Eski Modellerde:
E01 Arızası: Ateşleme sorunudur.
E01 arızası ile karşılaştığınızda evdeki gaza bakmalısınız. Gaz vanaları kapalı ise açın. Gaz vanaları açık ve kombiye de gaz geliyorsa kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında arıza hala sürüyorsa problem anakart, gaz armatörü ya da elektrotlar ile alakalı olabilir. Yetkili servisten destek alın.
E02 Arızası: Emniyet termostatı sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda öncelikle cihazı resetleyin. Ardından tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açın. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorun düzelmediyse tesisat veya kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Alarko servisinden destek alın.
H20 Arızası: Düşük basınç sorunudur.
Çok sık karşılaşılan bu arıza meydana geldiğinde cihaza ihtiyacı olan suyu basmak gerekir. Kombinin sağ altında monteli olarak bulunan siyah doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli ve tesisata 1.5 bar kadar su basılmalıdır. Düzelme olmazsa cihaza reset atın.
E05 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda cihaza müdahale etmemeli arızanın net tespiti ve çözümü için Alarko servis desteği almalısınız.
E06 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.
Bu arıza durumunda sensör borularında nemlenme, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Teknik açıdan arızanın net olarak teşhis edilmesi ve çözümlenmesi adına mutlaka Alarko servisinden yardım almalısınız.
Alarko Kombi E14 Arızası: E14 arızası hava akış sorunudur.
Alarko kombilerde E14 arızası sadece Serena kombi modelinde yaşanmaktadır. Diğer Alarko kombilerde bu sorun farklı bir kodla anlatılır. Bu sorunun temelinde baca tıkanıklığı, bacanın yerinden çıkması, prosestat arızası, fan arızası, baca sensörü arızası olabilir. Bu sorunların çözümü için Alarko servisinden yardım almanız gerekir.
E22 Arızası: Parametre ayarlarında meydana gelen sorundur.
Parametre ayarlarının bozuk olduğu anlamına gelen bu arıza durumunda mutlaka Alarko servisinden destek almalısınız.
E35 Arızası: Alev yokluğu sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda cihaza reset atın. Buna rağmen arızada düzelme olmazsa arıza tespit ve onarımı için mutlaka Alarko servisi arayın.
Yeni Modellerde:
F0 Arızası: Düşük tesisat basıncı sorunudur.
Bu arıza ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Kombinin sağ altında monteli bulunan mavi doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli basınç göstergesi yeşile gelene kadar kombiye su basılmalıdır. İşlemin ardından doldurma musluğu kapattığınızdan emin olun. Ardından kombiyi resetleyin.
F1 Arızası: Aşırı ısı limit termostat sorunudur.
Bu sorun yaşandığında genellikle ekranda reset yazısı ve anahtar sembolü de olur. Bu arıza kodu ile karşılaştığınızda kalorifer ve petek vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı durumdaysa açın. Vanalar açık durumdaysa kombiyi resetleyin.
F2 Arızası: Sıcak su sensörü sorunudur.
Sensör bağlantılarında kopma-kısa devre varsa, sensör arızalıysa, sensör borularında nemlenme varsa bu sorun yaşanabilir. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi için Alarko servisinden yardım almalısınız.
F3 Arızası: Kalorifer sensörü sorunudur.
Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza herhangi bir işlem yapmadan Alarko servisini arayın.
F4 Arızası: Ateşleme denemesi olmasına rağmen alev olmaması sorunudur.
Bu gibi arızalarla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinize gaz geldiğinden emin olun. Gaz gelmesine rağmen arıza devam ediyorsa cihazınızı resetleyin.
F5 Arızası: Fark basınç anahtar sorunudur.
Bu arıza, hava akışına yardımcı olan prosestat, fan ya da anakart gibi parçalarda sorun olduğu anlamına gelebilir. Bu arıza ile karşılaştığınızda herhangi bir işlem yapmadan Alarko servisini arayın.
Alarko Trendy-D Kombi Arıza Kodları
F0 Arızası: Cihazın suyunun azalması veya bitmesi sorunudur.
>>> Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Öncelikle cihazın su basıncını kontrol edin. Gösterge soldaki kırmızıya yakınsa basınç düşük anlamına gelir. Kombinin sol altındaki siyah renkteki doldurma musluğunu sola çevirerek gösterge yeşilin ortasına gelene kadar su basın.
F1 Arızası: Limit termostat sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda reset ve İngiliz anahtarı resmi de belirir. Kombiye reset atın, petek vanalarını kontrol edin, kombi su basıncını kontrol edin.
F2 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka Alarko servisi arayın.
F3 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Böyle bir durumda cihaza müdahalede bulunmadan tespit yapılması ve arızanın çözümlenmesi için Alarko servisi arayın.
F5 Arızası: Hava prosestatı sorunudur.
Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Hava akış sorunu olarak da adlandırılan arıza durumudur. F5 arızası ile karşılaştığınızda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan Alarko servisi aramalısınız.
Alarko Trendy Kombi Arıza Kodları
Alarko Trendy kombi modellerinde ekran bulunmaz. LED’lerin yanma durumlarına göre arızalar farklı anlamlara gelir. Bu arıza kodları Alarko Trendy TY 20 HE/ TY 20 AE model kombiler için geçerlidir.
80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Alev yok sorunudur.
70 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Aşırı sıcaklık sorunudur.
60 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Atık gaz sistem kilitlenmesi sorunudur.
60 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Atık gaz sistemi sorunudur.
60 ve 70 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Tesisatta su veya su dolaşımı olmaması sorunudur.
50 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Kullanım suyu NTC sorunudur.
40 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Kalorifer NTC sorunudur.
Kağıthane Kombi Servisi Hizmet Noktaları
•Çağlayan Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Çeliktepe Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Emniyet Evleri Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Gültepe Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Gürsel Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Hamidiye Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Harmantepe Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Hürriyet Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Merkez Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Nurtepe Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Ortabayır Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Seyrantepe Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Sultan Selim Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Şirintepe Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Talatpaşa Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Telsizler Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Yahya Kemal Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi
•Yeşilce Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi