Kombi Regülatörü

Düzensiz gelen şebeke voltajını, içerisinde bulunan röleler ve mikro işlemcili elektronik kartlar sayesinde standart akım düzeyine indirgeyerek cihazlarınızın gerilime bağlı arıza riskini ortadan kaldırma prensibiyle çalışan aletlere kombi regülatörü denir.

Ülkemizde özellikle sonbahar ve kış aylarında şebeke elektriğinde oluşan dalgalanmaların, kombilerde oluşturabilecekleri muhtemel arıza ve hataları önlemek amacıyla kombi regülatörü tasarlanmıştır. Kombi regülatörleri, değişen şebeke voltajına ani cevap verir ve çıkışta yüksek voltaj okuması durumunda içerisinde bulunan koruma ünitesi ile çıkışı keser. Bu da kombilerden kaynaklanabilecek herhangi bir sorunun önüne baştan geçip, ev güvenliğinizi arttırabileceğiniz anlamına geliyor. Bunun dışında regülatörler; doğalgaz kombisi, basit ev cihazları, medikal cihazlar, bilgisayarlar ve daha birçok alanda kullanılarak hayatımızın bir parçası olmaya ve hayatımızı daha güvenli bir hale getirmeye devam etmektedir.

Kombi regülatörünün özellikleri nelerdir?

- Otomatik gerilim regülasyonu vardır.

- Kısa devre ve aşırı yük koruması sağlar.

- Düşük gerilim ve yüksek gerilim koruması sağlar.

- Dijital gerilim göstergesi vardır.

Kombi regülatörü kullanılmaması hangi sonuçları doğurabilir?

Hangi marka veya kombi çeşidi olduğu farketmeksizin, kombinin bulunduğu ve kullanıldığı bir konutta kombi regülatörü kullanılmıyorsa özellikle de sonbahar ve kış mevsimlerinde düzensiz olan şebeke voltajı sebebi ile kombiler arızalanmaktadır. Kombi regülatörü kullanılmazsa eğer daireye gelen şebeke voltajının düzensiz olması nedeni ile kombilerin genelde elektronik kartı yanar ya da hasar görür. Genel anlamda yaşanılacak en önemli problem elektronik kart sorunudur.

Kombi regülatörü cihazı değişmekte olan şebeke voltajına ani cevap verir ve çıkışta voltajın yüksek olduğu durumlarda içinde mevcut olan koruma ünitesi yardımı ile çıkışları keser. Voltajı her zaman için 220 olarak sabitler. Bu sayede kombi cihazları voltaj düzensizliği durumlarında arızalanmaz, masraf çıkarmaz.

Kombi regülatörü nasıl kurulur, çalıştırılır?

İş güvenliğini önemsemek birinci kural olmalıdır. Bu nedenle öncelikle ev veya işyerinin tüm sigortalarını kapatmak gerekir. Kombi cihazı elektrik kablosu kombinin yakınında olan bir sigortaya bağlı olmalı ve kombinin kablosunu sigortadan ayrı tutulmalıdır. Kombinin elektrik kablosu boşta da kalmış olmalı. İlk olarak kombi regülatörünü kombiye yakın bir yere monte edin. Kombi regülatörünün fişli giriş kablosunu, kombinin elektrik kablosunu ayrılan uçlarının yerine sigortaya girilmeli. Kavrengi uç 'faz ucu', mavi uç ise 'nötr ucudur'.

Kahverengi uç sigortaya, mavi uç boşta kalan diğer mavi uça klemens veya birbirine bağlanarak, elektrik bandı ile izolasyonu yapılarak bağlanır. Tüm bu işleri yapıldıktan sonra ilk başta kapatılan sigortanın açılmasıyla beraber kombi regülatörüne elektrik gelecektir. Sigorta açık, şimdi regülatörün aç kapa anahtarını açarak regülatörü devreye alınır. Ancak bu işlemler sonucu kombi uçları açık ve duvardan aşağı doğru sallanıyor vaziyette kalır. Bu uçları regülatörün çıkış prizine takmak için, kombi regülatörünün kesmiş olduğunuz fişli kablosunu rengi rengine kombinin uçlarına bağlanıp izolasyonunu iyi bir biçimde yapılmalı. Ancak tüm bu işlemler için profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Bu noktada Doruk Kombi Servisi İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Airfel, Alarko-Carrier, Arçelik, Ariston, Baxi, Baykan, Baymak, Bosch, Demirdöküm, Eca, Ferroli, Lambert, Protherm, Vaillant gibi birçok kombi markası için sizlere en uygun hizmeti sağlamaktadır.