En yakın Sancaktepe Airfel Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.


WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(850) 340 00 93

Sancaktepe Airfel Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Sancaktepe Airfel Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapar. Sancaktepe Airfel Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.

Ev ve iş yerlerinde daha çok kullanılan kombiler, günlük ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılarlar. Özellikle kış aylarında hayatın merkezinde olan kombilerin düzenli olarak bakımlar yapılmaktadır. Bu nedenle yetkili servis olarak Airfel kombilere servis hizmeti veriyoruz.

Kombiler, ısınma için kullanacağı suyun nasıl ısıtıldığı şekline göre tek eşanjörlü ya da çift eşanjörlü olarak ikiye ayrılırlar. Sancaktepe Airfel Servisi olarak bu yazıda çift eşanjörlü kombilerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağız.

Çift eşanjörlü kombiler, Bir akışkandan diğerine ısı transferi edebilmek amacıyla yapılmış bir alet yani ısı değiştirici olarak da tanımlanabilir. Kombilerde çift eşanjörün amacı, kullanacağınız suda bulunan kirecin kapalı devre kalorifer tesisatının geçeceği eşanjörden uzak tutulmasıdır. Kombiler çalışırken, ısınma suyunu ayrı eşanjörde, kullanılacak suyu ayrı bir plakalı eşanjörde ısıtır. Böylece ana ısıtıcı eşanjörü sürekli olarak çalışarak taze şebeke suyunun girmesini engeller ve ana eşanjörün kireçlenme riskini sıfıra indirmiş olur.

Sancaktepe Airfel Yetkili Servisi: Çift Eşanjörlü Kombiler Nasıl Çalışır?

Kombiler, kalorifer devresi içerisinde bulunan suyun tesisat içerisinde sürekli döndürülmesi ve pompalar sayesinde devredilmesi sayesinde radyatörlerin ısınması mantığıyla çalışır. Isınma esnasında kullanılacak su çalışma esnasında şebekeden bir kez çekilir ve ardından kombi ve petek sistemleri arasında sürekli devir daim edilir. Çift eşanjörlü kombiler ise suyu kullanılacağı esnada çeker. Böylece kombi içerisinde bulunan 3 yollu vana çekilen duyu içerideki diğer 2 eşanjörde bulunan suyu ısıtmak için kullanır. Bu durum kombi içerisinde kireç oluşumunu da önler.

Sancaktepe Airfel Yetkili Servisi olarak, çift eşanjörlü kombileri tek eşanjörlü kombilerden ayıran en önemli fark da budur diyebiliriz. Kombinin en önemli parçası eşanjördür, onun sayesinde ısıtılan su gerekli olan bölümlere ulaştırılır. Kaliteli ve iyi olan kombilerde çift eşanjör bulunmaktadır bu sayede radyatörlere ve kullanım için gönderilen su farklı alanlardan pompalanmış olmaktadır. Tek eşanjörlü kombilerde ise sadece ana eşanjörün içinden sürekli taze şebeke suyunun geçmesi alevle ısıtılması gerektiğinden eşanjörün iç kısmının kireç tabakası ile kaplanmasına sebep olur. Oluşan kireç tabakası eşanjörde ısı iletilmesini engelleyerek ısınma masraflarınızı arttırmaya hem de cihazın zarar görmesine sebep olur.

Çift eşanjörlü kombilerde ise, sıcak su üretilmesi için 2 adet eşanjör kullanılmaktadır. Bu sayede ana eşanjörün içerisinde sıcak su sürekli devir daim eder. Böylece hem ısınma alanında hem de sıcak su ihtiyacı duyulan alanlarda sürekli bir sıcak su akışı sağlanmaktadır. Sancaktepe Airfel servisi olarak kombi tercih ederken çift eşanjörlü tercih etmenizi öneririz. Böylece içeride sürekli sıcak su dönüşünü garantilemiş ve hem enerjiden hem de elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

Sancaktepe Airfel Kombi Servisi hizmeti veren yetkili servis olarak kombilerle ilgili her türlü sorun ve problemde hizmet vermeye hazırız. Dilediğiniz zaman kombilerle ilgili her konuda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Airfel Kombi Arıza Kodları

Airfel Digifel Kombi Arıza Kodları

C20 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza mevcut. Tesisat gidiş suyu borusunun üzerinde bulunan sensör arıza yapmış ya da kısa devre mevcut. Bu sebeple böyle bir arızayla karşılaşıyorsanız servisimiz ile iletişime geçiniz.

C40 Arıza Kodu : Kalorifer dönüş suyu sensöründe arıza mevcut. Tesisat dönüş suyu borusunun üzerinde bulunan sensör arıza yapmış ya da kısa devre olmuş olabilir. Servis müdahalesi gerekir.

C28 Arıza Kodu : Baca gazı sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Baca gazı sıcaklığını kontrol eden bu sensör arızalanırsa, kombi bu hata kodunu verir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

C78 Arıza Kodu : Kombi kalorifer devresi su basıncını kontrol etmekle görevli su basınç sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

C50 Arıza Kodu : Plakalı eşanjörün üst kısmında bulunan sensör arızalanmış. Bu durumda sıcak su almanız zorlaşabilir. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

C1 05 Arıza Kodu : Hava atma programının devrede olduğunu bildiren koddur. Bu arıza kodu ekranda belirdikten sonra ekranda anahtar işareti belirlenir. Belli bir süre sonra kombi normal çalışmasına devam eder.

C1 11 Arıza Kodu : Maksimum sıcaklık seviyesinin aşıldığını gösterir. Sensörler den okunan ısı değeri maksimumu aşmışsa ekranda bu arıza kodu belirir. Resetleme işlemi yapın ve bir süre bekleyin. Sık sık bu durumla karşılaşırsanız servisimizi arayınız.

C1 10 Arıza Kodu : Kalorifer gidiş suyu sıcaklığının maksimum seviyeye ulaştığını hisseden limit termostat devreye girerek kombiyi emniyet amaçlı devre dışı bırakır. Daha sonrasında cihaz bu hatayı verir. Resetleme işlemi yapınız. Eğer düzelmez ise servisimiz ile iletişime geçiniz.

C1 33 Arıza Kodu : Kombide ateşleme arızasının olduğunu belirten koddur. Cihaz gaz vanalarını kontrol ediniz;açık konumda ise kombinize reset işlemi yapınız. Düzelmez ise ; Cihazın gaz valfi, iyonizasyonu veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz

C1 17 Arıza Kodu : Kombinin içindeki su basıncının 2,5 bar seviyesini aştığını belirten koddur. Kombi bu şekilde çalışırsa içindeki parçalar zarar görebilir. Peteklerinizin hava alma kısmından su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar ayarlayınız.

C1 18 Arıza Kodu : Kombinizin kalorifer devresi su basıncının düşük olduğunu belirten koddur. Bu durumda kombi çalışmaz ve verim sağlamaz. Su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

C1 29 Arıza Kodu : Fan motoru arızası. Kombiniz çalışmaya başladığı zaman bu hata kodunu veriyorsa ; fan motoru çalışmıyor demektir. Tamiri veya değişmesi gerekir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

C1 30 Arıza Kodu : Baca gazı sıcaklığının 80 yada 90 derece olduğunu belirten hata kodudur. Yoğuşma suyu giderinde veya bacasında tıkanma varsa bu arızayı verir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

C1 56 Arıza Kodu : Voltajın düşük olduğunu belirten hata kodudur. Tüketici voltaj düzenleyici regülatör taktırması gerekir. Eğer voltajlarda devamlı dalgalanma olursa cihaz ana kartı zarar görür. Konuyla ilgili olarak servisimizi arayınız.

Airfel Ecofel Kombi Arıza Kodları

1.LED yanıp sönmekte, 2.LED yanıyor, 3.LED yanmıyorsa ;Kombinizin kalorifer devresi su basıncı düşük durumda. Su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız.

1.LED yanmıyor, 2.LED yanıyor ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombide ateşleme var fakat alev oluşmuyor. Bu kodda cihaz ateşleme yapmayı dener fakat alev almadığından çalışmaz. Haliyle kullanıcı ne sıcak su alabilir ne de petekleri kullanabilir. Bu durumda birkaç kez reset işlemi yapınız, alev almazsa gaz valfi, iyonizasyonu veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

1.LED ve 2.LED yanıyor, 3.LED yanmıyorsa ; cihazın ısı seviyesi maksimuma ulaşmış ve limit termostat devreye girerek kombiyi olası zararlardan korumak için devre dışı bırakmıştır. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Bir süre bekleyin. Kombi normale dönecektir.

1.LED yanmıyor, 2.LED ve 3.LED yanıyorsa; kombinizde atık gaz arızası var demektir ve kullanıcının müdahale edebileceği bir durum olmadığından servis müdahalesi gerekir.

1.LED yanmıyor ve 2.LED ve 3.LED yanıp sönüyorsa ; Kalorifer devresi sensöründe arıza mevcut. Bu durumda kullanıcı peteklerden verim almayabilir ve sensörün değişmesi gerekebilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

1.LED ve 2.LED yanıp sönüyor 3.LED yanmıyorsa ;Kombinizin kullanım sıcak su sensöründe arıza var demektir. Kullanıcı sıcak su alamayabilir. Servisimiz ile irtibata geçiniz.

1.LED yanıp sönüyor, 2.LED yanmıyor ve 3.LED yanıp sönmekte ise ; İyonizasyon elektrodu alevin oluşmadığı için cihazı devreden çıkarıyor. Gaz vanalarını kontrol ediniz. Gaz geliyorsa ;iyonizasyon elektrodu, gaz valfi veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

1.LED 2.LED ve 3.LED yanıyorsa; pompa blokajı anlamına gelen hata kodunda pompanız arızalı olabilir. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

1.LED, 2.LED ve 3.LED yanıp sönüyorsa ; kombinin kalorifer ve sıcak su kısmının çalışmasını beklemeden tuşlara basılarak yapılan testtir. Bu işlemi teknisyen yapar. Mod tuşlarına basarak kombiyi çalıştırır.

1.LED ve 2.LED yanmıyor, 3.LED yanıp sönüyorsa ; Peteklerin çalışma talebi olduğunu belirtir. Normal bir durumdur. Kombi normal çalışmasını göstermektedir.

1.LED yanıp sönüyor, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombi kullanım suyu isteğinde olduğunu bildirmektedir. Normal bir durumdur. Sorun yoktur.

1.LED ve 2.LED yanıp sönüyor, 3.LED yanmıyorsa ; Kombinizin donmaya karşı koruma modunda olduğunu göstermektedir. Normal bir durumdur. Sorun yoktur

1.LED yanıp sönüyor, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombi normal çalışmasını göstermektedir. Normal bir durumdur.

1.LED yanıyor, 2.LED yanmıyor, 3.LED yanıyorsa ; Kombinin kalorifer ve sıcak su modülünde aktif olduğunu göstermektedir. Normal bir durumdur.

1.LED ve 2.LED yanmıyor, 3.LED yanıyorsa ; Kombiniz kalorifer ve sıcak modülünde pasif durumda. Cihazda arıza yoktur. Normal çalışmasını göstermektedir.

1.LED yanıyor, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Cihazınız kalorifer ve sıcak su konumunda aktif durumda. Cihazda arıza yoktur. Kombi normal çalışmasını göstermektedir.

1.LED, 2.LED ve 3.LED yanmıyorsa ; Kombinizin kalorifer ve sıcak su modülü beklemede veya pasif durumda. Cihazınızda arıza yoktur. Normal çalışmasını yapmaktadır.

Airfel Family Cond Kombi Arıza Kodları

10 Arıza Kodu : Alev oluşumunda arıza mevcut. Cihaza bir kaç kez reset atınız. Düzelmez ise ; iyonizasyonunda, gaz valfinde veya elektronik kartında sorun olabilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

11 Arıza Kodu : Kombinin parazit alev yaptığını gösteren koddur. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Bir süre bekleyin. Kombiniz normale dönecektir.

12 Arıza Kodu : Kombi kendiliğinden kapanmış ve tekrar çalışmaya başlamış. Sürekli olursa, servisimize başvurunuz.

13 Arıza Kodu : Gaz giriş basıncı en düşük seviyede. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Düzelmez ise servisimiz ile iletişime.

14 Arıza Kodu : Gaz giriş basıncı hissedilemiyor. Gaz valfi veya elektronik kartında sorun olabilir. Servis müdahalesi gerekir.

15 Arıza Kodu : Kombinin çalışma sistemini kesen ve korumaya alan stand-by modülü devreye girmiş. Servis çağırmanız gerekir.

20 Arıza Kodu : Aşırı ısınma veya brülör termostatında sorun olabilir. Birkaç kez reset işlemi yapınız. Düzelmez ise servisimiz ile iletişime geçiniz.

21/22 Arıza Kodu : Duman sondasında kısa devre veya en yüksek sıcaklık meydana gelmiş. Kullanıcı müdahale edemez. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

24/25 Arıza Kodu : Kombinin giriş sondasında en yüksek sıcaklık olduğunu belirten hata kodudur. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum söz konusu olmadığından servis müdahalesi gerekir.

26/27 Arıza Kodu : Cihazın dönüş sondasında en yüksek sıcaklığın oluştuğunu belirten hata kodudur. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

28 Arıza Kodu : Giriş ve çıkış sondası açık durumda kalmış. Servis çağırmanız gerekir. Kullanıcının müdahale etmemesi gerekmektedir.

29 Arıza Kodu : Baca sondası açık kalmış durumda. Servisimizi çağırmanız gerekmektedir.

30/31/36/38 Arıza Kodu : Bu arıza kodlarının hepsi aynı anlamı taşımaktadır. Hava basınç prosestatı ve duman çıkışı arızasıdır. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum söz konusu olmadığından servis müdahalesi gerekir.

33/34 Arıza Kodu : Fan motorunun durmaksızın devamlı devir başında olduğunu belirten koddur. Fan motorunun tamiri veya değişmesi gerekebilir. Servisimiz ile iletişime geçiniz.

35/37 Arıza Kodu : Fan motorunun devir sonuna geldiğini, veya en yüksek hızda çalıştığını belirten koddur. Airfel teknik servisi ile iletişime geçiniz.

40 Arıza Kodu : Kalorifer devresi su basıncı yüksek seviyede. Şayet su basıncı 2,5 barı aştı ise kombiniz bu arızayı verir. Peteklerinizin üst köşelerinde bulunan hava alma müşirinden su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

41 Arıza Kodu : Kombinizin kalorifer devresi su basıncı düşük durumda. Su doldurma vanası yardımıyla cihazınızın su basıncını 1,5 bar seviyesine ayarlayınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

42 Arıza Kodu : Kombinizde su basınç anahtarı arızası mevcut. Konuyla alakalı olarak servisimizi arayınız.

50/59 Arıza Kodu : Elektronik panosunda sorun olduğunu belirten koddur. Servis ile irtibata geçerek sorunun çözümü için yardım isteyiniz.

60 Arıza Kodu : Kullanım sıcak su sensörünün arızalı olduğunu belirten koddur. Kullanıcı sıcak su ihtiyacını karşılamayabilir. Servis müdahalesi gerekir.

70/72 Arıza Kodu : Ana sonda açık veya kısa devre yapmış durumda. Sorunun çözümü için servis ile iletişime geçiniz.

71 Arıza Kodu : Giriş sonda sıcaklığı en yüksek seviyede. Servise başvurunuz.

77 Arıza Kodu : Limit termostat ta düşük sıcaklık mevcut. Kombinize birkaç kez reset işlemi yapınız. Düzelmez ise servisimiz ile iletişime geçiniz.

78/79 Arıza Kodu : Giriş ve çıkış diferansiyel arızası mevcut. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum olmadığından servis müdahalesi gerekir.

80/82 Arıza Kodu : Kombi normal çalışmıyor. Arızaya geçmiş durumda. Sorunun çözümü için servis ile iletişime geçiniz.

81/83 Arıza Kodu : Cihaz arızaya geçmiş. Reset işlemi yapınız. Bir süre bekleyiniz. Kombiniz düzelecektir.

92/93 Arıza Kodu : Yoğuşma suyu sensörü hasar görmüş. Cihaz arıya geçebilir. Servis çağırmanız gerekmektedir.

94/95 Arıza Kodu : Yoğuşma suyu sensörü açık devre. Servis müdahalesi gerektiren bir durum söz konusudur.

JO Arıza Kodu : Elektronik kart bağlantılarının yanlış yapıldığını belirten koddur. Servis çağırmanız gereken bir durumdur.

J1 Arıza Kodu : Kablolu uzaktan kumanda birleşmesi mevcut. Servis çağırınız.

Sancaktepe Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Abdurrahmangazi Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Akpınar Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Atatürk Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Emek Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Eyüp Sultan Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Fatih Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Hilal Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•İnönü Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Kemal Türkler Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Meclis Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Merve Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Mevlana Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Osmangazi Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Paşaköy Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Safa Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Sarıgazi Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Veysel Karani Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi
•Yenidoğan Mahallesi Airfel Kombi Yetkili Servisi