En yakın Sancaktepe Alarko Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.


WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(850) 340 00 93

Sancaktepe Alarko Kombi Servisi

Kombi Yetkili Servisi

Her türlü kombi arızasında uzman ekiplerle anında destek
Sancaktepe Alarko Kombi Servisi

7/24 Destek Hattı

0(530) 928 61 67no'lu telefondan 7/24 ekiplerimize ulaşabilirsiniz.

HİZMETLERİMİZ

Sancaktepe Alarko Kombi Servisi

Kombi Bakımı

Günlük hayatta hem ısınmak için hem de sıcak-soğuk su ihtiyacımızı karşılamak için kullandığımız kombilerin bakımı son derece önemli.
Sancaktepe Alarko Kombi Servisi

Petek Tesisat Temizliği

Ev, iş yeri, okul ve hayatın hemen her yerde kullanılan kombi peteklerinin uzun ömürlü olması için tesisat temizliği ve bakımı özenle yapılmalıdır.
Sancaktepe Alarko Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Sancaktepe Alarko Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapar. Sancaktepe Alarko Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.

Ev ve iş yerlerinde daha çok kullanılan kombiler, günlük ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılarlar. Özellikle kış aylarında hayatın merkezinde olan kombilerin düzenli olarak bakımlar yapılmaktadır. Bu nedenle yetkili servis olarak Alarko kombilere servis hizmeti veriyoruz.

Kombiler, ısınma için kullanacağı suyun nasıl ısıtıldığı şekline göre tek eşanjörlü ya da çift eşanjörlü olarak ikiye ayrılırlar. Sancaktepe Alarko Servisi olarak bu yazıda çift eşanjörlü kombilerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağız.

Çift eşanjörlü kombiler, Bir akışkandan diğerine ısı transferi edebilmek amacıyla yapılmış bir alet yani ısı değiştirici olarak da tanımlanabilir. Kombilerde çift eşanjörün amacı, kullanacağınız suda bulunan kirecin kapalı devre kalorifer tesisatının geçeceği eşanjörden uzak tutulmasıdır. Kombiler çalışırken, ısınma suyunu ayrı eşanjörde, kullanılacak suyu ayrı bir plakalı eşanjörde ısıtır. Böylece ana ısıtıcı eşanjörü sürekli olarak çalışarak taze şebeke suyunun girmesini engeller ve ana eşanjörün kireçlenme riskini sıfıra indirmiş olur.

Sancaktepe Alarko Yetkili Servisi: Çift Eşanjörlü Kombiler Nasıl Çalışır?

Kombiler, kalorifer devresi içerisinde bulunan suyun tesisat içerisinde sürekli döndürülmesi ve pompalar sayesinde devredilmesi sayesinde radyatörlerin ısınması mantığıyla çalışır. Isınma esnasında kullanılacak su çalışma esnasında şebekeden bir kez çekilir ve ardından kombi ve petek sistemleri arasında sürekli devir daim edilir. Çift eşanjörlü kombiler ise suyu kullanılacağı esnada çeker. Böylece kombi içerisinde bulunan 3 yollu vana çekilen duyu içerideki diğer 2 eşanjörde bulunan suyu ısıtmak için kullanır. Bu durum kombi içerisinde kireç oluşumunu da önler.

Sancaktepe Alarko Yetkili Servisi olarak, çift eşanjörlü kombileri tek eşanjörlü kombilerden ayıran en önemli fark da budur diyebiliriz. Kombinin en önemli parçası eşanjördür, onun sayesinde ısıtılan su gerekli olan bölümlere ulaştırılır. Kaliteli ve iyi olan kombilerde çift eşanjör bulunmaktadır bu sayede radyatörlere ve kullanım için gönderilen su farklı alanlardan pompalanmış olmaktadır. Tek eşanjörlü kombilerde ise sadece ana eşanjörün içinden sürekli taze şebeke suyunun geçmesi alevle ısıtılması gerektiğinden eşanjörün iç kısmının kireç tabakası ile kaplanmasına sebep olur. Oluşan kireç tabakası eşanjörde ısı iletilmesini engelleyerek ısınma masraflarınızı arttırmaya hem de cihazın zarar görmesine sebep olur.

Çift eşanjörlü kombilerde ise, sıcak su üretilmesi için 2 adet eşanjör kullanılmaktadır. Bu sayede ana eşanjörün içerisinde sıcak su sürekli devir daim eder. Böylece hem ısınma alanında hem de sıcak su ihtiyacı duyulan alanlarda sürekli bir sıcak su akışı sağlanmaktadır. Sancaktepe Alarko servisi olarak kombi tercih ederken çift eşanjörlü tercih etmenizi öneririz. Böylece içeride sürekli sıcak su dönüşünü garantilemiş ve hem enerjiden hem de elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

Sancaktepe Alarko Kombi Servisi hizmeti veren yetkili servis olarak kombilerle ilgili her türlü sorun ve problemde hizmet vermeye hazırız. Dilediğiniz zaman kombilerle ilgili her konuda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Alarko Kombi Arıza Kodları

Alarko Kombi E47 Hatası: Yüksek tesisat suyu basıncı sorunudur.

Bar seviyesinin 2.5 ya da 3 barı geçmesi yüksek basınç anlamına gelir. Basıncın yüksek olduğunu fark ettikten sonra basınç değerini normale getirmeniz gerekir. Basıncı düşürmek için kombiye en yakın olan kaloriferin havasını alabilirsiniz.

Alarko Kombi E04 Arızası: Düşük basınç sorunudur.

Bu arıza Alarko Seradens, Seradens Premix model kombilerde bu kodla görülmektedir. Bu hata ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Basıncı yükseltmek için doldurma musluğunu kullanmalısınız. Kombinin sol altında bulunan mavi veya siyah renkteki doldurma musluğunu çevirerek basınç değerinin 1.5 bara gelmesini sağlayın. İşlem sonrasında su doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. İşlemin arından kombinizi resetleyin.

Alarko Kombi E16 Arızası: Fan sorunudur.

Bu arıza Alarko Seredens, Seradens Premix model kombilerde bu kodla görülür. E16 Alarko kombi arıza kodu ile karşılaştıysanız öncelikle kombi bacasının yerinden çıkmadığından emin olun. Kombi bacası çıkış ağzını kapatan veya tıkayan poşet vb. yabancı madde olmadığından emin olun. Son olarak kombiyi resetleyin. Sorun hala devam ediyorsa yetkili servisi arayın.

Alarko Kombi PA30 Arızası: Kombide gaz ya da iyonun yokluğunda meydana gelen arızadır.

Bu arıza kodu Alarko’nun eski model kombilerinde görülmektedir. Bu arıza ile karşılaştığınızda kombiye gaz gelip gelmediğini kontrol edin.

Alarko Kombi E5 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.

Sensörün arızalı olması, sensör borularında nemlenme olması ya da sensör bağlantılarında problem olması sebebi ile olabilir. Arıza teşhisi ve çözümü için yetkili servis aranmalıdır.

Alarko Kombi 50 Arızası: Kalorifer NTC’si sorunudur.

Bu arıza kalorifer sensöründe bir sorun olduğu anlamına gelir. 50 LED’inin yanıp sönmesi arızası ile karşılaştığınızda cihaza müdahale etmemeli arızanın net tespiti ve çözümü için servis desteği almalısınız.

Alarko Serena Kombi Arıza Kodları

Eski Modellerde:

E01 Arızası: Ateşleme sorunudur.

E01 arızası ile karşılaştığınızda evdeki gaza bakmalısınız. Gaz vanaları kapalı ise açın. Gaz vanaları açık ve kombiye de gaz geliyorsa kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında arıza hala sürüyorsa problem anakart, gaz armatörü ya da elektrotlar ile alakalı olabilir. Yetkili servisten destek alın.

E02 Arızası: Emniyet termostatı sorunudur.

Bu arıza ile karşılaştığınızda öncelikle cihazı resetleyin. Ardından tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açın. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorun düzelmediyse tesisat veya kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Alarko servisinden destek alın.

H20 Arızası: Düşük basınç sorunudur.

Çok sık karşılaşılan bu arıza meydana geldiğinde cihaza ihtiyacı olan suyu basmak gerekir. Kombinin sağ altında monteli olarak bulunan siyah doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli ve tesisata 1.5 bar kadar su basılmalıdır. Düzelme olmazsa cihaza reset atın.

E05 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.

Bu arıza ile karşılaştığınızda cihaza müdahale etmemeli arızanın net tespiti ve çözümü için Alarko servis desteği almalısınız.

E06 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.

Bu arıza durumunda sensör borularında nemlenme, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Teknik açıdan arızanın net olarak teşhis edilmesi ve çözümlenmesi adına mutlaka Alarko servisinden yardım almalısınız.

Alarko Kombi E14 Arızası: E14 arızası hava akış sorunudur.

Alarko kombilerde E14 arızası sadece Serena kombi modelinde yaşanmaktadır. Diğer Alarko kombilerde bu sorun farklı bir kodla anlatılır. Bu sorunun temelinde baca tıkanıklığı, bacanın yerinden çıkması, prosestat arızası, fan arızası, baca sensörü arızası olabilir. Bu sorunların çözümü için Alarko servisinden yardım almanız gerekir.

E22 Arızası: Parametre ayarlarında meydana gelen sorundur.

Parametre ayarlarının bozuk olduğu anlamına gelen bu arıza durumunda mutlaka Alarko servisinden destek almalısınız.

E35 Arızası: Alev yokluğu sorunudur.

Bu arıza ile karşılaştığınızda cihaza reset atın. Buna rağmen arızada düzelme olmazsa arıza tespit ve onarımı için mutlaka Alarko servisi arayın.

Yeni Modellerde:

F0 Arızası: Düşük tesisat basıncı sorunudur.

Bu arıza ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Kombinin sağ altında monteli bulunan mavi doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli basınç göstergesi yeşile gelene kadar kombiye su basılmalıdır. İşlemin ardından doldurma musluğu kapattığınızdan emin olun. Ardından kombiyi resetleyin.

F1 Arızası: Aşırı ısı limit termostat sorunudur.

Bu sorun yaşandığında genellikle ekranda reset yazısı ve anahtar sembolü de olur. Bu arıza kodu ile karşılaştığınızda kalorifer ve petek vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı durumdaysa açın. Vanalar açık durumdaysa kombiyi resetleyin.

F2 Arızası: Sıcak su sensörü sorunudur.

Sensör bağlantılarında kopma-kısa devre varsa, sensör arızalıysa, sensör borularında nemlenme varsa bu sorun yaşanabilir. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi için Alarko servisinden yardım almalısınız.

F3 Arızası: Kalorifer sensörü sorunudur.

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza herhangi bir işlem yapmadan Alarko servisini arayın.

F4 Arızası: Ateşleme denemesi olmasına rağmen alev olmaması sorunudur.

Bu gibi arızalarla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinize gaz geldiğinden emin olun. Gaz gelmesine rağmen arıza devam ediyorsa cihazınızı resetleyin.

F5 Arızası: Fark basınç anahtar sorunudur.

Bu arıza, hava akışına yardımcı olan prosestat, fan ya da anakart gibi parçalarda sorun olduğu anlamına gelebilir. Bu arıza ile karşılaştığınızda herhangi bir işlem yapmadan Alarko servisini arayın.

Alarko Trendy-D Kombi Arıza Kodları

F0 Arızası: Cihazın suyunun azalması veya bitmesi sorunudur.

>>> Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Öncelikle cihazın su basıncını kontrol edin. Gösterge soldaki kırmızıya yakınsa basınç düşük anlamına gelir. Kombinin sol altındaki siyah renkteki doldurma musluğunu sola çevirerek gösterge yeşilin ortasına gelene kadar su basın.

F1 Arızası: Limit termostat sorunudur.

Bu arıza durumunda ekranda reset ve İngiliz anahtarı resmi de belirir. Kombiye reset atın, petek vanalarını kontrol edin, kombi su basıncını kontrol edin.

F2 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.

Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka Alarko servisi arayın.

F3 Arızası: Kalorifer sensör sorunudur.

Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Böyle bir durumda cihaza müdahalede bulunmadan tespit yapılması ve arızanın çözümlenmesi için Alarko servisi arayın.

F5 Arızası: Hava prosestatı sorunudur.

Bu arıza durumunda ekranda İngiliz anahtarı resmi de belirir. Hava akış sorunu olarak da adlandırılan arıza durumudur. F5 arızası ile karşılaştığınızda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan Alarko servisi aramalısınız.

Alarko Trendy Kombi Arıza Kodları

Alarko Trendy kombi modellerinde ekran bulunmaz. LED’lerin yanma durumlarına göre arızalar farklı anlamlara gelir. Bu arıza kodları Alarko Trendy TY 20 HE/ TY 20 AE model kombiler için geçerlidir.

80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Alev yok sorunudur.

70 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Aşırı sıcaklık sorunudur.

60 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Atık gaz sistem kilitlenmesi sorunudur.

60 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Atık gaz sistemi sorunudur.

60 ve 70 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Tesisatta su veya su dolaşımı olmaması sorunudur.

50 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Kullanım suyu NTC sorunudur.

40 Ledi Yanıp Sönüyorsa: Kalorifer NTC sorunudur.

Sancaktepe Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Abdurrahmangazi Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Akpınar Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Atatürk Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Emek Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Eyüp Sultan Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Fatih Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Hilal Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•İnönü Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Kemal Türkler Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Meclis Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Merve Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Mevlana Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Osmangazi Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Paşaköy Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Safa Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Sarıgazi Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Veysel Karani Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Yenidoğan Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi

•Yunus Emre Mahallesi Alarko Kombi Yetkili Servisi