En yakın Sarıyer Ariston Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Sarıyer Ariston Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Sarıyer Ariston Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapan kombi servisidir. Kombiler düzenli bakımları yapılmadığında kullanıcılara bazı sorunlar çıkarırlar.

Kombilerin arızları bazen kullanıcıya büyük maliyetler çıkarabilir. Bu nedenle Sarıyer Ariston Kombi Servisi tarafından düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kombi çeşitleri kendi içlerinde farklı farklı özelliklere göre ayrılırlar. Bu yazıda hermetik ve yarı hermetik kombilerin özelliklerin inceleyeceğiz.

Kombileri kendi içlerinde yarı hermetik ve hermetik olarak ayıran unsur kullanılan kompresördür. Kompresörleri de birbirinden içlerindeki farklar ayırır. Kompresörler farklı uygulamalar için farklı şekillerde, fonksiyonlarda ve özelliklerde bulunmaktadır. Hermetik ve yarı hermetik kombileri birbirinden ayıran en önemli etken çalışma şekilleridir. Sarıyer Ariston Kombi Servisi olarak bu yazıda hermetik ve yarı hermetik kombileri belirleyen kompresörler çeşitlerini ve özelliklerini yazacağız.

Kompresör çeşitleri; pistonlu, rotary, scroll, vidalı, santrifüj olarak beşe ayrılır. Bu kompresörlerden abzıları elektrik motorları ile kullanılmaktadır. Elektrik motoru ile çalışan kompresörlerde üç farklı çeşit bulunur. Sarıyer Ariston Kombi Servisi olarak bu çeşitler; hermetik ve yarı hermetik çeşitleri olarak sıralayabiliriz.

Hermetik: Elektrik motoru ile kompresör aynı izole kabindedir.

Yarı-Hermetik: Motor kompresörle birlikte aynı kabindedir ancak, bu kabin vida veya conta kullanılarak açılabilir.

Sarıyer Ariston Kombi Servisi: Hermetik Kombileri Yarı hermetik Kombilerden Ayıran Temel Farklar Nelerdir?

Bakım Olanağı: Hermetik kombiler kapalı kabin özelliğine sahiptir. Bu nedenle bakım için açılamazlar. Bu nedenle elektrik motoru arıza verdiğinde tek yol kompresörün değişmesi olacaktı. Bu da kullanıcıya çıkacak maliyeti artırır. Eğer Sarıyer Ariston Servisi yetkililerine düzenli olarak bakım yaptırırsanız kombilerin arızalarının büyümesinin önüne geçebilirsiniz. Yarı hermetik kombiler ise tam aksine, valflere, pistonlara ve motor gibi diğer bileşenlere ulaşımı olduğundan, birçok durumda tamir edilebilir. Burada önemli olan açıldıktan sonra contaların değişimidir.

Kaçak Durumu: Sarıyer Ariston Servisi yetkililerine göre hermetik kompresörlerin en büyük avantajı çok düşük soğutucu sıvısı kaçağı durumu ve ihtimalidir. Bu durum genellikle yarı hermetik kombilerde sık görülmektedir.

Yağlama Durumu: Hermetik kombilerde, yağlama merkez kaç kuvveti ile sağlanır, bu şekilde yağın dolaşımı sağlanır. Buna karşılık yarı-hermetik kompresörler içinde yağ pompası bulundurur ve bu nedenle zorunlu yağlama yaparlar. Bu modellerde, krank deposunda biriken yağ, pompa ile çekilerek, yağın rulmanlara, bağlantı kollarına ve piston pinlerine ulaşmasını sağlayan kanallara dağıtılır.

Yetkili servis olarak Sarıyer Ariston Kombi Servisi hizmeti de vermekteyiz. Ariston marka kombilerle ilgili her türlü bakım, arıza ya da onarım konusunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Ariston Kombi Arıza Kodları

Arıza Kodu 101: Kombinizde çeşitli nedenlerden dolayı ısınma meydana geldiğini ve bu nedenle kombinizin arıza verdiğini belirten koddur. Cihazı biraz dinlendirmeniz olayın çözülmesine vesile olacaktır.

Arıza Kodu 103 – 104 – 105 – 106 – 107: Kombiniz içerisinde sirkülasyonun yetersiz olduğunu ve su durumunda herhangi bir problem olduğunu belirten arıza kodudur.

Arıza Kodu 110: Isıtma ile ilgili sensörde herhangi bir sorun veya kısa devre gibi bir durumun olduğunu belirtmektedir.

Arıza Kodu 112: Isıtma ile ilgili kombiye gelen dönüş yollarında bulunan sensörde sorun olduğu veya kısa devre olduğunun uyarısını vermektedir.

Arıza Kodu 114: Kombinin dış sensörleriyle ilgili bir sorunun olduğunu veya sensörlerde kısa devre meydana geldiğini belirten bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 116: Kombinizde bulunan yerden ısırma termostatının arızalı veya sorunlu olduğunu anlatan arıza kodudur.

Arıza Kodu 1P1 – 1P2 – 1P3: Kombinizin akışlarını, sirkülasyonunu ve atık boşaltım sistemlerinin arızalı olduğunu bildiren bir arıza türüdür.

Arıza Kodu 201: Kombinizin sıcak su ayarlarına etki eden sensörde bir açık meydana geldiğini veya sensörün herhangi bir nedenden ötürü kısa devre yapmış olabileceğini belirten arıza türüdür.

Arıza Kodu 202: Su takında bulunan su seviyesinde azalma olduğunu, su takında bulunan sensörlerde herhangi bir kısa devre veya arıza olduğunu bildiren arıza kodudur.

Arıza Kodu 203: Kombinizin elektronik devrelerinde bulunan anahtarla sensörlerinin birçok sebepten ötürü kısa devre yapmış olabileceğini ve sensörlerde bir bozulma meydana geldiğini bildiren bir arıza türüdür.

Arıza Kodu 204: Kombinizde bulunan ve kombinizin en önemli parçalarından biri olarak da bilinen güneş kolektör sensöründe herhangi bir kısa devre geliştiğinin veya sensörün arızalandığının uyarısını ekrana yansıtan arıza türüdür.

Arıza Kodu 205: Güneş kolektörüne kombide gelişebilecek bir arızayla beraber su girmesi ve bu nedenle sensörlerin kısa devre yapmış olabilmesine dair verilen bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 207: Kombinizde bulunan güneş manifoldun da gelişen aşırı ısınmaya karşı kullanıcıları uyaran arıza türüdür. Kombinizi dinlendirmeniz önerilmektedir.

Arıza Kodu 208: Güneş manifoldunun kış şartlarına dayanamaması sebebiyle gerekli sıcaklık değerlerinin altında kalması ve bu nedenle donması nedeniyle kaynaklanan bir arıza kodudur. Kombinin derhal sıcak tutulması ve donma riskine karşı tedbir alınması gerekmektedir.

Arıza Kodu 209: Kombinizde yer alan boyler kısmında aşırı ısınma meydana gelmesiyle birlikte gelişen arıza türüdür.

Arıza Kodu 301: Kombinizin eprom kısmında yer alan bir ekran hatasını belirtmektedir.

Arıza Kodu 302: GP ile GIU arasında ki iletişim sorununu belirten bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 303: Kombinizin kartından kaynaklana PCB hatasıdır. Yeniden başlatma durumu gerektirmez. Servise danışılması ve servisten yardım alınması gerekmektedir.

Arıza Kodu 305: Bu kod yukarda ki arıza koduyla aynıdır. Ancak bunda yeniden başlatma işlemi ile kombi normal düzeyine dönebilmektedir.

Arıza Kodu 306 – 307: Kombinizde bulunan PCB kartında meydana gelen dahili bir sorunun habercisi olan bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 401: Anakartla ilgili bir hata kodudur. Modem ve Bus veri yolları arasında oluşan iletişim hatası nedeniyle kombinizin ekranında belirmektedir.

Arıza Kodu 402: Kombinizle ilgili bir diğer anakart sorununu ifade etmektedir. GPRS ve GSM ‘den kaynaklanan bir hatadır.

Arıza Kodu 403: Anakartınızla ilgili sim kart modem hatasını belirtmektedir.

Arıza Kodu 404: Kombinizin modemi ve anakartı arasında iletişim sorunlarını belirten bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 405 – 406: Anakartta meydana gelen bir modem hatasını bildiren bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 407: Kombinizde bulunan oda sensörünün çeşitli nedenlerden ötürü arıza vermesi veya kısa devre yapmasını anlatan bir arıza türüdür. Bu gibi arıza kodlarında kullanıcı müdahale etmeden servisten yardım almalıdır. Aksi takdirde kombi büyük zararlara uğrayabilir.

Arıza Kodu 501: Kombinizin ateşleme konusunda yetersiz kaldığını belirten arıza kodudur.

Arıza Kodu 502: Kombinizde bulunan gaz valfının kapalı olması durumunda alev algılanması esnasında ekranda beliren arıza kodudur.

Arıza Kodu 5P3: Kombinin çalışır haldeyken birden ateşlemenin kesilmesi ile birlikte oluşan arızayı belirten kodudur.

Arıza Kodu 601 – 602: Bacalı kombilerde bulunan termostatın devre dışı olduğunu bildiren arıza kodudur.

Arıza Kodu 607: Kombinizin diferansiyel basınç anahtarının kontağı ateşlemeden önce açık olduğunu bildiren bir arıza türüdür.

Arıza Kodu 6P1: Kombinizin diferansiyel hava basınç anahtarı olarak bilinen bölgesinde kapsama sorunun meydana geldiğini veya kapsamanın geciktiğini bildiren bir arıza kodudur.

Arıza Kodu 6P2: Kombiniz çalışır haldeyken brulor yanar ve bu brulorun yanarken diferansiyel basınç anahtarının açık olduğunu kullanıcıya belirtir.

Arıza Kodu 701: Kombinizin bölge 2 olarak nitelendirilen bölümünde çıkış sensöründe hata olduğunu bildiren koddur.

Arıza Kodu 702: 2. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün çeşitli nedenlerden dolayı arızalandığını belirten arıza türüdür.

Arıza Kodu 703: Kombinizin 3. Bölge kısmında ısıtma çıkış sensöründe hata meydana geldiğini belirtir.

Arıza Kodu 704: 3. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün herhangi bir arızadan dolayı çalışmadığını belirtir.

Arıza Kodu 705: Kombinizin hidrolik seperatör sensöründe arıza meydana geldiğini belirten arıza kodudur.

Arıza Kodu 706: Bölge 2’de normalden fazla ısınma olduğunu dile getiren bir arıza türüdür.

Arıza Kodu 707: Bölge 3’de normal değerlere göre oldukça yüksek bir ısınma meydana geldiğini kullanıcıya bildiren arıza kodudur.

Arıza Kodu SP1: Bu kod, kombinizin birinci ateşleme denemesinde başarısız olduduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için ateşleme trafosu kontrol edilmelidir. Çakmak bağlantıları incelenmelidir.

Arıza Kodu SP2: Bu kod, kombinizin ikinci ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak soket ve bağlantıları incelenmelidir. Gaz valfi kontrolleri yapılmalıdır.

Arıza Kodu SP3: Bu kod, kombinizin üçüncü ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak, soket bağlantıları incelenmelidir. Gaz valfi soket ve bağlantı kontrolleri yapılmalıdır.

Sarıyer Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Ayazağa Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Baltaliman Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Kemer Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Yenimahalle Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Büyükdere Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Cumhuriyet Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Çayırbaşı Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Darüşşafaka Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Demirciköy Mahallesi Ariston Yetkili Servisi
•Derbent Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Emirgân Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Ferahevler Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Garipçe Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Gümüşdere Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Huzur Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•İstinye Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Kâzım Karabekir Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Kısırkaya Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Kilyos Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Kireçburnu Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Kocataş Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Maden Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Maslak Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Merkez Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Pınar Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Poligon Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•PTT Evleri Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Reşitpaşa Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Rumelifener Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Riumelihisarı Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Rumelikavağı Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Tarabya Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Uskumruköy Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Yeniköy Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Yenimahalle Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
•Zekeriyaköy Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi