En yakın Sarıyer Protherm Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Sarıyer Protherm Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Sarıyer Protherm Kombi Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapan kombi servisidir. Kombiler düzenli bakımları yapılmadığında kullanıcılara bazı sorunlar çıkarırlar.

Kombilerin arızları bazen kullanıcıya büyük maliyetler çıkarabilir. Bu nedenle Sarıyer Protherm Kombi Servisi tarafından düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kombi çeşitleri kendi içlerinde farklı farklı özelliklere göre ayrılırlar. Bu yazıda hermetik ve yarı hermetik kombilerin özelliklerin inceleyeceğiz.

Kombileri kendi içlerinde yarı hermetik ve hermetik olarak ayıran unsur kullanılan kompresördür. Kompresörleri de birbirinden içlerindeki farklar ayırır. Kompresörler farklı uygulamalar için farklı şekillerde, fonksiyonlarda ve özelliklerde bulunmaktadır. Hermetik ve yarı hermetik kombileri birbirinden ayıran en önemli etken çalışma şekilleridir. Sarıyer Protherm Kombi Servisi olarak bu yazıda hermetik ve yarı hermetik kombileri belirleyen kompresörler çeşitlerini ve özelliklerini yazacağız.

Kompresör çeşitleri; pistonlu, rotary, scroll, vidalı, santrifüj olarak beşe ayrılır. Bu kompresörlerden abzıları elektrik motorları ile kullanılmaktadır. Elektrik motoru ile çalışan kompresörlerde üç farklı çeşit bulunur. Sarıyer Protherm Kombi Servisi olarak bu çeşitler; hermetik ve yarı hermetik çeşitleri olarak sıralayabiliriz.

Hermetik: Elektrik motoru ile kompresör aynı izole kabindedir.

Yarı-Hermetik: Motor kompresörle birlikte aynı kabindedir ancak, bu kabin vida veya conta kullanılarak açılabilir.

Sarıyer Protherm Kombi Servisi: Hermetik Kombileri Yarı hermetik Kombilerden Ayıran Temel Farklar Nelerdir?

Bakım Olanağı: Hermetik kombiler kapalı kabin özelliğine sahiptir. Bu nedenle bakım için açılamazlar. Bu nedenle elektrik motoru arıza verdiğinde tek yol kompresörün değişmesi olacaktı. Bu da kullanıcıya çıkacak maliyeti artırır. Eğer Sarıyer Protherm Servisi yetkililerine düzenli olarak bakım yaptırırsanız kombilerin arızalarının büyümesinin önüne geçebilirsiniz. Yarı hermetik kombiler ise tam aksine, valflere, pistonlara ve motor gibi diğer bileşenlere ulaşımı olduğundan, birçok durumda tamir edilebilir. Burada önemli olan açıldıktan sonra contaların değişimidir.

Kaçak Durumu: Sarıyer Protherm Servisi yetkililerine göre hermetik kompresörlerin en büyük avantajı çok düşük soğutucu sıvısı kaçağı durumu ve ihtimalidir. Bu durum genellikle yarı hermetik kombilerde sık görülmektedir.

Yağlama Durumu: Hermetik kombilerde, yağlama merkez kaç kuvveti ile sağlanır, bu şekilde yağın dolaşımı sağlanır. Buna karşılık yarı-hermetik kompresörler içinde yağ pompası bulundurur ve bu nedenle zorunlu yağlama yaparlar. Bu modellerde, krank deposunda biriken yağ, pompa ile çekilerek, yağın rulmanlara, bağlantı kollarına ve piston pinlerine ulaşmasını sağlayan kanallara dağıtılır.

Yetkili servis olarak Sarıyer Protherm Kombi Servisi hizmeti de vermekteyiz. Protherm marka kombilerle ilgili her türlü bakım, arıza ya da onarım konusunda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Protherm Kombi Arıza Kodları

Protherm Leopard F0 Arızası: Tesisat sisteminde bulunan su basıncının düşmesi ile f0 hası alınır. Bu hatayı düzeltmek için kombinize 1,5 bar su doldurunuz.

Protherm Leopard F1 Hatası: Alev oluşmaması arıza kodudur. Hataya neden olan bir kaç parça vardır. Bunlar gaz valfi, ana kart, iyon arızalarıdır. Limit termostat devre dışında kalmış olabilir. Teknik servis kontrolünde net olarak ortaya çıkar.

Protherm Leopard F2 Arızası: Sıcak kullanım suyu hattı üzerinde bulunan NTC arızasıdır.

Protherm Leopard F9 Hatası: Proses tat kontak hatasıdır.

Protherm Leopard F3 Arızası: Kalorifer gidiş sensoru kısa devre veya kablo kopuk.

Protherm Leopard F4 Hatası: Gaz yokluğu veya İyonizasyon hatasıdır.

Protherm Leopard F5 Arızası: Hava akışı hatası

Protherm Leopard F6 Hatası: Kalorifer dönüşü sensoru kontrol ediniz.

Protherm Leopard F10 Arızası: Tesisat suyu basınç hatasıdır. Basınç anahtarını ve su seviyesine bakın.

Protherm Leopard F11 Hatası: Tesisatta devridaim hatası

Protherm Leopard F12 Arızası: Düşük voltaj hatası, Genellikle Ana kart arızası çıkmaktadır.

Protherm Lynx24 & Protherm Lynx 28 kombi arıza kodları

Ab Kodu: Antiblokaj durumu. Bu bir arıza değil koruma fonksiyonudur. Kombiye elektrik geliyor ama yine de çalışmıyorsa devir daim pompası 6 saatte bir 15 saniye kadar otomatik olarak çalışarak sıkışma oluşumunu engeller. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ekranda bu ibare yer alır. Ayrıca aynı durum üç yollu vana 6 saatte bir konum değiştirerek sıkışmayı engellediğinde de olur. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiği zaman da ekranda aynı ibare yer alır.

Fr Kodu: Kombiye gelen elektriğin kesilmesi durumunda kombi çalışmasını durdurur. Elektrik geldiğinde ise yeniden devreye girerek çalışır. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ise ekranda bu ibare yer alır.

F01 Arıza Kodu Aşırı Isınma Sorunu: Tesisat su sıcaklığının 98°C nin üstüne çıktığı veya eşanjör bölgesindeki sıcaklığın 130°C üzerine çıktığı durumlarda bu sorun yaşanır. Cihaz bu durumda bloke halindedir. Ekranda da hata kodu ile beraber “RESET” sembolü yanıp söner. Bu arıza durumunda önce kalorifer vanalarını ve kombi altındaki tesisat vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanalar kapalı şekilde ise açmalısınız. Buna rağmen arıza durumu devam ediyorsa eğer “RESET” yazan butona bir kez basmalısınız. Bu uygulama neticesinde de sonuç aynı ise resetleme işlemini maksimum 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Sonuç yine de aynı ise bu durumda Protherm Servisi aramalısınız. Böyle bir arıza durumunda; ana eşanjörde kireç-tıkanma, pompada sıkışma, kalorifer filtresinde tıkanma, kalorifer tesisatında tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma gibi durumlar söz konusu olabilir. Teşhis ve çözüm için servisi arayın.

F02 Arıza Kodu Sıcak Su Sensör Arızası: Bu arıza durumunda Lynx model kombi sıcak su vermeyecektir. Sıcak su sensöründe, sensör kablolarında veya borularında sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

F03 Arıza Kodu Tesisat Gidiş Sensör Arızası: Tesisat gidiş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu arıza durumunda sensörde, sensör kablolarında ya da borularında problem olabilir. Tespitin yapılması ve arızanın çözümlenmesi adına mutlaka servisi arayın.

F04 Arıza Kodu İyonizasyon-Ateşleme Arızası: Ekranda “RESET” sembolü ile birlikte bu hata kodu belirir. Böyle bir sorunda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalısınız. Gaz vanalarını kontrol edebilir, açık olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Kombinize gaz geliyor ise “RESET” düğmesine bir kez basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Sonuç değişmiyorsa bu durumda Protherm Servisi’ni aramalısınız. Bu gibi arıza durumlarında; iyonizasyon ateşleme elektrodunda,anakartta, gaz valfinde sorun olabilmektedir. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu bulmak adına servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Bu yüzden mutlaka servisi aramalısınız.

F05 Arıza Kodu Hava Akış Anahtarı Arızası: Protherm Lynx model kombiler hermetik olduğu için hava akışı fan ile sağlanır. Yalnız kombide ava akış anahtarı prosestattır. Bu arıza durumunda hava akışı sağlayan; fan, prosestat ya da elektronik kartta sorun olabilir. Baca (hava akım borusu) yerinden çıktığında veya uzatıldığında (baca yetersiz olup uzatma işlemi yapıldığında) da aynı sorun yaşanabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F06 Arıza Kodu Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası: Tesisat dönüş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda tesisat dönüş suyu sensöründe arıza, sensör borularında nem, sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

F09 Arıza Kodu Prosestatta Kısa Devre Sorunu: Fan çalışmadığı halde prosestat kontaklarının kapalı durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun prosestat ile alakalıdır. Düşük ihtimalle de olsa sorun elektronik kartta olabilir. Bu yüzden arızanın yerinde uzmanı tarafından görülmesi gerekir. Bu arıza durumunda mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F10 Arıza Kodu Tesisat Devresi Su Basınç Sorunu: Tesisat su basınının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce basıncın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Lynx kombi çalışır durumda iken “RESET” butonuna 2 saniye kadar basılı tuttuğunuzda ekranda basınç değeri (bar seviyesi) belirecektir. Buna göre basınç düşük ise (1 barın altında) su basmalı, basınç yüksek ise (2,5 barın üstünde) yüksek basıncı düşürmelisiniz. Basınç düşük ise sağ alttaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar seviyesi 1,5 olana kadar su basmalısınız. Basınç yüksek ise Lynx kombiye en yakın kalorifer havasını alarak basıncı düşürmelisiniz. İşlemleri yapmak oldukça basittir. Yalnız yapamadığınız durumlarda ya da uygulama sonrasında sorunun düzelmediği durumlarda mutlaka uzman yardımı alın.

F11 Arıza Kodu Sirkülasyon Sorunu: Tesisat gidiş-dönüş sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı 40°C olduğu zaman bu hata kodu ekranda yanıp sönecektir. Bu arıza durumunda kombi altındaki vanaların ve kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Kontrol etmeli kapalı ise açık konuma getirmelisiniz. Buna rağmen arıza durumu devam etmekte ise cihazı birkaç kez resetleyebilirsiniz. Pompa ile alakalı sorun olabilir. Pompa sıkışmış veya devir düşürüyor olabilir, kalorifer tesisatında veya filtresinde tıkanma olabilir. Net teşhis için uzman yardımı almalısınız.

F12 Arıza Kodu Düşük Voltaj Sorunu: Şebeke geriliminin 165 V ın altına düştüğü durumlarda bu sorun yaşanır. Reset gerektiren bir arıza durumu değildir çünkü cihaz otomatik resetlenecektir. Şebeke gerilimi 165 V ın üstüne çıktığı zaman yani voltaj yükseldiği zaman sorun düzelebilir. Düzelme durumu olmaz ise düşük voltaj sebebi ile elektronik kart yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Protherm Servisi arayarak bu konudaki yardımları almalısınız. Yalnız sorunun tekrardan yaşanmaması adına mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanın.

F13 Arıza Kodu Tesisat Devresi Sensörleri Sıcaklık Farkı: Tesisat dönüş suyu sıcaklığı tesisat gidiş suyu sıcaklığından 7°C fazla olur ise ekranda bu hata kodu belirir. Bu gibi durumlarda net tespit ve çözüm için mutlaka Protherm Servisi aranmalı yardım alınmalıdır

Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV Kombi İçin arıza kodları

Protherm Panther F0 arızası: Kalorifer sistemindeki suyun azalmasıdır. Bu durumda kombinizi mode tuşuna basarak saat ibaresine getirip 1,5 bar su doldurun.

Protherm Panther F1 hatası: Alev oluşmaması arızasıdır. Bu hata koduna bir kaç neden olabilir. Gaz valfi, limit termostat, elektronik kart veya ateşleme grubu arızalarıdır.

Protherm Panther F2 arızası: Kalorifer NTC sensoru arızasıdır. Teknik servis çağırınız.

Protherm Panther F3 hatası: Cihazın aşırı ısınması ile görülür. Bu aşırı ısınmaya bir kaç neden olabilir. Birinci neden pompa çalışmıyor olabilir.

Protherm Panther F5 arızası: Dış hava sensoru hatasıdır. Dış ortamda genellikle sensor bulunmamaktadır. Cihazın panelden tuşları kullanılarak ayarları yapıp düzeltilebilir.

Sarıyer Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Ayazağa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Baltaliman Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Kemer Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Yenimahalle Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Büyükdere Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Cumhuriyet Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Çayırbaşı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Darüşşafaka Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Demirciköy Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Derbent Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Emirgân Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Ferahevler Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Garipçe Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Gümüşdere Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Huzur Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•İstinye Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kâzım Karabekir Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kısırkaya Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kilyos Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kireçburnu Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Kocataş Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Maden Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Maslak Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Merkez Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Pınar Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Poligon Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•PTT Evleri Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Reşitpaşa Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Rumelifener Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Riumelihisarı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Rumelikavağı Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Tarabya Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Uskumruköy Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Yeniköy Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Yenimahalle Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi
•Zekeriyaköy Mahallesi Protherm Kombi Yetkili Servisi