En yakın Sarıyer Vaillant Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.

WHATSAPP DESTEK
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp

HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02

Sarıyer Vaillant Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri

Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi olarak kombilerin bakımlarını ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Kombi cihazları sürekli olarak bakım ve onarım gerektiren cihazlardır. Yılda en az bir defa bu cihazların bakımlarını yaptırmak gerekmektedir. Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi olarak yıllık cihaz bakımlarını yapmaktayız.

Kombiler her ne kadar her eve ve ortama uygun cihazlar olsalar da bazı konularda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kombi satın alırken özellikle bazı konularda çok dikkatli olmak gerekmektedir. Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi olarak kombi alırken zararlı çıkmamak için bazı tavsiyelerde bulunacağız.

Sarıyer Vaillant Yetkili: Servisi Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kombi alınırken mutlaka marka ve fiyat araştırması yapılarak en uygun olan marka ve fiyat tercih edilmelidir. Fakat ilk olarak kombinin kurulumun yapılacağı alanın hacmi ve ısı yalıtımı yönünden uygunluğuna bakılmalı ve ona göre pazar araştırmasına başlanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise, kombinin takılacağı alanın hacmi, havalandırma durumu, baca durumu ve ısı kaybı unsurlarıdır.

Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi: Kombilerin Takılacağı Alanın Hacmi

Hermetik kombi veya bacalı kombi açık yanma hücreli cihazlardır. Kombi cihazı yanma işlemini ortam havasını kullanarak yerine getirirler. Bunun için bu tip cihazların montajının yapılacağı alanın minimum 10 m³ hacminde olması gerekmektedir.

Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi: Havalandırma Durumu

Özellikle kurulacak kombi cihazları hermetik ve bacalı ise kurulmadan önce mutlaka bulundukları yerin havalandırmasının yeterli olup olmadığına bakılmalıdır. Bunu nedeni bu cihazların bulundukları ortamların havasını kullanmalarıdır. Cihazın kurulacağı alan alan uygun kesite sahip bir dış mekan dan menfez yardımıyla sürekli olarak havalandırılmalıdır. Menfez kesitleri cihaz kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Hermetik kombilerde yanma için gerekli olan temiz havayı sağlayacak bir baca kiti bulunmaktadır. Bu kit sayesinde dış atmosferden dış baca yardımıyla alınır ve fan yardımıyla iç baca kullanılarak gaz yine dış atmosfere bırakılır. Bacalı kombilerde ise eğer kapalı bir alana montaj yapılacaksa temiz hava gereksinimi için 32 ve 65cm² kesitlerinde birer adet menfez bulundurulmalıdır.

Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi: Baca Durumu

Eğer seçilecek kombi bacalı ise kurulacağı alanda atık gazın dışarı atılması için uygun kesite sahip müstakil veya şönt tip bir baca bulunması gerekmektedir. Atık gaz bağlantı borusu uygunluğu kontrol edildikten sonra sızdırmazlığını sağlayarak bacaya montajı yapılmalıdır. Hermetik kombiler için atık gazın dış atmosfere atılması için özel bir baca bağlantısına gerek yoktur. Hermetik kombilerde atık gaz bağlantı kiti uygun konumda ve ölçüde monte edilmelidir.

Sarıyer Vaillant Yetkili Servisi: Isı Kaybı

Kombilerin montajının yapılacağı konutun ısı kaybı, içinde bulunduğu bölgenin iklim koşulları ve binanın ısı yalıtımı dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Ülkemizde kullanılan kombiler genellikle 20,000 kcal/h ve 24,000 kcal/h kapasitelerinde üretilirler. Konut için hesaplanan ısı ihtiyacı dikkate alınarak uygun kapasiteli cihaz belirlenmelidir.

Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.


Vaillant Kombi Arıza Kodları

Arıza Kodu F00: Kalorifer Devresi Gidiş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası: Vaillant kombi gidiş suyu sıcaklık sensöründe sorun zaman kombi ekranında F00 arıza kodu görülür. Sensör kabloların kopma, kısa devre yada sensör borularında nem olduğu zaman ekranda F00 hata kodu görülür. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F01: Kalorifer Devresi Dönüş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası Kalorifer devresi dönüş suyu sıcaklık sensöründe arıza olduğu zaman Vaillant kombi ekranında F01 arıza kodu görülür. Bu gibi durumlarda sensör arızası, sensör kablolarında kopukluk, kısa devre olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın.

Arıza Kodu F10: Kalorifer Gidiş Suyu Sıcaklık Sensöründe Kısa Devre Gidiş suyu sıcaklık sensörü kablolarında kısa devre olduğunu bildiren arıza kodudur. Bu arıza ekranda görüldüğünde kombiyi resetleyin arıza devam ederse servisi arıyın.

Arıza Kodu F11: Kalorife Dönüş Suyu Sıcaklık Sensöründe Sısa Sevre Olabilir Dönüş suyu sıcaklık sensörü kablolarında kısa devre, kopma meydana geldiği zaman Vai,llant kombi ekranında F11 arıza kodu ile size durumu bildirir bildirir. Vaillant kombi resetleme işlemizden sonra arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F20: Aşırı Isnma Arızası Vaillant kombi devirdaim (sirkülasyon) sorunu olduğu zaman ekranda F20 arıza kodu görülür. Bu arıza kodu ekranda görülürse cihazın altında bulunan kalorifer vanalarının ve petek vanalarının açık konumda olduğundan emin olun. Daha sonra x işareti olan düğmeye basılı tutarak resetleme işlemini yapın. Arıza devam ederse Vaillant kombi sirkülasyon, devirdaim pompası arızalanmış yada sıkışmış olabilir. Üç yollu tamir takımı ve step motor arızalı olabilir. Kalorifer petekleri kirden tıkalı olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın.

Arıza Kodu F22, F23, F24: Kalorifer Devresi Su Basıncı Sorunu (sistemde su yok veya susuz çalışma) Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşük olduğu zaman Vaillant kombi F22, 23, 24 arıza kodları görülür. Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşükse eğer kombinin sağ altında bulunan su dolum musluğunu açarak su basıncını 1,5 bar seviyesine gelene kadar su basın. Arıza devam ederse basınç sensöründe, sirkülasyon pompasında arıza olabilir. Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F25: Atık Gaz Sıcaklığı Yüksek Bu arıza kodu görülürse baca ek yerlerini kontrol edin arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F26: Elektrik Şebekesi Düşük Voltaj Sorunu Elektrik şebekesindeki voltaj akımı düşük olduğu zaman Vaillant kombi ekranıonda F26 arıza kodu görülür. Şebeke voltajı dşük olabilir regletör takılması gerekir. Şebeke akımı düşük değilse anakart arızalanmış olabilir. Sorunun giderilmesi için servisiaramalısınız.

Arıza Kodu F27: Yalancı Alev Kombide sahte alev yandığını belirtir. Sırasıyla iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde yada elektronik anakart arızalanmış olabilir. Çözüm için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F28: Başarısız Ateşleme Arızası Vaillant kombi başarılı alev oluşumu yapamadığı zaman kombi ekranında F28 arıza kodu görülür. Öncelikle daire yada ofis gaz girişlerini kontrol edin ve vanaların açık olduğundan emin olun. Vanalar açık konumunda olduktan sonra resetleme işlemini yapın. Arızada yine düzelme olmaz ise Vaillant kombinin sırasıyla anakart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodu arızalı olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F29: İyonizasyon Arızası Ateşleme işlemi sonrası alev oluşumu gerçekleşmediği zaman F29 arıza kodu ekranda görülür. Bu arıza kodu F28 ile aynı anlama gelmektedir. 3 resetleme işleminden sonra sorun düzelmiyorsa mutlaka servisi aramalı ve yardım almalısınız. Vaillant kombi gaz vailfi iyonizasyon çubukları veya elektronik anakart arızalanmış olabilir

Arıza Kodu F32: Hava Basınç Arızası Vaillant kombi ekranında F32 arıza kodu görüldüğü zaman kombi çalışmaz. Resetleme işleminden sonra arızanın devam etmesi halinde kesin çözüm için servisi aramalısınız. Fan motoru arızalı, soketleri kopmuş olabilir, elektronik anakart arızalı olabilir, prosestat, hava akış anahtarı arızalı olabilir.

Arıza Kodu F49: Düşük Voltaj Arızası F49 arıza kodu düşük yada yüksek gelen elektrik voltaj sebebi ile Vaillant kombi ekranında görülür. Öncelikle bu arıza kodunun kesin çözümü kombi reglatörü taktırmaktır. Biraz bekleyin sorun devam ederse servisi arayın. Elektronik anakart voltaj sebebi ile arızalanmış olabilir.

Arıza Kodu F61: Gaz Valfi Kumanda Hatası Gaz valfi elektrik kablolarında sorun olabilir, gaz valfi veya elektronik anakart arızalı olabilir. Resetleme sonrasında arıza devam ederse F61 arıza kodunun kesin çözümü için kombi servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F62: Gaz Valfi kapanmasında Rötar Gaz valfi kapanması gereken süreden geç kapandığını belirten arıza, hata kodu. Bu arıza sonucunda gaz valfi arızalı olabilir, elektronik kartta sorun olabilir. Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F63: EEPROM Hatası Elektronik kart sorunu olarak bilgilendiren arıza, hata kodu. Restleme sonrası arıxa devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F64: Elektronik Ntc Arızası Kalorifer devresi gidiş ya da dönüş suyu ntc hatası olduğunu belirten arıza kodu. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi aramalısınız. Sensör arızası yada sensör kablolarında kopma meydana gelmiş olabilir.

Arıza Kodu F65: Elektronik Anakartta Aşırı Isınma Hatası Aşırı yüklenmeden sebep anakartta ısınma olduğu anlamına gelen arıza kodu. Biraz bekleyin kombiyi resetleyin arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F67: Elektronik Alev Sorunu Beklenmeyen alev sinyali alındığı anlamıda gelir. Elektronik anakartta sorun olabilir. Vaillant Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F68: Dengesiz Alev Sinyali Bu arıza kodunda gaz valfinde, iyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta sorun olabilir. Yoğuşma suyu gideri tıkalı olabilir. Kesin çözüm için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F70: Geçersiz Cihaz Kodu Elektronik kart ile ekran kartı değişimi yapıldı ise cihaz yeniden kodlanmalı. Yanlış kodlama yapılmış olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F71: Kalorifer Gidiş Suyu Sıcaklık Sensörü Arızası Kalorife devresi gidiş suyu sıcaklık sensörünün sabit bir değer bildirdiğini belirten arıza kodu. F71 arıza kodu görüldüğü zaman gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı olabilir, kablolarda kopma olabilir yada gidiş suyu borusuna doğru şekilde dayanmıyor olabilir. Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F73: Kalorifer Hattı Düşük Su Basıncı Su basınç seviyesi 1,5 bar olmalı. Su basıncı 1,5 bar seviyesinde iken arıza devam ederse servisi aramalısınız. Basınç sensöründe arıza meydana gelmiş olabilir.

Arıza Kodu F74: Kalorifer Devresi Su Basıncı Yüksek Su basınç seviyesi 2 bar seviyesini geçerse bu arıza kodu ekranda görülür. Kalorifer su basıncını 1,5 bar seviyesine getirin.

Arıza Kodu F75: Pompa, Devirdaim, Sirkilasyon Sorunu Kalorifer su basınç seviyesi düşük ise su basma işlemi uygulayın. Arıza devam ederse pompa arızalanmış yada sıkışmış olabilir. Kalorifer tesisatı hava yapmış olabilir. Kalorifer vanalarının kontrol edin açık konumunda olacak şekilde ayarlayın kombiyi resetledikten sonra arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F77: Yoğuşma Suyu Pompa Arızası Atık gaz klapesi geri bildirimi olamadığında yada yoğuşma suyu pompası bozuk olabileceğini belirten arıza kodu. F77 arıza kodu Vaillant kombi ekranında görülünce müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F78: Harici reglerde sıcak su çıkış sensörü kesintisi Kullanım suyu sensörünün köprülenmediğini belirten arıza kodu. Teknik olarak cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F83: Gidiş yada dönüş suyu sıcaklık sensörü sıcaklık değişimi sorunu Kalorifer tesisat vanalarını, kombi alt vanalarını kontrol edin açık konumuna. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F84: Kalorifer Gidiş Dönüş suyu sıcaklık sensörü sıcaklık farkı Kalorifer devresi gidiş, dönüş suyu sıcaklık sensörünün farklı değerler bildirdiği anlamına gelen arıza kodu. Sensörler birbirine karışmış ya da doğru şekilde monte edilmemiş olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F85 Gidiş ya da dönüş suyu sıcaklık sensörü yanlış monte edildi. Kalorifer gidiş ya da dönüş suyu sıcaklık sensörünün aynı boruya ya da yanlış boruya monte edildiğini belirtir. Kesin çözüm için servisi aramalısınız.

Sarıyer Kombi Servisi Hizmet Noktaları

•Ayazağa Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Baltaliman Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Kemer Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Bahçeköy Yenimahalle Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Büyükdere Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Cumhuriyet Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Çayırbaşı Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Darüşşafaka Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Demirciköy Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Derbent Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Emirgân Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Ferahevler Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Garipçe Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Gümüşdere Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Huzur Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•İstinye Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Kâzım Karabekir Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Kısırkaya Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Kilyos Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Kireçburnu Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Kocataş Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Maden Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Maslak Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Merkez Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Pınar Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Poligon Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•PTT Evleri Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Reşitpaşa Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Rumelifener Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Riumelihisarı Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Rumelikavağı Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Tarabya Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Uskumruköy Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Yeniköy Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Yenimahalle Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi
•Zekeriyaköy Mahallesi Vaillant Kombi Yetkili Servisi