En yakın Zeytinburnu Ariston Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.
HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
HİZMETLERİMİZ
Zeytinburnu Ariston Kombi Servisi – Kombi Bakımı ve Tamiri
Zeytinburnu Ariston Kombi Yetkili Servisi kombilerin bakım ve onarımını yapar. Kombi, bakımı her sene yapılması gereken bir cihazdır. Her yıl kullanılmaya başlamadan önce mutlaka bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kış döneminin başlamasıyla kombi kullanıcıları kombilerinin sorunsuz çalışması için gerekli şeyleri araştırmaya başladı. Arıza yaşamadan kombi kullanabilmek için Zeytinburnu Ariston Kombi Yetkili Servisi tarafından mutlaka yılda en az 1 defa temizlenmesi gerekir.
Kombiler ev ve iş yeri gibi yaşam alanlarını ısıtan cihazlardır. Hangi marka ya da modelde olursa olsun kombilerin bakımı hem enerji tasarrufu hem de can ve mal güvenliği için çok önemlidir. Zeytinburnu Ariston Servisi alanında profesyonel ekibi ile kombiler için gerekli bütün işlemleri gerçekleştirir.
Zeytinburnu Ariston Kombi Yetkili Servisi: Kombi Bakımı Ne Zaman Yaptırılmalıdır?Kombi bakımı denildiğinde akla tek başına kombi cihazı gelmemelidir. Kombi bakımı, elektrik, su ve doğal gaz tesisatını komple bakıma almaktadır. Zeytinburnu Ariston Servisi kombi bakımı denildiğinde güvenilebilecek servislerdendir. Eğer kullanıcıların aklında Kombi bakımı ne zaman yapılmalıdır? gibi bir soru varsa bu sorunun cevabını Zeytinburnu Ariston Kombi Servisi vermektedir. Kombiler kışa görmeden önce en az bir defa kontrol edilmeli ve gerekli bakımları yapılmalıdır.
Zeytinburnu Ariston Kombi Servisi: Kombi Bakımının ÖnemiCan ve mal güvenliği için kombi cihazlarının bakımlarının yapılması gerekir. Bakımı alanında profesyonel kişilerin yapması çok önemlidir. Çünkü kombiler yapı olarak karmaşık cihazlardır. Yılda en az bir defa yapılması gereken bakım ihmal edildiğinde enerji, yakıt ve ısıdan kayıp meydana gelir. Bakımsız kombiler ile tasarruf etmek mümkün değildir. Zaman içerisinde de kombiye zarar verebilecek ve daha büyük arızalara sebep olabilmektedir. Bu süreç yıllara yayılmamalıdır. Zeytinburnu Arsiton Kombi Servisi’nin önerisi mutlaka kış aylarına girmeden önce kombi cihazlarına bakım yaptırılmasıdır. Kombi cihazlarına yapılan bakımlar kombilerin verimini ve performansını arttırmaktadır. Kombilerle ilgili can ve mal güvenliğini tehdit eden sorunlarla karşılaşmamak için kombi bakımını, Zeytinburnu Ariston servisi gibi alanında uzman ekibimizden destek alabilirsiniz. Kombileri her yıl mutlaka bakıma almak ayrıca faturaların tutarını da düşürecek ve tasarruf da sağlayacaktır.
Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.
Ariston Kombi Arıza Kodları
Arıza Kodu 101: Kombinizde çeşitli nedenlerden dolayı ısınma meydana geldiğini ve bu nedenle kombinizin arıza verdiğini belirten koddur. Cihazı biraz dinlendirmeniz olayın çözülmesine vesile olacaktır.
Arıza Kodu 103 – 104 – 105 – 106 – 107: Kombiniz içerisinde sirkülasyonun yetersiz olduğunu ve su durumunda herhangi bir problem olduğunu belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 110: Isıtma ile ilgili sensörde herhangi bir sorun veya kısa devre gibi bir durumun olduğunu belirtmektedir.
Arıza Kodu 112: Isıtma ile ilgili kombiye gelen dönüş yollarında bulunan sensörde sorun olduğu veya kısa devre olduğunun uyarısını vermektedir.
Arıza Kodu 114: Kombinin dış sensörleriyle ilgili bir sorunun olduğunu veya sensörlerde kısa devre meydana geldiğini belirten bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 116: Kombinizde bulunan yerden ısırma termostatının arızalı veya sorunlu olduğunu anlatan arıza kodudur.
Arıza Kodu 1P1 – 1P2 – 1P3: Kombinizin akışlarını, sirkülasyonunu ve atık boşaltım sistemlerinin arızalı olduğunu bildiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 201: Kombinizin sıcak su ayarlarına etki eden sensörde bir açık meydana geldiğini veya sensörün herhangi bir nedenden ötürü kısa devre yapmış olabileceğini belirten arıza türüdür.
Arıza Kodu 202: Su takında bulunan su seviyesinde azalma olduğunu, su takında bulunan sensörlerde herhangi bir kısa devre veya arıza olduğunu bildiren arıza kodudur.
Arıza Kodu 203: Kombinizin elektronik devrelerinde bulunan anahtarla sensörlerinin birçok sebepten ötürü kısa devre yapmış olabileceğini ve sensörlerde bir bozulma meydana geldiğini bildiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 204: Kombinizde bulunan ve kombinizin en önemli parçalarından biri olarak da bilinen güneş kolektör sensöründe herhangi bir kısa devre geliştiğinin veya sensörün arızalandığının uyarısını ekrana yansıtan arıza türüdür.
Arıza Kodu 205: Güneş kolektörüne kombide gelişebilecek bir arızayla beraber su girmesi ve bu nedenle sensörlerin kısa devre yapmış olabilmesine dair verilen bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 207: Kombinizde bulunan güneş manifoldun da gelişen aşırı ısınmaya karşı kullanıcıları uyaran arıza türüdür. Kombinizi dinlendirmeniz önerilmektedir.
Arıza Kodu 208: Güneş manifoldunun kış şartlarına dayanamaması sebebiyle gerekli sıcaklık değerlerinin altında kalması ve bu nedenle donması nedeniyle kaynaklanan bir arıza kodudur. Kombinin derhal sıcak tutulması ve donma riskine karşı tedbir alınması gerekmektedir.
Arıza Kodu 209: Kombinizde yer alan boyler kısmında aşırı ısınma meydana gelmesiyle birlikte gelişen arıza türüdür.
Arıza Kodu 301: Kombinizin eprom kısmında yer alan bir ekran hatasını belirtmektedir.
Arıza Kodu 302: GP ile GIU arasında ki iletişim sorununu belirten bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 303: Kombinizin kartından kaynaklana PCB hatasıdır. Yeniden başlatma durumu gerektirmez. Servise danışılması ve servisten yardım alınması gerekmektedir.
Arıza Kodu 305: Bu kod yukarda ki arıza koduyla aynıdır. Ancak bunda yeniden başlatma işlemi ile kombi normal düzeyine dönebilmektedir.
Arıza Kodu 306 – 307: Kombinizde bulunan PCB kartında meydana gelen dahili bir sorunun habercisi olan bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 401: Anakartla ilgili bir hata kodudur. Modem ve Bus veri yolları arasında oluşan iletişim hatası nedeniyle kombinizin ekranında belirmektedir.
Arıza Kodu 402: Kombinizle ilgili bir diğer anakart sorununu ifade etmektedir. GPRS ve GSM ‘den kaynaklanan bir hatadır.
Arıza Kodu 403: Anakartınızla ilgili sim kart modem hatasını belirtmektedir.
Arıza Kodu 404: Kombinizin modemi ve anakartı arasında iletişim sorunlarını belirten bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 405 – 406: Anakartta meydana gelen bir modem hatasını bildiren bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 407: Kombinizde bulunan oda sensörünün çeşitli nedenlerden ötürü arıza vermesi veya kısa devre yapmasını anlatan bir arıza türüdür. Bu gibi arıza kodlarında kullanıcı müdahale etmeden servisten yardım almalıdır. Aksi takdirde kombi büyük zararlara uğrayabilir.
Arıza Kodu 501: Kombinizin ateşleme konusunda yetersiz kaldığını belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 502: Kombinizde bulunan gaz valfının kapalı olması durumunda alev algılanması esnasında ekranda beliren arıza kodudur.
Arıza Kodu 5P3: Kombinin çalışır haldeyken birden ateşlemenin kesilmesi ile birlikte oluşan arızayı belirten kodudur.
Arıza Kodu 601 – 602: Bacalı kombilerde bulunan termostatın devre dışı olduğunu bildiren arıza kodudur.
Arıza Kodu 607: Kombinizin diferansiyel basınç anahtarının kontağı ateşlemeden önce açık olduğunu bildiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 6P1: Kombinizin diferansiyel hava basınç anahtarı olarak bilinen bölgesinde kapsama sorunun meydana geldiğini veya kapsamanın geciktiğini bildiren bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 6P2: Kombiniz çalışır haldeyken brulor yanar ve bu brulorun yanarken diferansiyel basınç anahtarının açık olduğunu kullanıcıya belirtir.
Arıza Kodu 701: Kombinizin bölge 2 olarak nitelendirilen bölümünde çıkış sensöründe hata olduğunu bildiren koddur.
Arıza Kodu 702: 2. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün çeşitli nedenlerden dolayı arızalandığını belirten arıza türüdür.
Arıza Kodu 703: Kombinizin 3. Bölge kısmında ısıtma çıkış sensöründe hata meydana geldiğini belirtir.
Arıza Kodu 704: 3. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün herhangi bir arızadan dolayı çalışmadığını belirtir.
Arıza Kodu 705: Kombinizin hidrolik seperatör sensöründe arıza meydana geldiğini belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 706: Bölge 2’de normalden fazla ısınma olduğunu dile getiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 707: Bölge 3’de normal değerlere göre oldukça yüksek bir ısınma meydana geldiğini kullanıcıya bildiren arıza kodudur.
Arıza Kodu SP1: Bu kod, kombinizin birinci ateşleme denemesinde başarısız olduduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için ateşleme trafosu kontrol edilmelidir. Çakmak bağlantıları incelenmelidir.
Arıza Kodu SP2: Bu kod, kombinizin ikinci ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak soket ve bağlantıları incelenmelidir. Gaz valfi kontrolleri yapılmalıdır.
Arıza Kodu SP3: Bu kod, kombinizin üçüncü ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak, soket bağlantıları incelenmelidir. Gaz valfi soket ve bağlantı kontrolleri yapılmalıdır.
Zeytinburnu Kombi Servisi Hizmet Noktaları
• Beştelsiz Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi• Çırpıcı Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Gökalp Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Kazlıçeşme Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Maltepe Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Merkezefendi Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Seyitnizam Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Sümer Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Telsiz Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Yenidoğan Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Veliefendi Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi
• Yeşiltepe Mahallesi Ariston Kombi Yetkili Servisi