Petek Temizliği

1-Peteğin Suyu Boşaltılır.
2-Banyoda Petek Sökülür.
3-Petek Makinası Sökülen Petek Tesisatına Bağlanır.
4-Bütün Petekler Kapatılır.
5-Kombinin Altındaki Vanalar Kapatılır.
6-En Yakın Petek Vanaları Açılır.
7-Petek Makinası Çalıştırılır. Temizlendikten Sonra Petekteki Vanalar Kapatılır.
8-Sırayla Temizlenir.
9-Petek Vanalar Ayarlanır Her yer Isınır.
10-2 Yılda Bir Petek Temizliği Yaptırınız.

Petek temizliği kombi kullanıcıları tarafından hafife alınsa da uzun süreli kullanım ve daha fazla ısı verimi alınması açısından oldukça önemlidir. İklim koşullarının değişmeye başlaması ile birlikte kış aylarında hissedilen soğukluk da giderek arttı. Bu nedenle eşit ısı dağıtımı ile yaşam alanlarının her bölgesini eşit oranda ısıtan kombilere olan ihtiyaç da aynı orantıda artmış bulunuyor.

Kombi cihazlarının, petekleri eşit oranda ısıtabilmesi için hiçbir aksamda bir problem ya da tıkanıklık olmaması gerekiyor. Bu noktada devreye petek temizliği giriyor. Her ne kadar kombi dahil doğalgazlı tüm ısıtma sistemlerine temiz ısıtma sistemleri dense de zaman içerisinde mekanik aksamlarda bazı kirlenmeler ve tıkanmalar meydana gelebiliyor. Kombi petekleri içerisinde su devirdaimi esnasında meydana gelen tortu, çamurlaşmış su ve diğer toz ve pisliklerin birikmesi, petekler aracılığı ile yayılan ısının düşmesine sebep olur. Radyatörlerin alt kısmına doğru çöken ve suyun radyatör içerisindeki dolaşımını kısıtlayan bu birikintilerin yılda en az bir defa temizlenmesi konforlu ısınma açısından çok önemlidir.

Petek Tesisat Temizliği

Ev, iş yeri, okul ve hayatın hemen her yerde kullanılan kombi peteklerinin uzun ömürlü olması için tesisat temizliği ve bakımı özenle yapılmalıdır. Peki kombi petek temizliği yaparken nelere dikkat etmeliyiz.

Petek tesisat temizliği, tasarruf etmenizde büyük bir etkendir. Sağlıklı olarak ısınmanızı sağlayan ve periyodik olarak yılda 1 defa yaptırmanızın yararlı olacağı bir uygulamadır. Yüksek gelen doğal gaz faturalarına rağmen ısınamadığınızı hissediyorsanız, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan kombi ve kaloriferin yeterince ısı vermesini istiyorsanız, kombi petek temizliğini ihmal etmemeniz gerekir. Petekler zamanla kireçlenmeye, içlerinde tortular biriktirmeye başlar bu da kalorifer peteklerinin kanallarının tıkanmasına ve boruda çap daralmalarına neden olup zamanla ısı kaybına yol açar ve tesisat temizliğini bir nevi zorunlu kılar. Bu noktada ihtiyaç duyacağınız profesyonel ekip yardımı için Yetkili Servis sizlere hizmet vermektedir.

Petek Tesisat Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilinmeyen marka kimyasal ilaç tesisata zarar verebilir. Bu nedenle kombi petek temizliği yaparken kullanılan kimyasal ilacın kaliteli olması gerekir.Tesisat temizliğine ayrılan süre de büyük önem arz eder. Alelacele, baştan savma yapılan petek temizliği, yeterince randıman sağlamaz.

Petek temizleme cihazının basıncı yeterli değilse çamuru ve toru sökülüp atılamaz, bu nedenle sağlıklı petek temizliği yapılamaz.

Kombi petek temizliği sonrası kalorifer tesisatın peteklerin kontrol edilip, ısıtılarak teslim edilmelidir.

Petek Temizliğinin Aşamaları Nelerdir?

Tesisat temizliğine başlarken öncelikle uygun bir petekten makine sisteme bağlanır. Bütün peteklerin vanası kapatılır ve sadece bir peteğin vanası açık bırakılır. Petekler sökülmeden ve petek temizliği başlamadan, tek tek bir noktadan ön yıkama yapılır. Daha sonra bütün petekler açık konumda iken ilaçlı yıkama yapılır ve durulama işlemine geçilir. Durulama işleminden sonra yapılması gereken ise filtre temizliğidir. Filtre boru üzerinde tortu vb. maddeleri tutarak tesisata gitmesini engeller. Bu nedenle filtre temizliği oldukça önemlidir. Filtreyi 2 ayda bir temizleyerek radyatörlerde zamanla oluşan tortuları dışarı çıkarabiliriz. Filtre temizliği sağlanabilecek tasarruf nedeniyle petek temizliğinin önemli aşamalarından biridir. Temizliğin son aşaması ise kombi bacası temizliğidir. Kombinin üst kısmında bulunan baca kombiden sökülerek içerisine hava tutulur. Daha sonra baca temizliği tamamlanır. Baca aynı şekilde kombiye montaj edilir. Son olarak, isteğe bağlı olarak koruyucu kimyasal ilave edip kombi bakımınızı yapabilirsiniz. Petek temizlik işi bittikten sonra sistem yakılıp hava alma işlemi yapılır. Daha sonra sistem yakılıp test edilir ve çalışır vaziyette teslim edilir. Bu işlemler sırasında evde kesinlikle kirlenme söz konusu değildir.