En yakın Şişli Demirdöküm Kombi Servis noktasındasınız! Saf güzellik ve üst düzeyde yaşam tarzı dünyasından size hoş geldiniz demekten büyük mutluluk duyuyoruz.
HEMEN ARA
0(530) 928 61 67
0(212) 609 30 02
HİZMETLERİMİZ
Şişli Demirdöküm Kombi Servisi
Şişli Demirdöküm Kombi Servisi olarak kombilerin bakımlarını ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Şişli Demirdöküm Kombi Servisi kombilere servis hizmeti verir.
Kombi cihazları sürekli olarak bakım ve onarım gerektiren cihazlardır. Yılda en az bir defa bu cihazların bakımlarını yaptırmak gerekmektedir. Şişli Demirdöküm Kombi Servisi olarak yıllık cihaz bakımlarını yapmaktayız.
Kombiler her ne kadar her eve ve ortama uygun cihazlar olsalar da bazı konularda dikkat edilmesi gerekmektedir. Kombi satın alırken özellikle bazı konularda çok dikkatli olmak gerekmektedir. Şişli Demirdöküm Yetkili Servisi olarak kombi alırken zararlı çıkmamak için bazı tavsiyelerde bulunacağız.
Şişli Demirdöküm Kombi Servisi: Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?Kombi alınırken mutlaka marka ve fiyat araştırması yapılarak en uygun olan marka ve fiyat tercih edilmelidir. Fakat ilk olarak kombinin kurulumun yapılacağı alanın hacmi ve ısı yalıtımı yönünden uygunluğuna bakılmalı ve ona göre pazar araştırmasına başlanmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise, kombinin takılacağı alanın hacmi, havalandırma durumu, baca durumu ve ısı kaybı unsurlarıdır.
Şişli Demirdöküm Yetkili Servisi: Kombilerin Takılacağı Alanın HacmiHermetik kombi veya bacalı kombi açık yanma hücreli cihazlardır. Kombi cihazı yanma işlemini ortam havasını kullanarak yerine getirirler. Bunun için bu tip cihazların montajının yapılacağı alanın minimum 10 m³ hacminde olması gerekmektedir.
Şişli Demirdöküm Kombi Servisi: Havalandırma DurumuÖzellikle kurulacak kombi cihazları hermetik ve bacalı ise kurulmadan önce mutlaka bulundukları yerin havalandırmasının yeterli olup olmadığına bakılmalıdır. Bunu nedeni bu cihazların bulundukları ortamların havasını kullanmalarıdır. Cihazın kurulacağı alan alan uygun kesite sahip bir dış mekan dan menfez yardımıyla sürekli olarak havalandırılmalıdır. Menfez kesitleri cihaz kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Hermetik kombilerde yanma için gerekli olan temiz havayı sağlayacak bir baca kiti bulunmaktadır. Bu kit sayesinde dış atmosferden dış baca yardımıyla alınır ve fan yardımıyla iç baca kullanılarak gaz yine dış atmosfere bırakılır. Bacalı kombilerde ise eğer kapalı bir alana montaj yapılacaksa temiz hava gereksinimi için 32 ve 65cm² kesitlerinde birer adet menfez bulundurulmalıdır.
Şişli Demirdöküm Kombi Servisi: Baca DurumuEğer seçilecek kombi bacalı ise kurulacağı alanda atık gazın dışarı atılması için uygun kesite sahip müstakil veya şönt tip bir baca bulunması gerekmektedir. Atık gaz bağlantı borusu uygunluğu kontrol edildikten sonra sızdırmazlığını sağlayarak bacaya montajı yapılmalıdır. Hermetik kombiler için atık gazın dış atmosfere atılması için özel bir baca bağlantısına gerek yoktur. Hermetik kombilerde atık gaz bağlantı kiti uygun konumda ve ölçüde monte edilmelidir.
Şişli Demirdöküm Yetkili Servisi: Isı KaybıKombilerin montajının yapılacağı konutun ısı kaybı, içinde bulunduğu bölgenin iklim koşulları ve binanın ısı yalıtımı dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Ülkemizde kullanılan kombiler genellikle 20,000 kcal/h ve 24,000 kcal/h kapasitelerinde üretilirler. Konut için hesaplanan ısı ihtiyacı dikkate alınarak uygun kapasiteli cihaz belirlenmelidir.
Yaptığımız bütün parça değişimi ve parça tamiri işlemlerine 1 yıl garanti ve bakım hizmeti veriyoruz.
Demirdöküm Kombi Arıza Kodları
Demirdöküm F0 Arıza Kodu: Su basıncının düşük veya suyun olmadığını gösterir. Su basıncı 1-2 bar aralığına gelene kadar kombiye su takviyesi yapmanız sorunun çözülmesini sağlayacaktır.
Demirdöküm OC Arıza Kodu: Dış hava sensörünün devreye girdiğini gösterir. Cihaz bir süre sonra kendiliğinden çalışmaya devam etmezse cihaza reset atarak normal bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Reset atıldığı halde sorun devam ediyorsa servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.
Demirdöküm CC Arıza Kodu: Prosestatın ya da baca sensörünün devre dışı bırakıldığını gösterir. Cihaz bir süre sonra kendiliğinden düzelecektir. Bir süre sonra kendiliğinden düzelmezse servis tarafından tamirinin yapılması gerekmektedir.
Demirdöküm F1 Arıza Kodu: Aşırı ısınma olduğunu gösterir. Limit termostatın değiştirilmesi sorunun çözülmesini sağlayacaktır. Millenium Plus, İsofast, Themafast, Vinto modellerinde bu kodun görünmesi kombinin ateşleme ile ilgili sorunu olduğu anlamına gelmektedir.
Demirdöküm F2 Arıza Kodu: Ntc sensörü arızalı olduğundan kombinin sıcak su performansı düşüktür. Sensörün değiştirilmesi gerekmektedir. İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde bu kodun görünmesi hava akış probleminden kaynaklanmaktadır. Hava prosestatının tamiri ve değişimi sorunu ortadan kaldıracaktır.
Demirdöküm F3 Arıza Kodu: Hava prosestatında arıza olduğunu gösterir. Prosestatın tamiri veya değişimi problemin çözülmesini sağlayacaktır. Sargon Condense modelinde bu kodun görünmesi kalorifere giden tesisat suyu sensöründe arıza olduğu anlamına gelmektedir.
Demirdöküm F4 Arıza Kodu: Ateşlemede sorun olduğunu gösterir. Gaz valfi veya iyonizasyonla ilgili bir sıkıntı olması muhtemeldir. Bu durumda cihaza gaz gelmeme ihtimali çok yüksektir.
Demirdöküm F5 Arıza Kodu: Hava prosestatında arıza olduğunu gösterir. Tamir veya değişimle problemin ortadan kalkması mümkün olabilmektedir. İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde bu hatanın görünmesi aşırı ısınma problemi olduğunu söyleyebiliriz. Limit termostatının arızalı olma ihtimali yüksektir. Termostatın değiştirilmesiyle sorun ortadan kalkacaktır.
Demirdöküm F6 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü devresinde yaşanan sorunda bu hata ekranda belirir. Bu durumda servisin çağrılması gerekmektedir. Solaris, Sargon Premix, Sargon Condense, Nitron, Aden modellerindeki F6 hatası baca sensörü veya hava prosestanın arızalı olduğunu göstermektedir. Millenium Plus ve Atron modellerinde görülen F6 hatası ise sıcak su sensörünün arızalı olduğu durumlarda görülmektedir.
Demirdöküm F7 Arıza Kodu: Atron modelinde meydana gelen F7 hatası gaz armatüründeki sorun nedeniyle kombinin ateşleme problem yaşadığı anlamına gelmektedir. İsofast modelinde sıcak su sensöründeki arızadan dolayı kombinin sıcak su alınamadığı durumlarda F7 hatası belirir. Nitron modelinde beliren F7 hatası hava akışı sensörlerindeki arızadan kaynaklanmaktadır. Sargon Premix modelinde prosestat arızalarında F7 hatası alınabilmektedir.
Demirdöküm F8 Arıza Kodu: Themafast, İsofast, Atron modellerinde bu arızanın görülmesi tesisat gidiş suyu sensöründeki arızaya işaret etmektedir. Nitron ve Sargon Premix modellerinde bu kod fan motoru arızasından kaynaklanabilmektedir.
Demirdöküm F9 Arıza Kodu: Atron’da bu kod hava prosestatının arızalı olduğunu gösterir. İsofast modelinde sıcak su sensörünün arızalandığını gösterir. Millenium Plus ve Vinto modelinde kalorifere sıcak su gönderilemediğinde bu arıza kodu görünür. Nitron’da kablo bağlantılarındaki sorundan kaynaklanmaktadır. Sargon Premix modelinde fanın sürekli çalıştığı durumlarda bu arıza kodu görülür. Themafast modelinde su basıncını ölçen sensör arızalandığında F9 arıza kodu belirir.
Demirdöküm F10 Arıza Kodu: Basıncın düşük olduğunu gösteren uyarı kodudur. Basıncın 1,5 bar seviyesine getirilmesiyle sorun çözülür. İsofast modelinde kalorifere giden suyun dönüş sıcaklığını ölçen sensörün arıza yapması durumunda bu hata kodu meydana gelmektedir.
Demirdöküm F11 Arıza Kodu: Anakartın arızalandığını gösteren hata kodudur. Atron ve Nitron modellerinde bu hatanın görülmesi su akışında problem olduğunu göstermektedir.
Demirdöküm F12 Arıza Kodu: Ekran kartı arızalarında F12 kodu görülür. Ancak Atron ve Nitron modellerinde bu hatanın görülmesi voltajın 165 Voltun altında olduğunu gösterir. Bu durumda regülatör kullanılarak kombinin voltaj düşüklüğünden zarar görmesi engellenmektedir.
Demirdöküm F13 Arıza Kodu: Kombinin anakartında problem olduğunu gösterir. Anakartın tamiri veya değişimi gerçekleştirilerek arıza giderilir. Atron modelinde bu hata kodunun görülmesi ise kalorifere giden ve gelen suyun sıcaklığını ölçen sensörlerin değerleri arasında farkın olmasından kaynaklanmaktadır.
Demirdöküm F14 Arıza Kodu: Kalorifer sıcaklığının 95 derecenin üstüne çıktığı durumda kombi bu hata kodunu verir. Bu durumda kombiye müdahale etmeden servis tarafından tamir edilmesi sağlanmalıdır.
Demirdöküm F15 Arıza Kodu: Gaz mekanizmasının arızalandığını gösterir. Step motorunda sorun olduğuna işaret eder. Arızalı parçanın tamiri veya değişimi ile sorun ortadan kaldırılabilir.
Demirdöküm F16 Arıza Kodu: Kombi kapalı olduğu halde ateşlemenin devam ettiği durumda bu hata belirir.
Demirdöküm F17 Arıza Kodu: Dairedeki voltaj düşüklüğünde kombi F17 hata kodunu ekrana yansıtır. Regülatör takılarak kombinin voltaj dalgalanmalarından etkilenmesinin önüne geçilebilir.
Demirdöküm F18 Arıza Kodu: Ekran kartında sorun olduğunu belirtir. Servi tarafından tamiri veya değişimi gerçekleştirilerek sorundan kurtulmak mümkün olabilmektedir.
Demirdöküm F19 Arıza Kodu: Sıcak su sensöründeki arızada bu kod belirir. Bu arızada sıcak su karşılanamaz ve peteklerin ısınmasında sorun yaşanır. Servis çağrılarak kombideki arızanın giderilmesi gerekmektedir.
Demirdöküm F20 Arıza Kodu: Ekran kartıyla anakartın uyumsuzluğunda bu kod belirir. Eğer bu parçalardan biri değiştiyse ayarlarının yapılması sorunu giderecektir. Hala sorun devam ederse parçalardan birinin arızalı olduğunu söyleyebiliriz.
Demirdöküm F21 Arıza Kodu: Kombinin basıncının azaldığını belirten arıza kodudur. Eğer bu kodu İsofast kombinizde görürseniz su dolaşımında problem olduğu anlamına gelmektedir.
Demirdöküm F22 Arıza Kodu: Basıncın olması gerekenden yüksek olduğu durumlarda bu hata belirir. Bu durumda kombinin içinden su çekilerek basıncın 1,5 bar seviyesine inmesi sağlanarak sorun ortadan kaldırılır.
Demirdöküm F23 Arıza Kodu: Kalorifer devresinin sıcaklığının 5 dereceden daha hızlı bir şekilde arttığı durumda bu arıza kodu belirir. Bu durumda kombiye reset atılarak sorunun çözümü sağlanabilir. Eğer reset atıldığı halde sorun devam ediyorsa servis aracılığıyla kombinin arızasının giderilmesi gerekmektedir.
Şişli Kombi Servisi Hizmet Noktaları
•19 Mayıs Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi•Bozkurt Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Cumhuriyet Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Duatepe Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Ergenekon Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Esentepe Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Eskişehir Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Feriköy Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Fulya Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Gülbahar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Halaskargazi Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Halide Edip Adıvar Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Halil Rıfat Paşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Harbiye Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•İnönü Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•İzzetpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Kaptanpaşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Kuştepe Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Mecidiyeköy Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Şişli (Merkez) Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Meşrutiyet Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Paşa Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Teşvikiye Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi
•Yayla Mahallesi Demirdöküm Kombi Yetkili Servisi